Pytań kilka wróbla ćwirka :D

Kaczy1982 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.01.2013, 11:09    #1
Witam,

mam kilka pytań które na które jak się domyślam znacie odpowiedź :D :

1.Czy jest coś takiego jak kalkulator który pokazuje przy jakim poziomie motywowania + dyscypliny + głównego aspektu który ma trenować będzie miał ilość gwiazdek , bo już nudzi mi się zatrudnianie i zwalnianie "na pałę" trenerów którzy niby mają dwa punkty więcej ale gwiazdek w treningu dają tyle samo.

2.Czy ilość gwiazdek u trenera jest uzależniona tylko od jego indywidualnych umiejętności czy też od bazy treningowej jaką dysponujemy?Załóżmy mam słabe obiekty treningowe a zatrudniam trenera z samymi 20 i czy będzie on miał 5 gwiazdek czy mniej z racji obiektów?

3.Czy jeśli ten trener ma nawet o te dwa punkty więcej niż aktualny ale daje ten sam poziom gwiazdek to czy on trenuje zawodników lepiej czy musi być wzrost gwiazdek aby to było odczuwalne?

4.Czy zwiększenie ilości fizjoterapeutów coś daje?Czy wystarczy jeden który ma wiedzę medyczną na poziomie 20?

5.Czy dla fizjoterapeutów są ważne jeszcze jakieś inne statystyki czy tylko wiedza medyczna?

6.Jakie atrybuty powinien posiadać asystent poza kierowaniem zespołu i moim zdaniem adaptacją?

7.Czy ilość scoutów przekłada się tylko na to jak wiele regionów mogę penetrować w poszukiwaniu talentów?Czy scouci odgrywają jakąś inną ważną rolę?

To chyba z grubsza tyle.Z góry dziękuję za podpowiedzi.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.01.2013, 11:10

stefan1984 Młody aktywista

0
15.01.2013 11:30    #2
Mądre pytania, na częsć z nich sam chciałbym poznać odpowiedź, a na pozostałe postaram się jakoś odpowiedzieć:
1 - Gdzieś miałem inny program, ale chyba niechcący usunąłem, dlatego wrzucę inny, autorstwa jednego z użytkowników tej strony, w którym jest chyba coś nie tak z obliczaniem treningu bramkarzy:
http://www.sends(...)c65d7959
2 - tylko od umiejętności trenera, poziom bazy to co innego, inny czynnik, mający wpływ na rozwój piłkarzy.
5 - determinacja na pewno liczy się dla wszystkich, nie zaszkodzi też wysoka dyscyplina czy motywowanie.
6 - Wiedzę taktyczną, by Ci mądrze podpowiadać w trakcie meczu, determinację, dyscyplinę i motywowanie - te trzy ważne są dla wszystkich osób ze sztabu szkoleniowego, i są brane zawsze pod uwagę przy wyliczaniu ilości gwiazdek przy trenowaniu. Poza tym motywowanie - aby jako tako potrafił pomóc w rozmowie motywacyjnej, gdy nie wiemy co powiedzieć, choć tu akurat ja bym zdawał się na siebie =)

Milion38 Partyzant

0
15.01.2013 12:20    #3
http://www.cmrev(...)bie.html

Tutaj masz wszystko napisane odnosnie atrybutow trenerow tylko, ze FM 12 ale mysle ,ze bedzie podobnie w FM 13

Kaczy1982 Partyzant

0
15.01.2013 12:23    #4
Dzięki za odpowiedź , czekam na więcej :D

Czy żeby ściągnąć ten program to trzeba tam numery komórek podawać czy jest jakaś inna opcja?

kamiQadze Partyzant

0
15.01.2013 12:31    #5
na pw podesłałem Ci link do artykułu o obliczaniu * u trenerów.
nie z tego portalu, dlatego nie wrzucam tu.

Może pomoże ;)

stefan1984 Młody aktywista

0
15.01.2013 12:36    #6
[quote="Kaczy1982"]Dzięki za odpowiedź , czekam na więcej :D

Czy żeby ściągnąć ten program to trzeba tam numery komórek podawać czy jest jakaś inna opcja?[/quote]

U mnie nic takiego nie wyskakuje, sorry, nie wiedziałem że tak to wygląda =)

Kaczy1982 Partyzant

0
15.01.2013 13:00    #7
[quote="kamiQadze"]na pw podesłałem Ci link do artykułu o obliczaniu * u trenerów.
nie z tego portalu, dlatego nie wrzucam tu.

Może pomoże ;)[/quote]

Dzięki śliczne i czekamy na dalszą dyskusję ;D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.01.2013 o godz. 13:01

shusty Partyzant

0
15.01.2013 15:10    #8
Wg mnie to 3 i pół gwiazdki nie jest równe innemu trenerowi z taką samą ilością gwiazdek. Gwiazdki tylko określają przybliżoną wartość. To tak jakby przybliżać liczby do całości 4,49 ~ = 4 4,00~ = 4
Dlatego nawet jeśli zbyt mocno obciążamy kogoś ale nie traci gwiazdki to i tak jego skuteczność lekko spada.

Mogę oczywiście gadać bzdury, ale trochę programowałem i na intuicję myślę że za gwiadkami kryją się konkretne liczby, które gwiazdki tylko przybliżają.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.01.2013 15:22    #9
Ilość fizjoterapeutów niczego nie zmienia, wydaje mi się że są tylko od tego aby ocenić jak długo będzie trwać kontuzja zawodnika.

Liczba scautów wpływa na % znajomości świata ale nie koniecznie można tam wypuścić scautów gdzie oni mają swoje znajomości.
O regionach gdzie można wysłać scauta decyduje zarząd ew. można poprosić o zwiększenie zasięgu scautingu

shusty Partyzant

0
15.01.2013 15:48    #10
Ja mam głównego fizjoterapeutę bardzo słabego. Miałem sporo kontuzji, b. długie leczenie. Zatrudniłem jednak dodatkowo dobrego fizjoterapeutę i kontuzji jest może ciut mniej, chodź to pewnie zbieg okoliczności, natomiast wszyscy wracają szybciej do gry po kontuzji i te nie ciągną się już tak długo.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.