Wisła Płock - problem z taktyką

ToJa Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.01.2013, 16:51    #1
Witam. Gram Wisłą Płock w FM 2007 (pierwszy sezon) i właśnie jestem przed rewanżowym meczem w Pucharze UEFA z Blackburn Rovers. Mój problem z taktyką polega na tym, że nie mam pojęcia, jaką taktykę wybrać na ten mecz. Mam 2 "główne" taktyki, którymi gram:

4-1-1-3-1 To jest moja podstawowa taktyka - jeżeli chodzi o polecenia dla drużyny to większość jest ustawiona standardowo - oprócz odbioru (agresywny), linii obronnej (cofnięta), gry na czas (często) oraz zaznaczone jest ścisłe krycie, kontrataki oraz pułapki ofsajdowe.

Gubiec
Colakovic-Magdoń-Belada-Kazimierczak
Romuzga
Rachwał
Sedlacek-Geworgyan-Grzelak
Sobczak
4-4-1-1 (z 2 cofniętymi defensywnymi pomocnikami) Tą taktyką gram z silniejszymi od siebie rywalami oraz w pucharach. Polecenia dla drużyny identyczne jak wyżej.

Gubiec
Colakovic-Magdoń-Belada-Kazimierczak
Romuzga-Rachwał
Sedlacek Grzelak
Geworgyan
Sobczak
Jednak obie taktyki nie sprawdzają się w meczu z Anglikami. Można powiedzieć, że jestem w martwym punkcie, bo pierwszy mecz (w Anglii) przegrałem 1:0, więc żeby awansować dalej muszę wygrać przynajmniej 2:0, a nie mogę zbytnio ustawić drużyny na ultraofensywny (gdyż Blackburn gra z kontry i po kilku minutach tracę bramkę), ani na ultradefensywny (gdyż wtedy przez cały mecz jestem pod naporem przeciwnika i prędzej czy później tracę bramkę). Proszę o pomoc i porady.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 16.01.2013, 16:54

Zymon Partyzant

0
16.01.2013 16:57    #2
w rozmowie powiedz im coś w tym stylu : Cieszcie się meczem ( na pocz atku i na w przerwie). Nastawienie normalne, podania bezposrednie, szybkie tempo taktyka to chyba 1-4-1(srodkowy pomocnik ze strzalka na defen. pomocnika), 2 skrzydlowych, 2 ofensywnych pomocnikow i napastnik . Pod koniec meczu jesli wynik bedzie nie korzystny ustaw 3 srodkowych obronców a za jednego bocznego obronce daj napastnika. U mnie często się to sprawdza
był - będzie - jest zawsze IKS!

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.01.2013 17:15    #3
tiaaa cieszcie się meczem to dostaną 0:3 do przerwy :D

Zymon Partyzant

0
16.01.2013 17:38    #4
Ja tak wygrałem Premiership, Ligę Mistrzów i Puchar Anglii wiec u mnie sie sprawdza...

sxz69 Młody aktywista

0
16.01.2013 17:41    #5
To ktoś jeszcze gra w te retro FMy :D Z tych starszych i tak najlepszy jest 08.
Grasz Wisłą Płock i już w 1 sezonie chciałbyś eliminować angielskie zespoły? Haha. Weź wrzuć na luz i popracuj trochę nad wzmocnieniem zespołu i poprawieniem taktyki a nie marudzisz, że w 1 sezonie nie możesz awansować do europejskich pucharów takim klubikiem.

Zymon Partyzant

0
16.01.2013 18:07    #6
Ja cały czas gram w FM2008 i powiem Ci jedno. Jeśli grasz słabszym klubem przeciwko lepszemu to nie wywieraj presji. U mnie sie to sprawdza, nie obiecuje Ci że zawsze wygrasz ale ja widzę różnicę w sposobie gry, jest płynniejsza, radosna , więcej akcji ogólnie lepiej grają . Takie moje zdanie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.