FM Zamula

szymonturek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.01.2013, 16:49    Pytanie
Witam
Chciałem was zapytać czy FM również w karierze wam zamula? Tzn. jak gram karierę(mam może 5 lig) to aby tydzień minął z meczu do meczu to czasem muszę czekać od 20 do 30 mi. Strasznie mnie to irytuję i odechciewa mi się grać. Kompa jakiegoś zajebistego może nie mam, ale to i tak powinno w miarę szybko działać. Więc czy każdy z was tak ma? Jeżeli nie, to proszę o jakieś pomysły co zrobić, aby ładowało się to szybciej.

szfedo Przodownik pracy

0
17.01.2013 17:24    #1
Ja mam i5 2,3ghz 8 gb Ramu i przy 140 k graczy (nie na czerwono) w drugim sezonie kilka dni mi mieli po 15-20 minut jak u Ciebie. Nie powiem, że to komp NASA zdolny do nie wiadomo czego ale większość najnowszych gier działa na full detalach a tu taki problem. Właśnie miałem odpalić nowy save z mniejszą liczbą lig i zawodników żeby się przekonać czy to FM ma skopaną optymalizację czy po prostu przeładowałem ligi.

sxz69 Młody aktywista

0
17.01.2013 17:27    #2
"mam może 5 lig" to Ty nie wiesz ile ich masz?

Przykro mi ale praktycznie jedynym rozwiązaniem wydaje się kupno lepszego sprzętu. Może się wydawać, że FM to tylko taka gierka gdzie klika się dalej, zero grafiki tylko jakieś napisy itp więc powinno śmigać jak ta lala na każdym kompie. Jednak ilość danych przetwarzanych za każdym razem jest przeogromna więc bez dobrego procka i dużej ilości pamięci RAM o płynnej grze można pomarzyć.

szymonturek Partyzant

0
17.01.2013 17:43    #3
A jeszcze mam jedno pytanie. Jaką macie szybkość rozgrywek(w gwiazdkach) przy ligach(ilu i jakich)? U mnie przy tylko lidze polskiej mam 1,5 gwiazdki szybkości rozgrywek, to dobrze czy źle?

sxz69 Młody aktywista

0
17.01.2013 17:54    #4
Szczerze? Jak na tylko 1 ligę masz 1,5 gwiazdki to baaardzo słabo. Więc się nie dziw, że tak muli.

druid78 Partyzant

0
18.01.2013 13:27    #5
Nie sugerowałbym się po całości tymi gwiazdkowym wieszczem. Raz potrafi wyświetlić 3,5 gwiazdki, a innym razem na tej samej bazie i tych samych ustawieniach 2 gwiazdki, w zależności od tego jak i w jakich warunkach zewnętrznych się skalibruje podczas rozpoczynania nowej rozgrywki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution