Czy FM 13 jest już grywalny czy nadal głupie błędy?

gregotsw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.01.2013 14:01    #11
Dokładnie shusty masz rację, najgorszy okres (przynajmniej w POL) to druga połowa rundy wiosennej w ekstraklasie. Jak odpada się z pucharów i grasz mecz co 7 dni. Masakra, zawodnicy nie ograni - często do tego atrybuty zaczynają spadać z braku ogrania i wiele problemów się robi.

franas Młody aktywista

0
17.01.2013 14:25    #12
Przecież w rzeczywistości też polskie drużyny graja mecz średnio co tydzień, mimo wszystko.
Uśpiony revolucjonista ;)

Guezmir Młody aktywista

0
17.01.2013 15:30    #13
Mnie poki co wnerwiaja najbardziej strzaly z dystansu, ktorych zwlaszcza w ofensywnej taktyce jest bez liku i to pomimo ograniczania go do minimum w poleceniach. Denerwuje tez brak skutecznoscu napastnikow i olbrzymie problemy z morale. Ostatnia sprawa. Dziwaczne reakcje zawodnikow na rozmowy motywacyjne. Ogolna rozmowa moze 5 zmotywowac a 4 zgasic. W poprzednich fmach nie bylo takich dziwactw. Przez to siada morale i bardzo ciezko je podniesc. Zwlaszcza jesli druzyna jest tak slaba, ze zwyciezanie u siebie zwykle graniczy z cudem.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Guezmir Młody aktywista

0
17.01.2013 15:41    #14
Aha, zapomnialem jeszcze o dziwnych podaniach na uwolnienie, jak w hokeju. Takie niskie wrzutki kopniete do przodu na wolne pole zupelnie do nikogo.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Inko90 Partyzant

0
17.01.2013 19:28    #15
FM 13 jest grywalny kiedy przymknie się oko na kilka rzeczy typu:

- 95% goli pada po dośrodkowaniach
- Boczni obrońcy nigdy nie atakują zawodnika z piłką tylko go "odprowadzają do drzwi"
- Po kilku sezonach terminarz zaczyna się bugować: mecze ligowe podczas spotkań reprezentacji, spotkania co 2 dni,
- Nawet najlepsi bramkarze są tylko statystami i nie wychodzą do prostych piłek
- Średnio po 40 strzałów w meczu...

Ogólnie ja po początkowych problemach z grą obecnie dobrze się przy niej bawię. Fakt, że jest to jedna z najgorszych części FMa (pod względem ilości patchów, błędów w grze, tragicznego silnika meczowego), ale jeżeli jest się fanem serii to śmiało można zacząć w nią grać.

shusty Partyzant

0
17.01.2013 23:10    #16
Ja mam jakieś przeczucie, że jak wyjdzie FM14 to będzie najlepszą częścią w serii. Oby.

kowalsyk Partyzant

0
17.01.2013 23:25    #17
Mam wrażenie, że gram w inną grę niż niektórzy piszą. Pada sporo goli po dośrodkowaniach, ale z dobrym środkiem pola prostopadłe piłki są zabójcze, a że ja właśnie takim stylem gram, to gra środkiem pola jest kluczowa. Co do natłoku spotkań to się zgadzam. Mam drugi sezon i w styczniu-lutym terminarz mam koszmarny, bo mecz co 2-3 dni, piłkarzy wymęczeni, a ja jeszcze nie rozpocząłem zmagań ligi mistrzów. Ogólnie po tych patchach jest dużo lepiej, natomiast mam problem z inna rzeczą. Ja z 15 strzałów na mecz miałem 9 z dystansu. Oczywiście w tych poleceniach suwaki mam na zero, każę im podawać w pole karne do odgrywające, a oni mi strzelają Panu Bogu w okno co drugie uderzenie. Jest to strasznie denerwujące, szczególnie ze na 5-6 strzałów z dystansu przeważnie max 1, a czasem nawet żaden nie leci w światło bramki.

gregotsw Partyzant

0
18.01.2013 00:24    #18
Strzały z dystansu mogą wynikać z tego, że zawodnikom brakuje "błysku" i nie mogą się przebić przez skomasowaną obronę. Przez to się frustrują i strzelają jak tylko podejdą trochę bliżej do bramki. Niestety granie środkiem zagęszcza grę i trzeba się liczyć ze strzałami z dystansu bo to jest jedna z cech takiego grania.
Jak nie masz graczy do tego - słabe strzały z dystansu albo decyzje + błyskotliwość i kreatywność niskie do tego to zmień styl, może nie na skrzydła ale na mieszany. Do tego poszerz grę o parę stopni.

Inko90 - grasz w inną grę, albo popełniasz tyle głupot w taktyce, że głowa mała. Nie rozumiesz poleceń taktycznych i plujesz się na forum na grę. Nie zauważyłem żadnego z Twoich błędów u siebie, a rozegrałem na pewno dużo więcej sezonów od Ciebie. Jaki bugujący się terminarz? Jak co roku jest właściwie taki sam... Bredzisz kolego. Jakie mecze rep. podczas meczy klubowych, to chyba grasz w POL drugiej lidze, albo powołują Ci graczy z Ameryki Południowej czy Afryki, wtedy faktycznie może tak być, ale to normalka i w rzeczywistości czasem.

// Edytowano 8 razy, ostatni raz 18.01.2013 o godz. 00:29

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.01.2013 01:02    #19
a co myslicie zeby grac ofensywnie z rozgrywajacym na OPS a odgrywajacy to zawodnik w ostatniej linii OPP/OPL ale w linii ataku(nie wiem jak nazwac ta pozycje)... wtedy ops zagrywalby do niego a ten robil wrzutki w pole karne zamiast robic glupie strzaly z dystansu... ktos takmoze gra?

shusty Partyzant

0
18.01.2013 12:40    #20
U mnie też sporo goli wpada jak gram środkiem.

Ja się już przyzwyczaiłem do bezsensownych strzałów z dystansu, i zajmuję prognozowane miejsca 6-8 w lidze. Gdyby grali mądrzej piłką, a nie strzelali w sytuacjach, gdzie nawet nie mają siły dobrze kopnąć tej piłki, to bym miał murowane miejsce 1-2 w lidze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution