Czemu nie mogę wygrać?

olfeusz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.09.2005, 16:43    Pytanie
Gram Paris Saint - Germain po 10 kolejkach w lidze mam komplet punktów tzn. 30. Moja grupa w Lidze Mistrzów wygląda następująco AC Milan, Manchester Unite i PSV. Pierwszy mecz grałem z Manchesterm na wyjeździe i przegrał 3:0 - trduno. Kolejny mecz grałem u sibie z Milanem. Prowadzę 4:2 i to co się stało między 78 a 90 minut to śmiechu warte. Otóz AC Milan oddał cztery strzały w tym czasie a wszystkie zakończyły się bramką no i wynik 6:4 dla Milanu. Trzecia kolejka to mecz z PSV na wyjeździe. Rozpoczołem dobrze 1:0 dlamnie, ale dwie minuty później wyrównują 1:1. W drugiej połowie ponownie bramkę strzela Kalou i 2:1 dlamnie no i między 80 a 90 miinutą zawodnik PSV zdobywa dwa gole (wszystkie trzy bramki zdobyte przez PSV głową) no i wynik 3:2 dla PSV. Więc trzy kolejki 0 pkt. 3 porażki. I może mi ktoś powie dlaczego nie mogę wygrać a powinienem z Milanem i PSV.

gosc Partyzant

0
20.09.2005 20:42    #1
Ja juz chcialem swego czasu kompa wyrzucic przez okno bo non stop mialem takie krzaki. Ale w przyplywie olsnienia pokombinowalem z ustawieniami taktycznymi i znalazlem sposob na nieuczciwy moim zdaniem silnik gry. Kiedy mi nie idzie lub strzele bramke, natychmiast (ewentualnie po kilku minutach, ale to sie zwykle konczy strata bramki) zmieniam ustawienia taktyczne nastepujaco: nastawienie prawie ultraofensywne-powiedzmy na poziom 3,4, tempo gry tez prawie do zera i obowiazkowo kontrataki. Jesli chodzi o samych zawodnikow to kasuje wszystkie strzalki, ewentualnie jednego z dwoch napadziorow cofam na OP C, ale tylko jesli mam w skladzie N, bo jesli wysunietego to zostawiam ich w tym samym polozeniu (gram 442). Po takich zmianach przeciwnik wali glowa w mur, a ja czesto dorzucam bramki z kontry. Moim zdaniem to blad gry lub zle wywazenie pewnych spraw w enginie, bo nie powinno byc tak, ze kazda strzelona przeze mnie bramka musi skutkowac rozluznieniem w moich szeregach i szalenczymi atakami (i do tego skutecznymi) przeciwnika. Tylko czasami udawalo mi sie bez reagowania na swoja bramke dowiesc wynik do konca. Najgorsze sa pierwsze minuty meczu, kiedy to u mnie wlasciwie najwiecej sie dzieje. W pierwszej minucie zwykle sypia sie kartki, kontuzje i bramki. Jesli tak sie nie stanie lub wynik jest dla mnie korzystny to najdalej w 20 minucie stawiam na opisana wczesniej metode, bo jesli tego nie zrobie, to na 90% nawet przy mojej przewadze przeciwnik mi dokopie. Strasznie to irytujace, poniewaz osobiscie preferuje gre ofensywna, a program na taka niestety mi nie pozwala. Dodam tylko, ze przerabialem to juz z kilkoma druzynami i roznymi zawodnikami, wiec kwestia klubu i doboru zawodnikow raczej tutaj nie jest decydujaca.

XerfaX Partyzant

0
20.09.2005 22:09    #2
a jaka masz wersje FM ???? ja proponuje zainstalowac pache do 5.0,5 bo to o czym mowisz moze wiazac sie z bledem "HOKEJOWYCH WYNIKOW" i kilku innnych smiesznych BUGOW w naszej ukochanej grze

Grzechoo_FCBAYER... Proletariat

0
21.09.2005 18:02    #3
Zgadzam się z Gościem, że taka sytuacja jest irytująca. Gra zaczyna się robić reżyserowana - tracisz bramkę w 2 minucie, mozesz byc pewien, że niedługo stracisz drugą. Jeżeli stanie się to w pierwszych 10 minutach, to zapewne stracisz też 3 bramkę.... to jest naprawdę okropność.

Grzechoo_FCBAYER... Proletariat

0
21.09.2005 18:11    #4
Aha jeszcze coś: w ostatnich 10 minutach (jeżeli wygrywasz 1 bądź 2 bramkami) to przeciwnik stawia na nieprzerwane ataki, a ty mimo tego że grałbyś nawet ultraofensywnie nie możesz przebić się przez mur obronny przeciwnika złożony z 2 obrońców. Jak wygrywasz 3:0, to może się stać, że w ostatnich 10 minutach stracisz 2 bramki i wygrasz tylko 3:2..... Albo gdy zawodnik przeciwnika ma kapitalną formę w meczu i mimo ze ma grę głową 5, właśnie w ten sposób zdobywa dwie bramki....

majama Proletariat

0
22.09.2005 10:56    #5
nie zgadzam sie ze wszystkim, gram w drugiej lidze angielskiej i czesto jest tak ze gdy w koncowce przeciwnik rzuca 5 napastnikow i ciagle atakuje to wlasnie ja zdobywam bramki bo dwoch obroncow nie moze powstrzymac moich 4 napastnikow, komputerowi menagerowie ida po prostu na ryzyko nie majac nic do stracenia i czasem to ryzyko im sie opłaca a czasem nie. Miałem dwa dni temu taki mecz że byłem typowany na przegranego wiec ustawiłem druzyne defensywnie, a i tak zdobyłem pierwszy gola i zmieniłem ustawienie na bardziej defensywne ale zostawiłem 2 napastnikow i dwoch ofensywnych pomocnikow ktorzy z kontr strzelili jeszcze 5 bramek i wygrałem 6:0 chociaz przeciwnik oddawał wiecej strzałow

majama Proletariat

0
22.09.2005 10:56    #6
nie zgadzam sie ze wszystkim, gram w drugiej lidze angielskiej i czesto jest tak ze gdy w koncowce przeciwnik rzuca 5 napastnikow i ciagle atakuje to wlasnie ja zdobywam bramki bo dwoch obroncow nie moze powstrzymac moich 4 napastnikow, komputerowi menagerowie ida po prostu na ryzyko nie majac nic do stracenia i czasem to ryzyko im sie opłaca a czasem nie. Miałem dwa dni temu taki mecz że byłem typowany na przegranego wiec ustawiłem druzyne defensywnie, a i tak zdobyłem pierwszy gola i zmieniłem ustawienie na bardziej defensywne ale zostawiłem 2 napastnikow i dwoch ofensywnych pomocnikow ktorzy z kontr strzelili jeszcze 5 bramek i wygrałem 6:0 chociaz przeciwnik oddawał wiecej strzałow

Proletariat

0
23.09.2005 08:17    #7
A to co mnie dobija to zdarzajaca sie fantastyczna forma bramkarzy przeciwnika, czasem nie da sie nic takim strzelić

Przemek Partyzant

0
03.10.2005 02:14    #8
ta z tymi bramkarzami to paranoja gram w tego menadżera juz od wersji CM 2 poprzez wszstkie aż do FM05 i chyba w 80-90% jak zawodnik drużyny przeiwnej zostaje man of the match to jest to właśnie bramkarz Jaki powód tego jest??? chyba tylko taki ze gram berdzo ofensyfnie a w grze jest jakiś błąd

City Partyzant

0
26.03.2006 10:40    #9
popieram przemka co do bramkarzy :) jest to az za denerwujace,gram MU i bramkarz przeciwnej druzyny co w innych meczach mial noty 6,6,7 u mnie łapie 10 i broni wrecz niewiarygodnie lata na bramce jak matrix

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution