Taktyka dla bardzo słabego zespołu

Ramboski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.01.2013, 19:03    #1
Dobry, szukam taktyki na ultra słaby zespół, zespół tak słaby, że zapewne nawet ludzie mieszkający w Blyth nie wiedzą o jego istnieniu, zespołu, który nawet nie oferuje swoim zawodnikom kontraktów, gdzie gra się bez kontraktu :P
Otóż to zespół Blyth Spartans z 6 angielskiej ligi, sprawa jest o tyle ciekawa, że w tej lidze każdy zawodnik jest na tak samo niskim poziomie z jakimiś wyjątkami (u mnie ten wyjątek to nawet niezły napastnik i spoko bramkarz z wypożyczenia) więc w takiej sytuacji liczy się taktyka, bo tutaj każdy piłkarz jest słaby.
Po 9 meczach mam 3 zwycięstwa, 1 remis i 5 przegranych.
Dodam jeszcze, że preferuje taktykę 4-2-3-1 (bez nominalnych środkowych czyli, że 4 obrońców, 2 defensywnych, 3 ofensywnych i szpica), bo już pod to zebrałem skład :)

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.01.2013, 19:10

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
29.01.2013 19:10    #2
Zmieniłem nazwę tematu, bo wszedłem myśląc, że chodzi Ci o rozpracowanie słabego przeciwnika.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Ramboski Partyzant

0
29.01.2013 19:19    #3
Szukałem, patrzałem, ale znaleźć nie mogłem przycisku edytowania, a zapomniałem o dosyć istotnym fakcie, że chodzi o FMa12 :)

lancos3-11 Partyzant

0
29.01.2013 19:25    #4
Ustawienie zależne od graczy , lecz preferowałbym 4-1-3-2 wąsko(4-2-3-1 może być OPŚ i 2 DP wystarczy na 4-4-2), żeby jechali Cię ,,tylko" skrzydłami a środkiem wygrać, ale WSZYSTKO zależy od wykonawców. Polecam kasę (o ile jest) zainwestować w środek pola, by można było grać środkiem (to chyba najlepsze w niskich ligach)
1. KONIECZNIE Sztywna/Bardzo sztywna filozofia.
2. Nastawienie defensywa/kontratak
3. Gramy WĄSKO I SZYBKO
4. Polecenia drużynowe
a) podania bezpośrednie
b) ścisła dyscyplina
c) łagodny pressing
d) dośrodkowania w zależności od typu napastników
e) trzymaj się pozycji
f) krycie strefowe
5. Linia obrony pomiędzy cofnięta a normalna (w liczbach 5-7).
PS Ja słyszałem o tym klubie. ;-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.01.2013 o godz. 19:30

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.01.2013 19:36    #5
[quote]4. Polecenia drużynowe
a) podania bezpośrednie
b) ścisła dyscyplina
c) łagodny pressing
d) dośrodkowania w zależności od typu napastników
e) trzymaj się pozycji
f) krycie strefowe
5. Linia obrony pomiędzy cofnięta a normalna (w liczbach 5-7).
PS Ja słyszałem o tym klubie. ;-)[/quote]

Ale to najlepiej jak już potrafią choć polowę taktyki. Bo jak nie potrafia podstaw taktyki to jak mają sie nauczyc jej "odlamow". Chyba, ze ktos mnie wyprowadzi z mojego blegnego myslenia to cofam to co napisalem.
Przy okazji polecam to samo co wyzej oprocz podan bo te nastawilbym na podania krotkie i zainwestowalbym w szybkich zawodnikow. :D

Ramboski Partyzant

0
29.01.2013 19:42    #6
Ciekawe, ustawiłem to, tylko czy szybkie rozgrywanie nie nie będzie oznaczało zbyt szybkiego tracenia piłki? podania bezpośrednie przy jakości tych zawodników również mogą być niedokładne, sprawdzę to i dam znać po kilku meczach jeszcze dzisiaj spróbuje :)

0
29.01.2013 19:49    #7
dokładnie, zrob krotkie podania i wolne rozgrywanie... chyba, ze tak jak wyzej dlugie(bezp.)+szybkie ale jest ryzyko ze sie nie polapia o co ci chodzi ;)

Ramboski Partyzant

0
29.01.2013 20:13    #8
Rozgrywałem mecz z teoretycznie słabszym przeciwnikiem wg. Sky Bet i do przerwy było przeciętnie (0-0 i mało akcji po obu stronach), w przerwie zmieniłem na krótkie podania i wolne rozgrywanie i zdecydowanie zdominowałem, ale skuteczność była beznadziejna, szczególnie nie podobało mi się to, że drugi napastnik prawie nic nie robił. Wynik do końca 0-0.
Pozmieniałem tam, zrobiłem korekty i teraz tak to wygląda
http://i.imgur.com/7uXMd13.png

0
29.01.2013 20:43    #9
jednym slowem "ojprdl"
masz jednego typa na środku boiska a za nim pustke...ty tego naprawde nie widzisz? (EDIT: I jeszcze dales mu role wysunietego pomocnika)
Daj 2. napastnikowi role odgrywajacego, moze dostanie kilka pilek i cos stworzy

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.01.2013 o godz. 20:44

Ramboski Partyzant

0
29.01.2013 21:02    #10
Robiłem jak mi zaproponowano, jak grałem wcześniej 2 napastnikami to miałem odgrywającego i nawet nieźle mu to faktycznie szło. W zasadzie do tego ojprdl to się sam dołączam, bo nie dość, że ustawienie mam w cholere ofensywne, jedyny środkowy pomocnik jako wysunięty i strategia defensywna XD przepraszam, przynoszę wstyd piłce nożnej :P faktycznie tego nie zauważyłem, bo ślepo robiłem 4-1-3-2 bez myślenia, normalnie jak już wyżej napisałem preferuje 4-2-3-1.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.