FM13: Kolejny błąd gry?

Emeryt Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2013, 15:51    #1
Tak więc krótkie przedstawienie sytuacji. Gram w najnowszą wersję FM2013, grę rozpocząłem ŁKS-em. Jakoś po kilku miesiącach przejął mnie nowy prezes, który nazywał się Tomasz Cacek. Odrazu spłacił długi, i uzupełnil stan konta (coś koło 8mln zł, z czego 1.5mln zł na transfery). W pierwszym sezonie, po raptem dwóch transferach awansowałem do ekstraklasy z miejsca drugiego. Po sprzedaży dwóch zawodników, i otrzymaniu pieniędzy za transjmisję meczy oraz karnety, mój budżet utrzymywał się na podobnym poziomie. W sezonie następnym zająłem wysoką 7 pozycję w lidze, i doszedłem do ćwierćfinału Pucharu Polski, za co otrzymałem kolejne pieniądze. Zrobiłem w tym seoznie także kilka transferów, oraz zatrudniłem kilku członków sztabu szkoleniowego, i siłą rzeczy mój stan konta się trochę pogorszył. W trzecim sezonie, zająłem miejsce 3, awansując tym samym do Pucharu UEFA, i jak poprzednio doszedłem do ćwierćfinału Pucharu Polski. Tu dochody były już większe, oprócz tego sprzedałem jednego z moich czołowych graczy (A. Papikyan), za prawie 12mln złotych do Herthy Berlin (zarząd podjął decyzję). Mój stan konta wynosił coś koło 12 czy 13 mln zł (Hertha zapłaciła częśc, resztę miała spłacać w ratach). I tym samym poprosiłem zarząd o kupno stadionu, na którą to proźbę wyrazili zgodę. Kilka dni później dostałem wiadomość, że stadion zakupiono, z tym że z konta nie ubyło ani złotówki. Następnie po kilku dniach, otrzymałem informację, że klub zaczyna spłacać długi (z tym że przypominam iż prezes spłacił je na początku). Zdziwiony otwieram informację o ŁKS-ie, a tam aż 20mln długu (na konto nie wpłyneła ani złotówka, i ani jedna też nie zniknęła). Czym jest to spowodowane? Przecież przez całą tą grę, nie dostałem aż tak dużych pieniędzy, ani też nie było żadnej informacji że zakup stadionu będzie aż tyle kosztował. Czy jest to wogóle możliwę? Przyznam się szczerze, że całkowicie odechciało mi się grać.

http://i47.tinypic.com/34jewxu.jpg

http://i50.tinypic.com/71oais.jpg

Gieorgij Partyzant

0
04.02.2013 15:57    #2
Żaden błąd, poprosiłeś zarząd o kupno stadionu, zarząd się zgodził, wziął pożyczkę na ten cel, kupił a teraz będzie spłacać. Normalna sytuacja.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2013 o godz. 15:58

Dziennik czyli blog wielotematyczny

FM12: Legia Warszawa (06.11 - 08.12) | Brighton & Hove Albion (10.12 - 11.13) | Anderlecht Bruksela (11.13 - )

Emeryt Partyzant

0
04.02.2013 16:01    #3
Z tym że żadnej informacji nie ma o tym że musi za ten stadion zapłacić tyle pieniędzy. A tym bardziej nie ma informacji o tym że weźmie jakąkolwiek pożyczkę. Gram w FM od bardzo dawna, grałem jeszcze za czasów CM, i pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja, dlatego wolę zapytać.

sxz69 Młody aktywista

0
04.02.2013 16:04    #4
Za darmo stadionu nie dostaniesz. Powinieneś się liczyć z dużym wydatkiem. Jednak te 20mln zł to jest nic w porównaniu z tym ile kosztował mnie stadion PGE Arena jak grałem Lechią. Zarząd wziął kredyt na 77mln FUNTÓW i miesięczna spłata wynosiła 425tyś funi. To była moja pierwsza kariera w nowym FMie i niestety z musiałem ją przerwać, bo finansowo nie wyrabiałem :)

soczo1 Partyzant

0
04.02.2013 16:09    #5
Mnie stadion kosztował 112mln (budowa nowego, bo "starego" się rozbudowywać już nie dało) plus 49,5mln dorzucił prezes z własnej kieszeni, więc suma sumarum wyniósł on 161,5mln euro :)

Emeryt Partyzant

0
04.02.2013 16:15    #6
Nie no z tym że stadion ŁKS-u to rudera na 4 tysiące miejsc bez boisk treningowych nawet, dlatego bardziej dziwi mnie brak informacji o tym na co konkretnie poszły te pieniądze. No i myślałem także że kasa pójdzie z klubowego konta a nie z pożyczki bankowej.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2013 16:35    #7
to ze klub jest ponizej kreski jesli chodzi o stan konta cos zmienia? przeciez jak spadnie za nisko to dostaniesz kase od prezesa a budzet transferowy i placowy raczej na tym nie ucierpi(?)

icekid Partyzant

0
15.07.2013 14:46    #8
Grając Zawiszą Bydgoszcz też chciałem wykupić stadion mając 20 MLN ZŁ. Koszt wykupu stadionu był 30 MLN ZŁ rozłożony na 15 lat ponieważ klub wziął kredyt.
Klub zwolnił mnie za spadek z Ekstrakalasy po 5 latach wzmacniania zespołu i tak trafiłem do Górnika Zabrze. Teraz tu też jestem już ponad 5 lat i mam budżet 230 MLN ZŁ z czego na transfery 108 MLN ZŁ (wyznaczone przed sezonem) i realne do wykorzystania w sezonie teraz 199 MLN ZŁ. Mając ponad 100 MLN ZŁ na koncie zgłosiłem zarządowi, że chcę wykupić stadion. Zgodzili się i....
Po pewnym czasie ogłosili mi, że klub wykupił stadion za 84 MLN ZŁ ale wziął kredyt. Nie kupił klub za pieniądze, które mam na koncie.
To jest ewidentny błąd gry tzn. niedopracowanie. Po co mam brać kredyt? Stać mnie na wykupienie odrazu stadionu. Głupi denerwujący błąd. Doliczone są odsetki przez to co u mnie stanowiło około 64 MLN ZŁ wykup stadionu a z odsetkami ok 84 MLN ZŁ czy mniej więcej. To nie ważne. To niedopracowanie szczegułu denerwuje. 15 lat mam czekać aż klub wykupi stadion? Gram 11 sezon więc w tym klubie jeszcze 15 sezonów muszę rozegrać by mieć swój stadion? Przydałby się chociaż przycisk "spłać natychmiast pożyczkę", jeśli już koniecznie trzeba pożyczać pieniądze. Chociaż tyle. Nawet można się pokusić o poprawienie tego w grze odpowiednim pachem by klub nie brał pożyczki jeśli ma więcej pieniędzy niż będzie go kosztować wykup stadionu czy inna inwestycja. Może ktoś jest chętny by zrobić taki pach? :)
Poniżej screeny z gry ukazujące finanse mojego klubu oraz jeden ukazujący statystyki managera ;)
Coś tu obrazków nie chce wyświetlać, więc proszę bardzo bezpośrednie linki do obrazków:
http://w389.(...)wzgWipMR
http://w389.(...)6WJYEOg1
http://w389.(...)0CoDM3LH
http://w389.(...)PQ0AYvvH
Frekfencja na stadionie swoją drogą też kuleje mimo zmierzania do 3 mistrzostwa z rzędu i półfinału Ligi Europejskiej (Pucharu EURO) w poprzednim sezonie. Bardziej dynamicznie powinna się zmieniać w zależności od osiągnięć i powinien być dostęp do organizacji meczy promujących klub a nie tylko jak zarząd sobie zażyczy. Ustalanie cen biletów i karnetów też by sięprzydało bo może wtedy udało by się przyciągnąć kibiców.

// Edytowano 10 razy, ostatni raz 15.07.2013 o godz. 15:00

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.