Akademia juniorów - problem niedostatku.

dasiu93 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.02.2013, 09:07    Pytanie
Witajcie przyjaciele.

Mam problem z FM13. Otóż gram VfL Wolfsburg, rozbudowuje infrasturkture szkole wychowanków itd. Wszystko cudownie poza 2 sprawami:
1. Nie mogę rozbudować stadionu (ale to podejrzewam, że jest za nowy i się z tym pogodziłem).
2. Mało talentów. Już wyjaśniam... po tych ok 5 sezonach strasznie spadła ilość utalentowanych (140PA i więcej) graczy newgenów. Zawsze mi się trafiał 1-3 takich na sezon, w całej lidze ok. 20, aż tu nagle ciach i u mnie 0, w lidze ok. 7-9. Dla porównania w takiej Francji ciągle jest po ok 25. Nie wiem co jest tego przyczyną, bo liga nadal ma taką samą reputacje 3-4 miejsce, mój klub jest coraz wyżej w reputacji, kasy mam ok 150-200 mln Euro na plus, ok 25 scoutów i 30 trenerów. Do tego mam super Kordynatora ds. juniorów (CA 170, umiejętności wysoko), Manago U19 jest sam P. Guardiola.

No po prostu wszystko było wow, szał i po 5-6 sezonach się zje***o. Myślałem może, że to pojedyńczy sezon taki, ale nie w kolejnym też bez dobrych juniorów, w następnym też... pomóżcie, bo nie wiem czy ja coś zrypałem, czy to jakiś bug i inni też tak mają.

PS. Pozdrawiam Liverpool, który kupił ode mnie M. Schneiderlina za 40 mln Euro i I. Sissoko za 30 mln Euro tylko po to by cały sezon siedzieli na ławie.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.02.2013, 09:10

mateuszek77 Partyzant

0
27.02.2013 10:08    #1
Może warto sprawdzić, jakie perspektywy rozwoju juniorów ma kraj - jakie talenty będą się "rodzić".
Jeśli masz dostęp do FMRTE - sprawdź wpisując nazwę kraju

Użytkownik uznał post za pomocny

dasiu93 Partyzant

0
28.02.2013 12:31    #2
Wiem, że na początku Niemcy mają jeden z najwyższych, ale może coś się zrypało po tych 5 sezonach, jakiś błąd czy coś.
Na razie nie sprawdzę tego, ale dzięki za pomoc :)

Arcadius Partyzant

0
28.02.2013 16:01    #3
Moglo sie cos rypnac w grze. Ja rozpoczynajac dlugoletnia rozgrywke, w oficjalnym edytorze fm ustawilem poziom juniorow na Ukrainie na 200. Po 10 sezonach tulaczki po swiecie postanowilem objac Dynamo Kijow. Po 5 sezonach spedzonych na Ukrainie, zaden z newgenow nie mial potencjalu wyzszego niz 140. Po wnikliwym szukaniu okazalo sie, ze na poczatku rozgrywki trafiali sie newgeni z potencjalem powyzej 170. Pozniej jakby cos sie urwalo... :/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.02.2013 o godz. 16:02

dasiu93 Partyzant

0
28.02.2013 18:43    #4
Dokładnie tak samo jak opisałeś. Sporo talentów na początku później dno, a o talentach ponad 155PA to można zapomnieć.

Arcadius Partyzant

0
28.02.2013 18:53    #5
Zastanawia mnie jeszcze jedno. Co okresla poziom juniorow pojawiajacych sie w danym klubie? niby jest to poziom obiektow + koordynator pionu juniorskiego, ale grajac wielokrotnie Dynamem Kijow nie zdarzalo mi sie nigdy by pojawil sie super regen. Nawet kiedy mialem juz wszystko na maxa. Najlepsi zazwycxaj pojawiali sie w Olimpiku Donieck, ktore zaczyna w 1 lidze (drugi poziom rozgrywek), a obiekty ma zdecydowanie gorsze od dynama.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 28.02.2013 o godz. 18:54

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.