Ok. To co napiszę dotyczy stanu silnika meczowego FM13 po ostatniej łatce aktualizującej ów silnik:
- skrzydłowi nadal biegną bez opamiętania, zbiegają w kierunku bramki i z ostrego kąta ładują w boczna siatkę albo w trybuny, pomimo nieobstawionego napastnika stojącego na wprost bramki
- nie ma w grze podań prostopadłych (rozegrałem ponad 150 meczów i żaden, najbardziej nawet błyskotliwy wysunięty rozgrywający nie jest w stanie wypuścić napadziora na sam na sam podaniem w uliczkę z głębi pola lub z linii pola karnego; )
- bramkarze nadal zbyt często podają do rywali podczas wyprowadzania piłki, przez co tracisz super bramki z połowy boiska
- nagminne są sytuacje kiedy zawodnik x "wcale tego nie zamierzał", ale podczas dośrodkowania trafił w poprzeczkę wrzucając bramkarzowi piłkę za kołnierz (gole nie padają, tylko poprzeczki, tak jest 1-2 razy na mecz)
- grając ze słabeuszami tracisz bramkę, rzucasz hasło do frontalnego ataku i... nic się nie dzieje, a wręcz przeciwnie: twoi zawodnicy robią wszystko, żeby nie wygrać meczu, np. wykopują piłkę w duchu fair play, kiedy przeciwnik symuluje faul (jest 87 min. wynik 0:1, a oni bawią się w wyręczanie sędziego, którego gwizdek milczy), w tym też czasie drastycznie spada ilość sytuacji podbramkowych dla twojej drużyny, (a powinna raczej wzrosnąć, przecież kazałeś grać hiper ofensywnie) w efekcie przez pół godziny twoja drużyna gwiazd nie konstruuje żadnej groźnej akcji, chociaż oczywiście przez 60 min. wcześniej miała dużo sytuacji wykazując się żenującą nieskutecznością i tak jest w każdym meczu, w którym po prostu wiesz, że przegrasz, dlatego że twój główny rywal do tytułu też przegrał w tej kolejce
- kiedyś, dla jaj, przesunąłem ośmiu zawodników w pole karne rywala i ustawiłem dwóch środkowych obrońców jako środkowych pomocników, w efekcie straciłem bramkę w której czterech (!) rywali znajdowało się na spalonym, strzelec bramki na ok. 10-metrowym spalonym; dziennikarze w grze uznali tę bramkę za najpiękniejszego gola meczu
Najnowsze posty