Klasyczna 10

Arcadius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.04.2013, 21:23    Pytanie
Porady potrzebuje drobnej...
Otoz gram sobie ustawieniem 4-4-2, zas w ataku mam klasyczna 10. Wszystko pieknie ladnie ino jedna rzecz spokoju mi nie daje- jego gra przy przeciwniku.
Nie wiem czy zostawic ustawienie domyslne (czyli minimalny presing), tak by podczas gry kiedy pilki nie posiadam, moj zawodnik krazyl sobie po boisku w oczekiwaniu na pileczke nie marnujac sil na gre obronna (oslabiajac jednoczesnie moja defensywe); czy moze powinien smigac za pilka tak jak reszta mojej druzyny (tj. presing praktycznie na maxa), marnujac sily na gre w defensywie, ale za to wywierajac presje na graczach przeciwnika?
Co wg Was jest wazniejsze? Gosc, ktory caly swoj potencjal wykorzystuje w grze ofensywnej olewajac obrone, czy kolektywna obrona cala druzyna?

Arcadius Partyzant

0
07.04.2013 22:42    #10
Uzupelnienie pytania:
Jakie ulubione zagrania sa przydatne w celu poprawienia celnosci strzalow z dystansu?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.04.2013 23:24    #11
Ja bym dawal "probuj strzelac na silę" ale nie bawie sie w te opcje w FM. Jedna z nielicznyc opcji z ktorych nie korzystam.

robal15 Młody aktywista

0
07.04.2013 23:52    #12
[quote="sxz69"][quote="robal15"]Najwidoczniej brak ci umiejętności:D[/quote]
Nie chce zaśmiecać koledze tematu, ale takimi wypowiedziami robisz z siebie idiotę :)
Nie mam ochoty się przekomarzać odnośnie sukcesów. Bo na pewno nie masz ich więcej ode mnie.[/quote]

Dowartościowałeś się? Powiększyłeś sobie e-penisa? Żal mi ciebie. Wiadomo, że masz więcej sukcesów, bo jesteś no lifem. Masz już sezon podajże 2025 oraz posiadasz zawodników z atrybutami 20, więc nic dziwnego, że coś tam wygrasz. Dziecko w pieluchach, by tyle samo osiągnęło co ty. Pamiętaj, ze to ty zacząłeś ...

[quote="myfunnygame"]Ja bym dawal "probuj strzelac na silę" ale nie bawie sie w te opcje w FM. Jedna z nielicznyc opcji z ktorych nie korzystam.[/quote]

Tego ppma używa się u napastników. Jest bardzo skuteczny. Ja proponuję:
-Tries first time shots
-Gets into opposition area
-Runs with ball through centre
-Moves into channels
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Arcadius Partyzant

0
07.04.2013 23:59    #13
Zagran dot. strzalow oraz ich roznych kombinacji troche sie znajdzie. Ciezko stwierdzic co jest the best, juz pomijajac fakt, ze wszystko zalezy od atrybutow...

sxz69 Młody aktywista

0
08.04.2013 00:48    #14
[quote="robal15"]Dowartościowałeś się? Powiększyłeś sobie e-penisa? Żal mi ciebie. Wiadomo, że masz więcej sukcesów, bo jesteś no lifem. Masz już sezon podajże 2025 oraz posiadasz zawodników z atrybutami 20, więc nic dziwnego, że coś tam wygrasz. Dziecko w pieluchach, by tyle samo osiągnęło co ty. Pamiętaj, ze to ty zacząłeś ...[/quote]
Naprawdę przykro, że kultura wypowiedzi jest tobie obca. Musisz dowartościowywać się wrzucaniem i ocenianiem kogoś, kogo nawet nie znasz. "Pamiętaj, ze to ty zacząłeś" - jak można się buntować tylko dlatego, że ktoś powiedział prawdę o dawno nieistniejących już błędach i lukach w grze, które były wykorzystane przez graczy zwane "killer taktykami". Dobrze ci idzie, wygrywasz - gratulacje. Ale nie nazywaj swojej taktyki w ten sposób. A jeśli już nie zgadzasz się z czyimś zdaniem to popracuj nad kulturalnym wyrażaniem swojej opinii.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.04.2013 o godz. 00:50

robal15 Młody aktywista

0
08.04.2013 01:20    #15
Jeśli dobrze pamiętam, to ty mnie pierwszy nazwałeś idiotą... Skończmy tę bezsensowną konwersację.

Arcadius, Zobacz na tej stronie. Tam masz wszystkie ppmy opisane wraz z potrzebnymi atrybutami. Na pewno coś znajdziesz dla typowej 10. Ja na Twoim miejscu, zamiast 10 dałbym cofniętego napastnika, ale rozumiem, że opierasz się na jakimś gotowym systemie.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Arcadius Partyzant

0
08.04.2013 01:35    #16
@robal15
Nie opieram sie na zadnym systemie. Raczej na magii jaka niesie ze soba rola klasycznej 10.
Co do ulubionych zagran. Zdaje sobie sprawe jakie potrzebne sa atrybuty do jakiego zagrania. Chodzilo mi o realna skutecznosc. I tak na przyklad sprawdzilem kilkanascie raportow druzyn, z ktorymi sie mierzylem. Wniosek? stosunek bramek po strzalach plasowanych do tych po strzalach mocnych jest miazdzacy (8 do 1).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution