Pytania odnośnie FM

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.05.2013 15:41    #11
@The Jack Po tym jak przedstawiłeś sprawę transferów to masz oczywiście rację, zatem zwracam honor i zmieniam swoje zdanie co do rozsądku przeprowadzania przez Ciebie transferów :). Jak napisałem już nie roszczę sobie żadnego prawa do słuszności moich stwierdzeń co do FM2006, ponieważ , w przeciwieństwie do Ciebie, nie mam żadnych doświadczeń z tą edycją. Temat przedstawiłeś ciekawy (bo te aspekty to według mnie sól gry w FMa :), więc miło było się włączyć, chociaż, zgodnie ze swoimi przewidywaniami, niczego ciekawego nie napisałem, ale trudno :). Życzę powodzenia w grze i awansu.

The Jack Partyzant

0
28.05.2013 01:20    #12
Poruszyłem temat chyba w odpowiednim momencie, gdyż pod koniec mojego trzeciego sezonu w Conference South w wiadomościach ukazała się informacja o Suderland, które znalazło się "w finansowych opałach", grając w sezonie 2009/2010 w Championship. Klub ma obecnie status finansowy "bankrut" i znajduje się pod zarządem komisarycznym. Okazuje się, że jest to bardzo nieprzyjemna sytuacja, gdyż oprócz zarządu, który w tamtym klubie na pewno zacznie wyprzedaż zawodników jak na targu, to jeszcze z samego zespołu co najmniej 1/4 piłkarzy jest gotowa odejść, a klub został ukarany odjęciem aż 10 punktów w dotychczasowej tabeli Championship, przez co znalazł się tuż nad strefą spadkową. Po prostu jakby FM sam przeczytał moje pytania i postawił pokazać mi, jak to wygląda "wizualnie" w grze ;>

A moje Gloucester? Cóż, w trzecim sezonie rozjechaliśmy rywali tak samo, jak w poprzednim uczyniło to Cambridge, z tą tylko różnicą, że ponieśliśmy cztery porażki przez cały sezon (cztery kolejki do końca), zamiast jednej. Po 38 kolejkach, mając do końca cztery mecze, zapewniliśmy już sobie mistrzostwo i bezpośredni awans do Krajowej Conference. Jak na razie zdobyliśmy blisko dwukrotnie więcej bramek od większości rywali w lidze, tracąc również dużo mniej. Na pewno piękna rekompensata za pechową porażkę w barażach z poprzedniego sezonu i wreszcie zaczynamy piąć się w ligowej hierarchii, na razie pokonawszy pierwszy szczebel tej drabiny. Kto wie, może kiedyś zdecyduję się na karierę w pełnym HC, ale najpierw muszę dotrzeć z Gloucester City AFC do Premiership i coś tam zdziałać ciekawego. Może jakieś dziesięć sezonów wystarczy :)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.05.2013 01:31    #13
[quote="The Jack"] a klub został ukarany odjęciem aż 10 punktów w dotychczasowej tabeli Championship[/quote]

mógłbyś nie stresować ludzi :D aż sprawdziłem, przy 10mln długu mam status finansowy w porządku, ufff :)

10 pkt to już ładnie, ktoś może potwierdzić w nowszych wersjach takie przypadki?

The Jack Partyzant

0
06.07.2013 19:46    #14
Wybaczcie, że odkopuję, ale traktuję ten temat jak wątek zbiorczy.

Chciałbym was spytać, czy jest możliwość (FM 2006) zaklepania transferu piłkarza z ligi włoskiej (nadal pracuję z Gloucester, właśnie świętujemy awans do Championship w sezonie 2014/15) w sytuacji, gdy dwa kluby posiadają 50% własności jego karty zawodniczej? Moi scouci wytropili we Włoszech świetnego młodego obrońcę, który bardzo przydałby mi się w drugiej lidze, ale problem polega na tym, że jest on zawodnikiem dwóch klubów na zasadzie współwłaścicielstwa, a ja w tej sytuacji mogłem jedynie dodać go do listy życzeń i wyrazić w mediach zainteresowanie jego transferem. Bez opcji złożenia oferty. Jego kontrakt dobiega końca dopiero w 2017 roku, lecz menedżerowi zaświeciły się oczy i zaczął śpiewać na łamach prasy, że jest gotów przyjąć każdą ofertę na zawodnika. No właśnie, takowej złożyć nie mogę.

Jest na to jakiś sposób inny, niż czekanie do czasu, aż jego kontrakt będzie dobiegał końca?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution