Poruszyłem temat chyba w odpowiednim momencie, gdyż pod koniec mojego trzeciego sezonu w Conference South w wiadomościach ukazała się informacja o Suderland, które znalazło się "w finansowych opałach", grając w sezonie 2009/2010 w Championship. Klub ma obecnie status finansowy "bankrut" i znajduje się pod zarządem komisarycznym. Okazuje się, że jest to bardzo nieprzyjemna sytuacja, gdyż oprócz zarządu, który w tamtym klubie na pewno zacznie wyprzedaż zawodników jak na targu, to jeszcze z samego zespołu co najmniej 1/4 piłkarzy jest gotowa odejść, a klub został ukarany odjęciem aż 10 punktów w dotychczasowej tabeli Championship, przez co znalazł się tuż nad strefą spadkową. Po prostu jakby FM sam przeczytał moje pytania i postawił pokazać mi, jak to wygląda "wizualnie" w grze ;>
A moje Gloucester? Cóż, w trzecim sezonie rozjechaliśmy rywali tak samo, jak w poprzednim uczyniło to Cambridge, z tą tylko różnicą, że ponieśliśmy cztery porażki przez cały sezon (cztery kolejki do końca), zamiast jednej. Po 38 kolejkach, mając do końca cztery mecze, zapewniliśmy już sobie mistrzostwo i bezpośredni awans do Krajowej Conference. Jak na razie zdobyliśmy blisko dwukrotnie więcej bramek od większości rywali w lidze, tracąc również dużo mniej. Na pewno piękna rekompensata za pechową porażkę w barażach z poprzedniego sezonu i wreszcie zaczynamy piąć się w ligowej hierarchii, na razie pokonawszy pierwszy szczebel tej drabiny. Kto wie, może kiedyś zdecyduję się na karierę w pełnym HC, ale najpierw muszę dotrzeć z Gloucester City AFC do Premiership i coś tam zdziałać ciekawego. Może jakieś dziesięć sezonów wystarczy
Najnowsze posty