FM 2012 żałosna gra obrony i ataku w lechu pzn.

Dravee Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.06.2013, 22:04    #1
Witam. Zacząłem sezon Lechem Poznań, oczywiście, jako jeden z pretendentów do tytułu musiałem jakoś te mecze wygrywać. Poustawiałem taktykę 4-4-2, wszystko pozostawiłem tak jak było, jedynie pozamieniałem lekko rolę zawodników. I tu zdziwiła mnie gra obrony i ataku. Mam ustawionego lista pola karnego i środkowego, żadnej z nich nie jest widoczny podczas gry. Dwa barany schodzą na skrzydła, rozgrywają piłkę, próbują kiwać się. Obrona nie stosuje się w ogóle do zaleceń ścisłego krycia napastnika. Biegają sobie, wpuszczają każdego w pole karne, uciekają od piłki, bawią się nią w polu karnym. Wracając jeszcze do ataku, ogólnie chcę się odnieść do ich skuteczności. Nie potrafią z paru metrów trafić do bramki. Ja już nie wiem co robić.

Jerry.Szn Partyzant

0
06.06.2013 06:50    #2

sCan Partyzant

0
06.06.2013 07:00    #3
spróbuj tej taktyki: http://scan.(...)yka.html

:)

Dravee Partyzant

0
07.06.2013 10:01    #4
Obie taktyki przetestowałem, wciąż to samo. Ogromna nieskuteczność napastnika, kazałem mu unikać słabszej nogi i dałem mu na treningu wykończenie akcji to przećwiczenia. Nadal gdy ma 100% wali albo w kosmos albo obok słupka. Obrońcy mimo, że mają ustawione ścisłe krycie nie robią absolutnie nic. Biegają za piłkarzami lecz nie starają się odebrać im piłki, jakby po prostu tworzyli im drogę do bramki. Pomimo, że każdy z nich ma wysoki atrybut krycia, ustawiania się, siły to nic nie daje. Mam o wiele szybszych bocznych obrońców ustawionych na obronę ale przy okazji kontraataku ze strony przeciwnika biegają jak pokraki. Przepuszczają o wiele wolniejszego przeciwnika, a gdy już przejmują piłkę zamiast wyprowadzić kontrę albo uspokoić grę to wybijają po rożnych/autach. Obrona praktycznie nie funkcjonuje a przecież Kamiński/Wołąkiewicz/Ceesay/Henriquez to nie jest jakaś okręgówka. To dobrzy piłkarze.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.06.2013 o godz. 10:01

sCan Partyzant

0
07.06.2013 10:19    #5
Do tej taktyki potrzeba odpowiednich wykonawców. Potrzebne jest też właściwe zgranie. Możliwe, że od razu nie będzie widocznych efektów. Wybierając napastnika patrzę na jego atrybuty fizyczne oraz wykańczanie akcji i opanowanie.

Dravee Partyzant

0
07.06.2013 11:05    #6
Przed chwileczką sytuacja : Przegrana z Kolejarzem Stróże 2:1 przy czym Teodorczyk przy 1na1 strzelił w kosmos, miał takich setek z 6 co najmniej pomimo wysokich atrybutów, znakomitych morali, pełnej kondycji i maksymalnego ogrania. Na dodatek obrona wręcz dopuszczała przeciwnika do dojścia w pole karne. Tak się dzieje przy każdej taktyce nie zależnie od ustawień. Jakiś bug, nie rozumiem już. Dodam taktyka opanowana na maxa.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.06.2013 o godz. 11:06

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution