Beznadziejna sprawa z reputacją...why?

korona73 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.06.2013 19:28    #11
[quote="hapek"]Tak gwiazdki pokazują umiejętności. Twoi piłkarze mają niską reputacje, może gdyby zdobywali jakieś nagrody indywidualne w Europie to by im szła do góry. Kup jakieś gwiazdy to zoabczysz reputacja pójdzie do góry. pkt reputacji możesz sprawdzić w edytorze, albo genie scoucie i porównać z innymi klubami[/quote]

To w końcu mają niskie umiejętności czy reputację, bo to dwie różne sprawy :) Ciężko kupić gwiazdę skoro mam słabą reputację :) pamiętam właśnie, że w edytorze sprawdzałem tą reputację opisana liczbą, tylko gdzie ja to znajdę? :)

hapek Partyzant

0
25.06.2013 23:09    #12
http://www.fmsco(...)-13.html genie scout

Nie chodzi tyle o gwiazdy, co o piłkarzy z wyższą reputacją od twoich.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2013 o godz. 23:10

korona73 Partyzant

0
26.06.2013 09:52    #13
Dzięki za ten programik, ale w nim nie zobaczę obecnej reputacji mojej drużyny? Mam też edytor, ale tam nie można wczytać save i jest tylko początkowa reputacja 4500. pozdro

korona73 Partyzant

0
26.06.2013 10:16    #14
Jednak znalazłem i jest 5956 :) Ma może ktoś jakąś instrukcję do tego skauta, bo pierwszy raz korzystam i nie wiem za bardzo jak wyszukać zawodnika. Rozumiem, że chodzi o PA i CA.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.06.2013 13:52    #15
Po pierwsze pomyśl.
PA i CA to tylko niektóre parametry.'
W 11 jak grałem wchodziłem w profil gracza zobaczyć czy na pewno wykorzysta pełen potencjał bo jak nie to nie było sensu go ściągać :)
Popatrz na ukryte atrybuty itd. Posortuj wg możliwego wzrostu umiejętności, pousuwaj graczy na których cię nie stać zrób sobie "listę życzeń" w programie. Ale nie polecam bawić się z tym programem bo jest mniejsza frajda.

Nie korzystam z tego programu w 13 ale pewnie nic się tam za dużo nie zmieniło ;)

korona73 Partyzant

0
28.06.2013 20:32    #16
Nie będę nowego tematu zakładał, a mam pytanie:
Baza treningowa - doskonała baza treningowa
Szkółka młodzieżowa - najnowocześniejsze obiekty młodzieżowe

Czy to są maksymalnie ulepszone obiekty? Nadal mogę prosić zarząd o rozbudowę ich, ale czy to ma sens? pozdro

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
28.06.2013 20:53    #17
To najlepsze co może być - chodzi mi o bazę i obiekty. Co jakiś czas dostaje się komunikat, że "w związku z postępem technologicznym obiekty nie są już na najwyższym poziomie" (czy coś w tym stylu) i wtedy rozbudowujesz. Co do reputacji... To jest jednak wg. mnie logiczne... Gdyby naprawdę tak Korona grywała regularnie w Lidze Mistrzów - to i tak reputacja całej ligi jest tak słaba, że raczej Messi z Ronaldo by się do nas nie wybrali. Ani nawet gracze o kilka klas gorsi... Ja grałem wiele sezonów Pogonią - dwa razy doszedłem nawet do finału Ligi Mistrzów, w pewnym momencie klub był w pierwszej trójce w Europie. A i tak bardzo trudno mi było utrzymać piłkarzy, a o sprowadzeniu topowych graczy z Hiszpanii czy Anglii nie było mowy. Wiem co piszę, bo rozegrałem Pogonią ponad 20 sezonów.

korona73 Partyzant

0
28.06.2013 22:45    #18
Jest to logiczne:) Tylko człowiek chce spełnić te swoje marzenie i do czegoś dążyć, bo tak ciągle golić wszystkich w lidze i w Europie to staje się nudne. Udało mi się nawet wygrać LM w 2019/2020 i reputacja do 3 gwiazdek skoczyła. Z drugiej strony w Szkocji jest Celtic, a reszta to ogórki i oni pewnie mają świetna rep. a reszta jak w lidze polskiej. To samo, bym chciał u siebie...Koronka taki polski Celtic :)
Gdzie sprawdzić za ile lat czy tam miesięcy dany zawodnik będzie miał polskie obywatelstwo, bodaj po 5 latach gry je uzyskuje? pozdro

kaseta1 Partyzant

0
28.06.2013 22:58    #19
Doskonała baza to przedział 17-20. Skoro możesz rozbudować to nie masz 20. Młodzieżowe analogicznie.

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
29.06.2013 08:19    #20
[quote="korona73"]Jest to logiczne:) Tylko człowiek chce spełnić te swoje marzenie i do czegoś dążyć, bo tak ciągle golić wszystkich w lidze i w Europie to staje się nudne. Udało mi się nawet wygrać LM w 2019/2020 i reputacja do 3 gwiazdek skoczyła. Z drugiej strony w Szkocji jest Celtic, a reszta to ogórki i oni pewnie mają świetna rep. a reszta jak w lidze polskiej. To samo, bym chciał u siebie...Koronka taki polski Celtic :)
Gdzie sprawdzić za ile lat czy tam miesięcy dany zawodnik będzie miał polskie obywatelstwo, bodaj po 5 latach gry je uzyskuje? pozdro[/quote]

Najprościej: wejdź w profil jakiegokolwiek zagranicznego zawodnika grającego w polskiej drużynie, potem do panelu "informacje", i pod spodem zobaczysz "Dni do uzyskania obywatelstwa". W przypadku Polski jest to 1825 dni (nieprzerwany pobyt)

I co do reputacji - powtórzę: bardzo ważna jest REPUTACJA DANEJ LIGI a nie tylko Twego klubu, Twoja lub Twego sztabu. A granie w Polskiej lidze - zgodzę się - staje się niezmiernie nudne, gdy już sprawisz, że Twój klub jest najlepszy. Dlatego przerwałem swego czasu swoją karierę Pogonią, gdyż miałem serie... 99 meczów bez porażki. Ile można? Czekałem tylko na wiosenne mecze Champions League, a gdy odpadłem, np. w 1/8 - to traciłem motywację do dogrywania sezonu... Dochodziło do tego, że... cieszyłem się, gdy jakiejś drużynie udawało się urwać mi punkt:-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.06.2013 o godz. 08:23

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.