Witam panowie, teraz czas okresu przygotowawczego, testowani zawodnicy w naszej lidze. I jak wiadomo transfery uzupełnianie dziur w formacjach zespołów. Słyszy się, że w teraz w Lechu, Legi brakuje 2/3 zawodników na pozycje. Naszła mnie ochota na Fm13 po kilku miesięcznej przerwie, dlatego czekam na najnowsze uaktualnienie Bartka. Myślę nad rozpoczęciem rozgrywki jednym z Polskich zespołów, zastanawiam się nad Piastem i Legia. Dobra przechodząc do rzeczy, zastanawia mnie jak dobrze rotować składem, jak wy to robicie. Ja prowadząc Legię zazwyczaj mam 2 dobre sezony, Mistrzostwo, puchary, ale wszystko grając zazwyczaj 14/15 zawodników. A gdy dochodzi do Ekstraklasy, LM i PP zauważam, że brakuję sił moim zawodnikom. Dlatego staram się rotować składem co nie do końca dobrze mi wychodzi 2 sezony dobre potem nagle bardzo słabiutko. W legi jest dużo dobrych młodych zawodników Jagiełło, Mizgała, Bereszyński i kilku jeszcze. Irytuje mnie czasem gdy wpuszczam tych zawodników na pp to dostają baty od klubów z II i I ligi.Macie jakieś porady jak rotować składem. Podkreślę, że nigdy nie wpuszczam samych młodych zawodników, zawsze popieram ich doświadczonym Rzeźniczakiem, Kucharczykiem, Jakimiś 2 doświadczonymi stoperami i środkowym pomocnikiem. DRUGA sprawa to Jak ogrywacie młodych zawodników, ja zauważyłem, że gdy wyypożyczam ich do II ligi czy I to i NAWET EKSTRAKLASY to ich umiejętności zazwyczaj się nie poprawiają, a jak poprawiają to odrobinę. Nie wiem już sam czy lepiej ich wypożyczać czy wpuszczać na końcówki, chociaż z moich obserwacji też wynika, że wypuszczanie na końcówki wiele nie daje. Wtedy gdy postawię na jakiegoś zawodnika u siebie w zespole to widzę, że jego umiejętności rosną. Ale trudno tak postawić na 6 młodych bo wiadomo nic z tego nie będzie.
Najnowsze posty