Francja-rejestracja składu

TheKronos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.07.2013, 15:53    Pytanie
Gram sobie Toulousą w FM 2012, obecnie jest 6 luty 2013 i jakie jest moje zdziwienie gdy do drzwi klubu puka agent Alana Dzagoeva i okazuje się, że rusek jest wolnym zawodnikiem. Więc podpisuję z nim kontakt, wszystko cacy, Alan zagrał już 30 minut w Copa de la Ligue ale okazuje się, że do Ligue 1 potrzebna jest rejestracja. Wchodzę w rejestrację ale okazuje się, że nie mogę tego zrobić! Wszyscy zawodnicy są na szaro i nie mogę na nic kliknąć. To znaczy, iż rusek nie będzie mógł grać w lidze do końca sezonu??? Da się coś z tym zrobić?

zolahc Młody aktywista

0
09.07.2013 16:09    #1
niestety, masz termin na zatwierdzenie skladu. w lidze zadebiutuje dopiero w przyszlym sezonie o ile go zglosisz na czas ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

TheKronos Partyzant

0
09.07.2013 17:00    #2
A jak mu zmienię status na "zaplecze zespołu" czy jakoś tak to nie będzie się fochał? Bo teraz ma 1 zespół a jak nie będzie grał to na pewno się zbuntuje... Mam nadzieję, że będzie mógł grać chociaż w Pucharze Francji bo został już tylko jeden mecz Copa de la Ligue (finał) i jeżeli przez pół sezonu zagra jeden mecz to straszna lipa... Może go wypożyczyć, gdzie mógłby ewentualnie grać?

zolahc Młody aktywista

0
09.07.2013 17:11    #3
jak masz zamkniete okienko transferowe to bedzie ciezko go wypozyczyc, chociaz we francji jest cos takiego jak dzokerowe okienko transferowe, ktore polega na tym, ze (tu nie jestem pewien ktora opcja jest prawdziwa) albo 1. mozesz sprowadzic jakiegos jednego francuskiego zawodnika z ligi francuskiej albo 2. (bardziej prawdopodobna opcja) mozesz sprowadzic jakiegos jednego zawodnika z innego francuskiego klubu. czyli teoretycznie jest szansa na wypozyczenie go do konca sezonu. z tym ze musisz wziac pod uwage tez fakt, ze zawodnik ktory dopiero co przyszedl do twojego klubu nie za bardzo bedzie chcial od razu z niego odchodzic, przynajmniej ja mialem zawsze z tym problemy.
a co do zmiany statusu - co pilkarz to inna reakcja, jeden tym sie nie przejmie, drugi strzeli focha chociaz w takiej sytuacji zazwyczaj wystarczy go tylko przeprosic

buczek93 Młody aktywista

0
10.07.2013 11:19    #4
Dżokerowe okienko dobiega końca tuż przed rozpoczęciem zimowego. A od pierwszego czy tam drugiego lutego jest dupa zbita, nie wolno żadnych transferów między klubami robić. Tyle co zawodników z kartą w ręku wolno (cały sezon), ale rejestracja w L1 na 100% tylko tuż po okienkach (no i cały czas trwania dżokerowego). W niższych ligach takiego wymogu nie ma, no ale Ligue Une się rządzi swoimi prawami. Nic nie zrobisz, gość może tylko w pucharach krajowych grać albo w rezerwach. Daj go tam, coby nie płakał, że nie gra i nie czerwienił się ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

hapek Partyzant

0
10.07.2013 11:38    #5
zawsze możesz użyć FMRTE i go zarejestrować

zolahc Młody aktywista

0
10.07.2013 13:18    #6
zawsze moze uzyc fmrte i sobie popsuc rozgrywke. a dzokerowe faktycznie - tylko do 30 grudnia, sory

hapek Partyzant

0
10.07.2013 14:33    #7
FMRTE może użyć jeśli naprawdę bardzo by już chciał z niego skorzystac i rozgrywki raczej to nie psuje bo takie sytuacje sie raczej nie zdarzają na prawdę :)

mkuzmicz Partyzant

0
10.07.2013 17:06    #8
[quote="hapek"]FMRTE może użyć jeśli naprawdę bardzo by już chciał z niego skorzystac i rozgrywki raczej to nie psuje bo takie sytuacje sie raczej nie zdarzają na prawdę :)[/quote]

Sugerujesz, że kluby nie sprowadzają w rzeczywistości graczy utalentowanych bądź wzmocnień gdy mają super okazje, a jedynym problemem jest brak rejestracji w danym sezonie/ danej rundzie? - Mylisz się.

Uważam, że zasady w FM są jasne i przede wszystkim realistyczne, więc osobiście nie toleruję takich ingerencji.

buczek93 Młody aktywista

0
10.07.2013 17:56    #9
Edytor mu chyba też nie pomoże, prędzej może go zamienić za jakiegoś grajka, ale żeby dopisać? Wiem, że w rozgrywki europejskie można dopisywać, jak jest z ligą, nie mam pojęcia. Dać na pół sezonu do rezerw, żeby nie było czerwonego lasu u Ałana i tyle :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution