Jak wgrać swoją fote?

Pawi125 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2013, 11:15    #1
Witam
mam problem ponieważ nie wiem jak wgrać swoją fotkę do FM. Zdjęcie jest już obrobione (wymiary 180x18 PNG).
Kierowałem się tym artykułem http://www.cmrev(...)era.html ale nie widzę kodu do notatnika i nie za bardzo rozumiem 2 część jego (Przede wszystkim muszę wyróżnić dwa istotne zwroty. Pierwszy („NAZWA PLIKU”) wyszukuje w folderze, w którym znajduje się config, plik o podanej nazwie. Zastępujemy zatem tę frazę nazwą naszej fotki, np. JA. Należy pamiętać, że nie wpisujemy rozszerzenia, jedynie samą nazwę!
„NUMER ID” to unikalny identyfikator, który gra przypisała naszemu menedżerowi. W celu jego sprawdzenia należy uruchomić grę, wczytać save, na którym toczy się rozgrywka, a następnie wejść w Ustawienia -> Obraz i dźwięk i zaznaczyć opcję Pokazuj ID.)

Mógłby mi ktoś podać ten kod do notatnika i w miarę prosto wytłumaczyć co z czym skleić?
Z góry dziękuję za pomoc.

stefan1984 Młody aktywista

0
01.08.2013 11:37    #2
Zezarło fotki =) Możesz do jakiegokolwiek poprawnie zainstalowanego facepaka dodać zdjęcie swojej osoby, i za pomocą notatnika otworzyć znajdujący się w tym facepaku plik "config", a w nim dopisać jeszcze jedną linijkę, odnoszącą się do Twojego zdjęcia, np
<record from="Pawi125" to="graphics/pictures/person/1234567890/portrait"/>

Ewentualnie skopiować plik config, dać go do nowego folderu, wywalić z niego wszystkie linijki dotyczące innych piłkarzy, i zrobić sobie w osobnym folderze tylko swoje zdjęcia, by móc łatwo wraz z rozpoczynaniem nowych karier nowymi menadżerami dodawać nowe zdjęcia do gry =)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.08.2013 o godz. 11:41

Pawi125 Partyzant

0
01.08.2013 12:01    #3
Mam zainstalowany np. patch z twarzami do T-M Ekstraklasy którzy do każdego klubu ma oddzielne foldery. Czy dało by radę tam wrzucić moje zdjęcie?

stefan1984 Młody aktywista

0
01.08.2013 15:38    #4
Tak, najlepiej o wymiarach 180 na 180 pikseli, i w formacie .png Później uruchom grę i poodzaznaczaj w ustawieniach buforowanie skórki, a zaznacz odświeżanie skórki po zatwierdzeniu. Później, jak już wszystko będzie śmigać, możesz zrobić w ustawieniach odwrotnie - buforowanie na tak, a odświeżanie po zatwierdzeniu na nie - jeśli masz sporo dodatków graficznych, gra je zapamięta dzięki buforowaniu, i szybciej wczyta.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.