Nowy stadion?

J4nosik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.08.2013, 13:56    Pytanie
Witam
Jakie są dokładnie wymagania na budowę nowego stadionu?
Gram obecnie klubem AC Fiorentina, sezon 2021/2022, 300 mln na koncie, płace 1,8mln/2,2 maks i za każdym razem zarząd odmawia. Frekwencja na stadione od kilku lat utrzymuje się mniej więcej na poziomie 98/99%. Klub obecnie spłaca pożyczkę do 2030 roku (260k na miesiąc - 57mln od 2012r.). Może to ma wpływ na odmowę? Brak możliwości budowy nowego stadionu w tym momencie wygląda jak jakiś bug.
Dzięki za pomoc.

edit: Stadion został wybudowany w 1930r i nie jest własnością klubu, więc zastanawia mnie, dlaczego zawsze spotykam się z odmową.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.08.2013, 14:10

Sefore Partyzant

0
05.08.2013 20:55    #10
nie chodzi o frekwencje na stadionie tylko o frekwencje według edytora.
Sprawdz w edytorze jaką masz największą frekwencje i jaką masz normalnie w GENIE sprawdza to się tak:
wczytujesz baze danych ---->wyszukujesz klubu --->otwierasz informacje --->szukasz średniej frekwencji i chyba Twojej co masz na stadionie normalnie
jak się różni o więcej niż 2% to nie wybudują stadionu
Przynajmniej ja to tak zrozumiałem

J4nosik Partyzant

0
05.08.2013 22:17    #11
Coś w tym chyba jest. Artemio Franchi ma 46,3k miejsc. Wg edytora maksymalna ilość osób jaka może przyjść to 60k, średnia 51k. Zmieniłem maksymalną ilość osób na 85k, zobaczymy czy po tym sezonie uda mi się w końcu dostać zgodę.

Amikowiec Młody aktywista

0
06.08.2013 12:48    #12
No to teraz moja kolej- zacząłem grać w sezonie 12/13 w 4 lidze klubem z rodzinnego miasta- Mieszkiem Gniezno. Trochę pokantowałem, bo już w 2. lidze zrobiłem sobie taki skład, że z powodzeniem mógłbym grać w ekstraklasie. Teraz mam początek września sezon 15/16, krajową reputację (zaczynałem od totalnego zera i nieznanej reputacji), wygrane 2 Puchary i 2 Superpuchary Polski, Ligę Europy i Superpuchar Europy z Barceloną (tu przyznaję się do kilkukrotnego S&L- to trofeum i tak niewiele znaczy dla mnie, więc zdecydowałem, że poślę asystenta na mecz; Liga Europy zdobyta natomiast w 100 % uczciwie), podbiłem współczynnik UEFA Polsce do tego stopnia (11. miejsce), że w sezonie 16/17 mistrz Polski będzie zaczynał Ligę Mistrzów bezpośrednio od fazy grupowej. I przechodzimy teraz do sedna sprawy- stadion przy Strumykowej najlepsze lata, o ile kiedykolwiek je miał, ma już za sobą. Poj. 8 tys. w tym 2 tys. krzesełek, brak podgrzewanej murawy- domowe mecze Ligi Europy rozgrywam przy Bułgarskiej w Poznaniu. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego pomimo tylu sukcesów mam ciągle maksymalną frekwencję na poziomie 4 tys., a średnią coś koło 400 i na mecze w 1. lidze chodzi mi w porywach 300-400 osób? Reputacja coś pomiędzy 5100-5200, zwiększyłem liczbę ludności miasta do 100 tys. i nic to nie daje...

Sefore Partyzant

0
06.08.2013 13:11    #13
może sprawdz w edytorze maksymalną frekwencje na stadionie?

0
06.08.2013 19:25    #14
Ano tak zapomniałem wspomnieć, że od 4 ligi ciągle 4000 max i ani drgnie w górę...na Ligę Europy na Bułgarską 5/7 przychodzi mi po 1,5 tys. kibiców, a stadion Lecha 41 tys. ma, totalnie nie ogarniam dlaczego max. frekwencja nie ma zamiaru wzrastać, a cheatować edytorem nie mam zamiaru bo bez problemu mógłbym trójkę z przodu dopisać i prosić się o nowy obiekt, może i nawet własnego imienia, skoro jestem legendą klubu po wygranej w LE.

Craxim Partyzant

0
06.08.2013 21:09    #15
U mnie w Lechu Poznań sezon 18/19, klub przejął nowy prezes (bodajże z konsorcjum jak zerkałem na wiadomości). Od razu po przejęciu nakazał rozbudowę szkółki bazy treningowej (mimo że już jedna jest w budowie akurat i teraz 2 leci w tym samym czasie o.0)
dodatkowo patrzę w siedzibie zarządu, a tu - Budowa nowego stadionu :P Kilka razy prosiłem poprzedniego prezesa o nowy stadion ale twierdził że nie ma kasy :P Nowy przyszedł i sam z siebie nakazał. Dziwi mnie tylko jedno tj. czas budowy stadionu - Od 1.10.2018 do 8.10.2019
to co ja dostane? stadion na 2 tyś. miejsc? Da się sprawdzić jakoś ile miejsc będzie miał nowy stadion?

0
06.08.2013 21:37    #16
Wejdź w informacje->baza treningowa i tam będzie gdzieś wers że kiedyś tam przeprowadzasz się na jakiś stadion o x pojemności. Jak możesz to podaj tą pojemność, bo sam jestem ciekaw co tam Lechici wyskrobali :).

Craxim Partyzant

0
06.08.2013 22:05    #17
Chwilowo mam wpisane: Budowa stadionu - Planowanie.
W informacjach o bazie treningowej jeszcze nic nie widnieje, ale jak się pokaże i nie zapomnę to wpiszę :)

0
07.08.2013 02:21    #18
W takim razie projekt stadionu zostanie dopiero zaprezentowany na koniec sezonu, czy tam w przerwie między rundami.

J4nosik Partyzant

0
12.08.2013 13:01    #19
W końcu się udało. Od samego początku, na początku edytorem zwiększyłem liczbę ludności (8krotnie, raczej niepotrzebnie) bez skutku. Dalej zarząd się na mnie wypinał, więc edytorem bodajże o kilka tysięcy (5/6 max) podbiłem średnią frekwencję, podobnie maksymalną (też niepotrzebnie). Warunkiem dostania zgody na budowę nowego stadionu najwidoczniej był właściwie prób przekroczenia o 20% średniej frekwencji na stadionie. Jednak dalej były znów jaja. Mniej więcej za 280mln (wszystko bezprośrednio z konta, jeszcze zostało 50 mln na na wykałaczki) ruszyła budowa Kaszmar Stadium :D o pojemności - uwaga 64,3k miejsc, bez możliwości rozbudowy. Średnia na nowym stadionie w pierwszym roku - 98/99% :D. Cóż więc począć, dalej edytor. Wg edytora maksymalna pojemność stadionu to 64k, więc mniej niż rzeczywista. Szybka zmiana edytorem maksymalnej pojemności do 80k i rok później zarząd się zgadza na rozbudowę (sic!) o 11k miejsc, rok trwania bez pomniejszania miejsc na stadionie. Dalej znów jest zabawnie, miesiąc przed końcem rozbudowy stadionu zarząd doszedł do wniosku, że 11k to mało i dodał kolejne 5k sam z siebie - przy okazji pomniejszając stadion do 54k i kolejny rok...
Podsumowując, osoba odpowiadająca za skrypt dotyczący możliwości rozbudowy/budowy nowego powinna zostać wywalona z pracy. Bardziej idiotycznych warunków do spełnienia i fakt braku perspektywistycznego myślenia jest dosłownie rozbrajający. Gdyby nie edytor pewnie w 2024 roku nie miałbym nowego stadionu (bez korekt obstawiam 2028/2029). Gdyby nie edytor to nawet z nowym stadionem bym się kisił na maksymalnie 64k bez możliwości rozbudowy, do 80k pojemności (na koniec obecnego sezonu 2026/2027) bym pewnie dobił prawdopodobnie na kolejnym nowym stadionie w roku 2050 minimum.
Dzięki za pomoc.
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości związane z rozbudową/budową stadionu, polecam edytor. Obecne zasady są niemal jak bug i powinny zostać skorygowane w jakimś patchu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution