[quote="tts0"]Nie chcę Cię martwić, drogi Kolego, ale ta taktyka nie ma prawa zadziałać w Football Managerze - wiem z doświadczenia. Silnik meczowy po prostu nie pozwala na to, żeby przy dwóch schodzących napastnikach było dwóch środkowych pomocników, którzy mniej lub bardziej mają podłączać się do akcji ofensywnych. W momencie, gdy napastnik schodzi do środka, od razu wpada w tor biegu środkowego pomocnika, który biegnie pod pole karne.
[/quote]
Bzdura, bzdura, jeszcze raz bzdura. Nie umniejszam doświadczenia Szanownego Kolegi w tej grze, ale powyższe jest najzwyczajniej nieprawdą. Nie wiem w ogóle skąd takie wnioski, być może z nieumiejętności ustawienia zespołu w zaproponowany i negowany sposób. Zwalanie wszystkiego na silnik meczowy to szukanie łatwej i taniej wymówki na brak sukcesów.
Ustaw najprościej jak się da, bez zbędnych kombinacji:
Bramkarz- obrona
Obrońca prawy- autoatycznie
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca lewy- automatycznie
Defensywny pomocnik- obrona
Wysunięty rozgrywający- wsparcie
Środkowy pomocnik- atak
Schodzący Napastnik Prawy- atak
Schodzący Napastnik Lewy- atak
Kompletny Napastnik/Klasyczna 10- atak
Bardzo płynnie, kontrola, podania krótkie, duża swoboda taktyczna, intensywny pressing, odbiór łagodny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukanie gry.
Polecenie z ławki- Skrócenie pola gry, podania w pole karne, podania między obrońców
Przygotowanie do meczu- gra w ataku
Instrukcje dot. rywali- ustala asystent, Ty dodajesz jedynie pressing Zawsze na każdego przeciwnika.
Gwarantuję Ci że tym sposobem będą grali tak, jak będziesz chciał i tego oczekiwał. Bez szukania wymówek i czarowania.
[/quote]
Bzdura, bzdura, jeszcze raz bzdura. Nie umniejszam doświadczenia Szanownego Kolegi w tej grze, ale powyższe jest najzwyczajniej nieprawdą. Nie wiem w ogóle skąd takie wnioski, być może z nieumiejętności ustawienia zespołu w zaproponowany i negowany sposób. Zwalanie wszystkiego na silnik meczowy to szukanie łatwej i taniej wymówki na brak sukcesów.
Ustaw najprościej jak się da, bez zbędnych kombinacji:
Bramkarz- obrona
Obrońca prawy- autoatycznie
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca lewy- automatycznie
Defensywny pomocnik- obrona
Wysunięty rozgrywający- wsparcie
Środkowy pomocnik- atak
Schodzący Napastnik Prawy- atak
Schodzący Napastnik Lewy- atak
Kompletny Napastnik/Klasyczna 10- atak
Bardzo płynnie, kontrola, podania krótkie, duża swoboda taktyczna, intensywny pressing, odbiór łagodny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukanie gry.
Polecenie z ławki- Skrócenie pola gry, podania w pole karne, podania między obrońców
Przygotowanie do meczu- gra w ataku
Instrukcje dot. rywali- ustala asystent, Ty dodajesz jedynie pressing Zawsze na każdego przeciwnika.
Gwarantuję Ci że tym sposobem będą grali tak, jak będziesz chciał i tego oczekiwał. Bez szukania wymówek i czarowania.
Najnowsze posty