Problem z lepszymi klubami

Barthez16 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
31.08.2013, 14:41    Pytanie
Siemka gram Realem Sociedad 2gi sezon no i potrafiłem wygrać z Atletico Madrid 7-1 u siebie ale nie moge nic ugrać z Realem i Barcą i to u siebie i na wyjezdzie przed chwilą mecz z Realem, przegrałem 3:0 nie wiem jak grać przeciwko takimi mocnymi klubami na wyjezdzie jak ustawiać polecenia czy grać z kontry? bo tak właśnie ustawiałem, może zła taktyka bo gram 4-3-3 i ofensywe mam dobrą Griezmann,Vela,Prieto,Salvio ten z Benfiki i Schieber i nic z takim Realem nie mogę ugrać ciężko nawet o gola jak temu zaradzić? i zacząć wreszcie stawiać opór najlepszym klubom

Gallacher Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.08.2013 17:25    #1
Polecam zastosować taktykę 4-4-4 gdzie cały pionek pomocy ustawi się na "atak" lub środkowi na "wsparcie".Nie znam ich atrybutów ale jeśli są to gracze usposobieni ofensywnie to może lepiej na takie zespoły zagrać ofensywnie ? Najlepszą obroną jest atak - ja taki styl stosowałem w różnych klubach typu Everton , Man City i Liverpool i efekty było dobry :) Tyle że ja jestem raczej człowiekiem który ma styl ofensywny i nie wiem czy ty taki też preferujesz ? Dodam że możesz mieć kontrataki i szybkie tempo + taktyka ; 4-4-2 pion pomocy "atak" ja ten styl preferuję od pewnego czasu tzn. gdy przejmuję angielskie kluby i osiągam sukcesy :)
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Barthez16 Wróg ludu

0
01.09.2013 01:14    #2
Moim zdaniem granie na wyjazdach z lepszymi klubami bądz podobnymi i grać ofensywnie to samobójstwo jeśli chodzi o wynik meczu, przed chwileczką skończyłem mecz z Atletico Madryt na wyjezdzie gralem do przerwy grałem Twoją taktyką przegrywałem 3:1 i coś tam pogrzebałem zmieniłem formacje to zrobił się mecz emocjonujący i to jednak Atletico wygrało ale wynik duży 5:4 i nie wiem doradzi mi coś ktoś jeśli chodzi o mecze wyjazdowe z lepszymi bo to jest irytujące

Gallacher Partyzant

0
01.09.2013 01:34    #3
Jakby każdy Ci miał tak doradzać to musiałby co najmniej 16 różnych taktyk mieć bo tyle jest meczy w La Liga lub troszkę więcej poza tym to TY sam powinieneś być "mózgiem" swojego zespołu by wiedzieć jak nim kierować bo ja z początku grając także miałem problemy na wyjazdach i wystarczyło troszkę pogłówkować i recepta sama się znalazła ;) Taktyka którą Ci poradziłem jest dobra nawet na wyjazdach ale widać nie pasuje do Twojego zespołu i graczy i być może dlatego tak jest ale wiadomo to jedna z wielu elementów wyników bo do tego dochodzi dobry trening , ludzie i sztab :) Musisz kombinować.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Barthez16 Wróg ludu

0
01.09.2013 13:36    #4
no nie wierze w tą grę przed chwilą mecz na własnym stadionie z Barcą cały mecz miałem akcje kontrolowałem gre i co oni mieli pojedyncze akcje i oczywiscie neymar w każdej akcji co mieli on strzelił gola przechodził moich obrońców jak pachołki i sam strzelil 4 gole mecz zakończył się wynikiem 4:2 dla barcy co ja mam zrobić żeby jeden pilkarz nie strzelal goli z 30 metrów i zeby nie biegal sobie jak na treningu? da się jakieś krycie ustawić?

kruk777 Partyzant

0
01.09.2013 14:40    #5
Co do Neymara, czy zawodnika, który w największym stopniu zagraża Twojej drużynie - wykorzystaj swojego def. pomocnika, na pewno takowego posiadasz. Ustaw mu w poleceniach indywidualnie krycie Neymara. Będzie biegał do niego jak przyklejony. Może odbić się to trochę oddaniem środka pola, bo będzie tego defensywnego tam brakować, ale chyba lepiej oddać trochę pola, przykryć Neymara(by nie strzelił 4 bramek) i zagrać z kontry. Tyko jest jeszcze jeden problem - Twój defensywny pomocnik, oprócz cech oczywistych dla jego pozycji, powinien też umieć szybko biegać, przykryć kogoś tak szybkiego jak Neymar nie jest łatwo.
W każdym badź razie, ja jeśli widzę jakieś kluczowe ogniwo w drużynie rywala, zawsze przydzielam takiemu zawodnikowi indywidualne krycie, czasem można nawet podwójne. Z tym, że gram Pogonią więc nie wiem jak to się sprawdzi w lidze hiszpańskiej przeciw Barcy, ale próbuj! Szukaj, kombinuj, a w końcu się uda ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.