[quote="darko194"]Na początku chciałbym się powitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum
no ale przejdźmy do rzeczy. Awansowałem Lechią Gdańsk do Ligi Europejskiej i od tego czasu w lidze kompletnie mi nie idzie, w europie potrafię wygrać z PSV 3:1 na wyjeździe by za chwilę dostać 3:0 od Ruchu. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?[/quote]
Tak samo masz w Realnym świecie w Polsce szczególnie wiesz jak to jest dla zawodników monotonia Ligowa pojedynki z Ruchem, Widzewem czy Koroną to nie to samo co grać w europie i zabłysnąć na wielkich stadionach, z dużymi klubami które oglądają miliony na świecie i na których meczach łatwo się wypromować. W Fm inaczej nie jest, często to przyczyna jest w motywacji być może twoi piłkarze uważają, że wystarczy im sie pokazać w Europie i dzięki dobrym meczom tam można odejść do lepszego klubu. Taktyka też ważna nie można grać jedną taktyką ja mam 3 taktyki 1 domowa to ofensywna bardzo jak gram u siebie ze słabszym od siebie, żeby wygrać i kilka goli im strzelić. Druga to taktyka Kontrola, to taka jak gram u siebie z mocniejszym rywalem albo na wyjeździe ze słabszym. Lub taktyka defensywna jak gram z rywalem równym sobie lub lepszym na wyjeździe. Trzeba zaskakiwać czasami inny zespół np ustawić w jednym meczu ze skrzydłowi będą zmieniać się pozycjami, że ofensywny pomocnik będzie grał rozgrywającego, w tedy twój zespół stanie się nieprzewidywalny. Bo rywal do następnego meczu nie będzie wiedział, jakie nowinki taktyczne na nich zastosujesz. I musisz szukać słabych punktów każdego rywala bo każdy je ma. Dla przykładu jak widzisz, że obrońcy środkowi rywala, nie grają za dobrze głową i nie są odpowiednio skoczni, to dobrze wystawić na nich silnego napastnika który dobrze gra głową i ustawić mu np rolę odrygwającego, żeby zgrywał głową na boki. W innym np przypadku jak widzisz że rywal ma dwóch obrońców takich jak Van Buyten, silnych dobrze grających głową ale wolnych mało zwrotnych można wystawić na nich szybkich zwinnych i dryblujących napastników i aby pomocnicy zagrywali do nich dużo prostopadłych piłek po ziemi i na wolne pole w tedy taki zawodnik na pełnym biegu będzie miał dużą przewagę nad takim obrońcą. Próbuj, kombinuj na tym polega osięgnięcie sukcesu w tej grze. Pozdrawiam, Rafał.
Najnowsze posty