Nowa kariera w słabym klubie

moonset Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.11.2013, 17:18    Pytanie
Rozpocząłem karierę jako menadżer zespołu Szombierki Bytom. III liga. Jestem w czarnej...dziurze. Budżetu transferowego oczywiście nie mam, a płacowy jest w całości wykorzystany bez możliwości podniesienia. Jestem jedyną osobą w sztabie szkoleniowym. Zastanawiam się czy niezbędne jest zatrudnienie na tym poziomie asystenta, scouta i trenerów? Prawie cały mój skład to młodzi chłopcy więc bez trenerów ciężko będzie o jakikolwiek rozwój? Ja mogę tylko zlecać rodzaj treningu co tydzień, ale jaki z tego będzie pożytek? W nowej odsłonie trochę inaczej to wygląda. Poza tym za stary już jestem na zabawę z Genie i oczekuję teraz maksymalnego realizmu więc nawet nie zaglądam tutaj w poszukiwaniu talentów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady, bo mało się orientuję jeśli idzie o polskie realia dalszych lig. Możecie napisać jak to wygląda w realu.

moonset Partyzant

0
14.11.2013 20:56    #1
Może inaczej zapytam. Dlaczego jest opcja zatrudnienia pierdyliarda asystentów i menadżerów od zespołu u-18 i rezerw, a nie ma opcji zatrudnienia trenera siłowego, trenera bramkarzy i całej reszty trenerów? Czy to wynika z tego, że klub jest półzawodowy? Czy muszę o to jakoś poprosić zarząd?
I gdzie mogę sprawdzić czym zajmuje się koordynator pionu juniorskiego i inni nowi dziwni panowie. Ostatni FM w jaki grałem to FM12.

moonset Partyzant

0
19.11.2013 02:59    #2
Po próbach ogarnięcia całej sytuacji mam konkretne pytanie. Czy dyrektor sportowy lub koordynator pionu juniorskiego mogą trenować zawodników? Tzn. czy pokryją mi puste kategorie treningowe?

Goldberg1987 Partyzant

0
19.11.2013 11:09    #3
[quote="moonset"]Po próbach ogarnięcia całej sytuacji mam konkretne pytanie. Czy dyrektor sportowy lub koordynator pionu juniorskiego mogą trenować zawodników? Tzn. czy pokryją mi puste kategorie treningowe?[/quote]

Nie mogą trenować.

bart(KSC) Partyzant

0
19.11.2013 12:35    #4
Akurat koordynator pionu juniorskiego trenuje zawodników U-18.

Aryman30 Partyzant

0
19.11.2013 16:57    #5
moonset : moja rada bo akurat też gram 3 ligową drużyną ( Kaszubia Kościerzyna )

Na początek pozwalniaj cały twój pion szkolenia - trenerów , fizjoterapeutów itp jeżeli mają zarobki około 100e i zatrudnij nowych za około 55-60 :) spora oszczędność dla klubu. Na końcu poszukaj sobie asystenta który ma jakiś atrybut trenerski na wyższym poziomie. Ka u siebie w klubie mam taki zestaw
1.asystent - z atrybutami szkolenia taktyki itp - 100e
2.trener siłowy - siła - 55e
3.trener bramkarzy - tutaj wiadomo - 55e
4.scout - 25e
5.fizjoterapeuta - 25e

ten sztab jak na trzecią ligę w zupełności wystarcza :)

Jeżeli cierpisz na brak kadrowy oraz nie masz odpowiednio dużo pieniędzy na zatrudnienie odpowiednich piłkarzy to powienieneś wysłać swojego scouta na poszukiwania :)
poszukiwania - kraj - polska
koniecznie piłkarze poniżej 17 lat - zatrudnisz ich na niskie kontrakty lub kontrakty juniorskie. Gwarantuję ci że znajdziesz tam grajków wystarczających na 3 ligę z którymi spokojnie osiągniesz sukces. Ale ważna jedna sprawa. Z racji że są to juniorzy i można by coś na nich zarobić jeżeli będziesz przeglądał ich karty koniecznie spójrz w ich osobowość szukaj taki którzy mają tam wpisane : dosyć profesjonalny, profesjonalny. Ci juniorzy będą bardzo dobrze się rozwijać i z pewnością kilku z nich zapewni ci sukces w wyższej klasie rozgrywkowej.

Ja pierwszy sezon w 3 lidze zakończyłem na 1 miejscu i awansowałem do 2 ligi gdzie teraz poklepie parę sezonów aby odchować sobie piłkarzuy na 1 ligę.

Moje statystyki wygrane-remisy-porażki = 27-3-0

pozdrawiam i powodzenia :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.