Panowie macie racje, że w lidze maltańskiej, jak tu chłopak opowiada, że ma tak w lidze polskiej i ja też tak mam na trzecim szczeblu rozgrywek w Niemczech. Mówicie dobrze, że nie mają takiej umiejętności jak obrońcy najlepszych klubów na świecie, bo inaczej byli by tu i tam, niewiadomo gdzie dochodzili w LM. Ale zapominacie o jednej ważnej kwestii. Oni grają przeciwko zawodnikom tej samej klasy od siebie, którzy również są za słabi na wyższe wyzwania. Moi obrońcy nie grają przeciwko Messiemu, Ronaldo, Rooneyowi czy Zlatanowi. I tak przykładowo mój obrońca, który statystyk nie ma złych, a spokojnie odnalazł by się w czołowym klubie z 2.Bundesligi jest robiony jak na podwórku i nie ważne czy napastnikiem jest gość, który ma wszystkie atrybuty na szaro, czy "pół na pół". Nie ważne czy mierzy się z królem strzelców, czy debiutantem w lidze, a w dodatku ma on 17 lat. Poprostu zachowuje bierność przy akcji, nie ma u niego jakiejkolwiek PRÓBY odbioru piłki. Dlatego łapie się za głowę, jak drużyna przeciwna leci z akcją, a obrońca O DZIWO zastosuje pressing, który tak, uprzedze wasze pytania ma w poleceniach indywidualnych podobnie jak krycie, i od razu widać różnicę, bo przerywa atak. A dziwię się takiej naturalnej rzeczy, bo przez blisko 30 meczów, takich sytuacji moich obrońców naliczyłbym na palcach dwóch dłoni. To samo ma przykładowo ofensywny pomocnik, gdzie piłka wybita ta afere leci w jego kierunku, zgarnia ją defensywny drużyny przeciwnej, gdzie obok jest mój OPŚ i chociażby jakby zanim pobiegł, poudawał że chce mu zabrać piłkę to go olewa i sobie truchta gdzieś w okolicy koła środkowego. A gram swobodą i nie przybijam zawodników do ich pozycji, nie dostają polecenia żeby jej się trzymali. Gdybym grał z czołówką światową moi zawodnicy mogliby się tak zachowywać. A nie z drużynami które są na ich poziomie, jeśli nie niżej. Dlatego wasze usprawiedliwienia, że jest to słaba liga dlatego tak grają, są śmieszne, bo skoro słaba liga, to i słabi napastnicy, a Ci właśnie napastnicy, robią z obrońcami co chcą.
Najnowsze posty