Strona

FM 14 - pierwsze wrażenia

Willson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2013 09:57    #861
[quote="sCan"][quote="Emeryt"][quote="robal15"][quote="sCan"][quote="robal15"]Zgadza się, za tanio można kupować gwiazdy. To jest kolejny zjebany element w tej grze.[/quote]

Skoro tyle elementów w tej grze Twoim zdaniem jest zjebanych to zostaw ją w spokoju. Odstaw na półkę, usiądź wygodnie w fotelu i odpoczywaj.. Nie powiem[/quote]

To zaproponuj mi lepszego symulatora niż FM. A widzisz, nie ma, więc muszę się męczyć z tym gównem...peace.

Na początku swojej kariery chłopcy się starali, bo mieli konkurenta, a teraz niestety osiadli na laurach.[/quote]

Taka niestety prawda, dopóki ktoś nie zrobi dobrej konkurencji, będziemy musieli pozostać przy FM-ie, który coraz to bardziej się pogarsza (chociaż według mnie FM14 jest lepszy od FM13 który był tragedią).[/quote]

No i właśnie takiego podejścia moja skromna osoba nie jest w stanie ogarnąć.. Nic nie musicie, nikt Was nie zmusza do grania w Football Managera. Skoro cierpieniem jest dla Was granie w coraz gorsze wersje, to może warto odpuścić i przestać grać?![/quote]

To ja ci pomogę ogarnąc:
CM i później Fm to był pewien układ pomiędzy producentem a graczami. Jeszcze dekadę temu ta gra była dla garstki zapaleńców.
SI zarabiało niewiele bo niewielu miało odbiorców. Było jasne, że gracze chcieli za swoje pieniądze udanego grywalnego produktu. I taki najczęściej dostawali (pomijając ze nie było wtedy tego biednego 3D a kulki gdzieś majaczyły na horyzoncie).
To był układ! Oparty na szacunku.Wzajemnym.
Odkąd Fm zaczął zdobywać większą popularność, nastawiono się na niedzielnych graczy.
I wygląda to tak,że SI pisze:
-w nowej odsłonie siatki w bramkach zachowują sie lepiej niż w poprzedniej
-piłka wygląda na bardziej okrągłą.
-na trybunach można dostrzec różne karnacje skóry kibiców
zamiast:
-stworzyliśmy algorytm, który przeanalizował wszystkie transfery w futbolu poczawszy od lat 90' i na tej podstawie (plus kilka zmiennych) stworzyliśmy najlepsza sztuczną inteligencję jeśli chodzi o transfery w FM
-piłkarze stosują twoje polecenia taktyczne
-taktyka ma znaczenie, więc jesli stworzysz sam taktykę której polecenia są zgodne z tym co można zaobserwowac podczas prawdziwych meczów, i dobierzesz do tego odpowiednich grajków-osiągniesz sukces.

skończyłem, szkoda mi czasu....
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

voodoo79 Partyzant

0
16.11.2013 11:19    #862
Dobijają mnie już takie mecze, gram Barceloną po 19 kolejkach nie przegrałem zadnego meczu wyjezdzam do 18 druzyny Levante 58% jestem przy pilce oddalem 33 strzaly strzelilem 1 gola a oni 5 strzalow i walneli 2.... FUCK !!!

Soku Partyzant

0
16.11.2013 11:26    #863
Jeszcze nigdy się nie uśmiałem tyle przy FMie jak przy 14. Co Ci zawodnicy wyprawiają to się w głowie nie mieści. Silnik meczowy jest tragiczny.

Willson Partyzant

0
16.11.2013 11:50    #864
[quote="voodoo79"]Dobijają mnie już takie mecze, gram Barceloną po 19 kolejkach nie przegrałem zadnego meczu wyjezdzam do 18 druzyny Levante 58% jestem przy pilce oddalem 33 strzaly strzelilem 1 gola a oni 5 strzalow i walneli 2.... FUCK !!![/quote]

Jeden taki mecz na 20 spotkań jest jak najbardziej w normie.Tak się dzieje naprawdę, dlatego piłka jest kochana na świecie. Zarzut zły....powiedziałbym więcej -> zarzut z d**y.

problemem jest jeśli jest to normą,
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

voodoo79 Partyzant

0
16.11.2013 12:07    #865
Ale to nie był żaden zarzut, wiem że takie mecze się zdarzają chodzi tylko o sam fakt jak przezywałem grając ten mecz ;)

Mysza1993 Partyzant

0
16.11.2013 12:51    #866
Brak realizmu. Silnik meczowy bardzo odbiega od mojej ukochanej wersji 2012.

Prowadzę Torino i kadrę mam na dolną połowę tabeli, a w pewnym momencie byłem tuż za liderem.
Mało tego jak ja wygrywam czy przegrywam to nie po 1-0 czy 2-0 tylko z grubej rury 5-1! I to z Romą.
Inter Mediolan w strefie spadkowej. Okej mają kryzys, ale bez przesady. Verona walczy o europejskie puchary -.-

Screen:
http://scree(...)5jqb.jpg

Jak co wersję - Lubię poprowadzić sobie naszą Kadrę Narodową.
Wyniki są zawyżone! Ok, wygrywam, ale przeciwnik nie podejmuje żadnej walki ze mną. Korupcja w 2014? Może zarabiamy, aby kupować mecze? xD
Ostatni mecz to pierwsze spotkanie z Irlandią o miejsce na MŚ. Media mówią o wyrównanym pojedynku i okazuje się, że wygrywam 5-2, a gdyby doliczyć wszystkie słupki i poprzeczki to byłoby 8-3!
Właśnie... Co mecz mam 2-5 obramowań bramek xD
Boje się gdy przeciwnik biegnie na moją bramkę, bo 80% strzałów w światło bramki to gol, a cieszę się jak ja mam akcję, bo spodziewam się gola.

Screen Polski:
http://scree(...)evff.jpg
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

pSsi, Partyzant

0
16.11.2013 13:58    #867
[quote="Mysza1993"]Brak realizmu. Silnik meczowy bardzo odbiega od mojej ukochanej wersji 2012.

Prowadzę Torino i kadrę mam na dolną połowę tabeli, a w pewnym momencie byłem tuż za liderem.
Mało tego jak ja wygrywam czy przegrywam to nie po 1-0 czy 2-0 tylko z grubej rury 5-1! I to z Romą.
Inter Mediolan w strefie spadkowej. Okej mają kryzys, ale bez przesady. Verona walczy o europejskie puchary -.-

[/quote]

co w tym dziwnego że byłeś chwile za liderem, przecież dopiero 12 kolejek, więc ? nawet przez 10 kolejek mógł byś być liderem i to by było normalne. liga dopiero rusza...

spit Partyzant

0
16.11.2013 13:59    #868
Zauważyłem, że Białoruska druga liga jest znacznie lepsza i grywalniejsza od Ekstraklapy... W Ekstraklasie po 50 strzałów na mecz, a Białorusi realistyczniej - 20 ;) Obrona w E-klapie mniej zdyscyplinowana i ruszają się jak po lodowisku mimo, że o dwie klasy lepsi obrońcy...
Grupa na facebooku Football Manager 2014 PL
Wymieniamy swe poglądy, wrzucam zdjęcia, polecamy zawodników, chwalimy się itd. ZAPRASZAM!

spit Partyzant

0
16.11.2013 15:12    #869
Jakbym nie znał klubów i tej gry to bym powiedział

Hockey Manager

Aczkolwiek Cracovia ma sekcje hokeja. :)
Grupa na facebooku Football Manager 2014 PL
Wymieniamy swe poglądy, wrzucam zdjęcia, polecamy zawodników, chwalimy się itd. ZAPRASZAM!

sm1leY Młody aktywista

0
16.11.2013 16:00    #870
Wytłumaczy mi ktoś, patrzać na atrybuty Daniela Sturridge'a, czy to jest synonim pokazanego środkowego palca w moją stronę, czyli fana LFC, przez pana Jacobsona? Czy to jakiś żenujący żart, czy ta gra się po prostu tak stoczyła? Czuje się oszukany, SI Games - f u all.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.