Nie wiem jak to jest w FM 2014 ponieważ jeszcze go nie kupiłem, ze względu na ilośc negatywnych opinii na jego temat.
Póki co cisnę w FM 13 i mogę się odnieśc tylko do tej wersji, w której Cavani był wg mnie jednym z najlepszych napadziorów. Przeważnie stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi, a napastnicy mają rolę Lis pola karnego - oczywiście w zależności od tego kogo mam do wyboru. Jednak jeśli chodzi o Cavaniego to zawsze grał u mnie jako lis i wywiązywał się ze swoich zadań bardzo dobrze. Praktycznie w każdym sezonie strzelał min. po 30 bramek, a niekiedy bywało to 40, a nawet i 50 bramek. Poza tym czasem bywa tak, że jak masz dwóch kozaków w ataku to często gęsto jeden z nich nie może się przełamac, a w tym samym momencie drugi strzela jak najęty. Przykład to PSG kiedy Cavani praktycznie zawsze strzelał jak na zawolanie, a z kolei Ibrahimovic kompletnie nie potrafił się odnaleźc. Dopiero po jakichś 2-3 miesiącach się rozkręcał i zaczynał strzelac gole jednak z Cavanim praktycznie nigdy nie miałem problemów. Jeden z moich ulubionych zawodników w FM13.
Najnowsze posty