Chcę,ale sam nie mogę tego ogarnąć :)

Gondrin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.11.2013, 17:30    #1
Witam,
Niedawno postanowiłem,że spróbuje pograć w coś nowego padło na fm14 włączyłem grę i stwierdziłem że jestem w tym zielony jak wiosenny liść więc czas zobaczyć chociaż samouczki poczytać fora i zobaczyć o co w tym wszystkim chodzi. Niestety samouczki w grze przedstawiają naprawdę samą podstawę a na forach gracz nowy jak ja połapać się nie potrafi , w związku z tym stwierdziłem że zarejestruję się i poproszę o pomoc o co w tym wszystkim biega jak grać , czym zacząć i jak zorientować się w tych wszystkich cyferkach statystykach taktykach treningach itp, itd. Starałem się ale nie wiem czy mój iloraz inteligencji pozwolił mi tylko na założenie rodziny i spłodzenie syna a ogarnięcie tej gry jest poza jego granicami . Proszę o rady dla początkującego na co zwrócić uwagę, jak i co robić żeby coś osiągnąć .

chris000 Partyzant

0
18.11.2013 17:45    #2
Ja zaczałem grac od FMa 09.
Sam nie jestem jeszcze aż tak doświadczony, ale pewne mechanizmy już mam wyuczone, więc trochę podpowiem.
Jak zaczynam grę to:
1. Odbywam rozmowy z prezesem, aystentem i piłkarzami (zebranie).
2. Nie zgadzam się na budżet (chcę wiekszy).
3. Wchodzę w subskrypcje i usuwam większość niepotrzebnych lig, zostawiam tylko kilka.
4. Nie zgadzam się na sparing wewnętrzny, bo to bez sensu dla mnie.
5. Wchodzę w zadania współpracownikó (tam wedle wlasnego uznania sobie ustawiasz kompetencje, ja wole miec wszystko pod kontrola, wiec wiekszosc robie ja).
6. Przegląd składu i wystawiam na sprzedaż cały szrot: jeśli masz dobrego aystenta i mówi Ci, że zawodnik ma 2 gwiazdki lub mniej to od razu sprzedaj lub wypozycz.
7. Wyszukuję sztab szkoleniowy (scoutów, trenerów, fizjoterapeutów) i składam oferty. Rób to poprzez opcje wyszukaj.
8. Wysyłam scoutów zeby przeszukali wybranych przeze mnie piłkarzy.
Potem daje SPACJĘ a potem wchodzę w rozmowe z zarzadem i prosze o nowe obiekty, klub filialny + zwiekszenie nakładów i budżetów.
9. Ustalam trening na poczatek srednia intensywność po tygodniu wyzsza az do najwyzszej.
Na poczatku kondycja/taktyka musza trenować.
Potem zrob wlasna formacje przez kreator taktyk.
Mysle, że to takie podstawy, dasz radę, nauczysz sie bez problemu.
Powodzenia!

kamil_radek Partyzant

0
18.11.2013 17:54    #3
Oto moja nie przejmuj się wynikami bo się zniechęcisz ja od lat gram a czasem nie widziałem pewnych szczegółów :)

Falcon Przodownik pracy

0
18.11.2013 18:50    #4
Na początek zagraj jakąś potęgą. Ja tez tak uczyłem się grać w fm. A nie klubem gdzie na start masz - 300 baniek i budżet 0.

Po kolei najpierw ogarniaj na spokojnie sztab szkoleniowy.

Najpierw treningi " gotowce" z neta, przeanalizuj jakie parametry do jakiś pozycji i później metodą prób i błędów ty robisz swój reżim.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Gondrin Partyzant

0
20.11.2013 10:56    #5
Zacząłem grać Arsenalem czy ktoś zorientowany powie mi czy startowy sztab szkoleniowy się nadaje czy też kogoś tam zmieniać ?

sCan Partyzant

0
20.11.2013 11:12    #6
[quote="Falcon"]Na początek zagraj jakąś potęgą. Ja tez tak uczyłem się grać w fm. A nie klubem gdzie na start masz - 300 baniek i budżet 0.

Po kolei najpierw ogarniaj na spokojnie sztab szkoleniowy.

Najpierw treningi " gotowce" z neta, przeanalizuj jakie parametry do jakiś pozycji i później metodą prób i błędów ty robisz swój reżim.[/quote]

On gra w FM14, a tam nie ma już reżimów.. :)

sCan Partyzant

0
20.11.2013 11:20    #7
Wejdź w zakładkę trening. Tam będziesz miał ocenione umiejętności poszczególnych trenerów gwiazdkami. Im więcej tym lepiej. Osobiście staram się zawsze żeby dla poszczególnych zadań było to min. 4 gwiazdki.

Wrzucam Ci też kilka bardzo przydatnych poradników:
http:(...)bie.html
http:(...)ke_.html
http:(...)ego.html
http:(...)wki.html
http:(...)nia.html
http:(...)ryt.html

Tylko kilka wybranych. Wszystkie znajdziesz tu: http://www.cmrev(...)iki.html

Daniel_on Partyzant

0
20.11.2013 11:57    #8
Kiedyś dostałbyś ostrzeżenie za niewłaściwe nazwanie wątku. : )

A co do tematu, to poczytaj coś w tej tematyce, a na pewno Ci się przyda.

PavS Partyzant

0
20.11.2013 13:13    #9
1. Zacznij grę kimś mocnym, z pokaźnym budżetem, łatwiej się jest uczyć. Ja osobiście bym proponował kogoś z trójki Szachtar, Monaco czy PSG. Spore budżety, ligi relatywnie słabe, a więc świetnym poligon an zdobywanie nowych umiejętności.

2. Olej wszelkie rozmowy z prezesem, mediami itd., jak dla mnie to strata czasu.

3. Ustal treningi ogólne, ja proponuje przeplatankę kondycji, taktyki i zgrania. U mnie zawsze to się sprawdza.

4. Przejrzyj terminarz i zobacz jak wyglądają sprawy sparingów. Pokasuj część zbędnych, ja rozgrywam max. 4 i w zupełności to wystarcza.

5. Ustal treningi indywidualne, najlepiej takie jakie pozycje zajmują na boisku dani zawodnicy.

6. Przejrzyj listę transferową, trafiają się tam niesamowite okazję, ja proponuje zakup Keisuke Hondy za marne 2mln.

szamal96 Partyzant

0
20.11.2013 15:59    #10
Jak będziesz przegrywać to się nie denerwuj, bo bardzo szybko przestaniesz grać.
Cały czas ucz się na błędach, kombinuj.

Pozdrawiam. :)
" Moja pasja to futbol, na drugim miejscu umieściłbym futbol, a na trzecim… futbol! "

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.