[quote="Aldor"]Ja tam pograłem już dość troche i jak dla mnie wystarczyloby zmienic odrobine silnik meczowy - tak aby dalo sie rozgrywac akcje takze srodkiem pola. Nudne jest zdobywanie po 70 goli na sezon schodzac ze skrzydla i dogrywajac/strzelajac z zerowego kata. Troche mniej strzalow z dystansu i gra bedzie jak dla mnie chyba najlepsza w serii od bodaj FM 2008, w ktorego gralem strasznie dlugo.
W ogole gram moja taktyka z 6 obroncami i zaczalem juz chyba sobie wmawiac, ze w rzeczywistosci niektore kluby tez graja podobna formacja. Problem w tym, ze jest to jakby blad silnika. Moi skrzydlowi to boczni wysunieci obroncy, ale musza tak grac bo kiedy wysune ich bardziej to stoja tylko w ataku i prawie w ogole nie angazuja sie w gre obronna co skutkuje stratami wielu bramek przez nieodpowiednie krycie tych stref. Nie potrafie ustawic tak by miec np. ofensywnych pomocnikow po bokach, ktorzy jednak sa tez odpowiednio zaangazowani w gre obronna. W rzeczywistosci niejednokrotnie boczni obroncy sa ustawieni wyzej niz skrzydlowi, ktorzy schodza do srodka i robia im miejsce przy linii na calej dlugosci boiska. W FM da sie to zrobic chyba tylko wystawiajac dwoch bocznych obroncow po jedenej i dwoch po drugiej stronie.
Probowalem grac skrzydlowymi i gowno mi z tego wyszlo bo Panowie po bokach mieli gleboko wy...walone co dzieje sie pod ich wlasna bramka i w ogole sie nie wracali. Dla mnie jest to blad w silniku bo nie da sie tych skrzydlowych zmotywowac do pracy defensywnej.
Koniec koncow wydaje mi sie, ze najnowsza odslona ma potencjal by zostac najlepsza od wielu, wielu lat.[/quote]
Zgadzam się z tobą, tylko grając Barceloną nie moge sobie wyobrazić żeby grać taką taktyką (pomimo tego że jest jak twierdzisz skuteczna), bo musiałbym wtedy sprzedać swoich skrzydłowych albo takich nie kupować pomimo tego że są różni świetni których każdy by chciał mieć w swojej drużynie. Przecież to jest chore żeby wygrywać aż tak kombinować z taktyką, ja rozegrałem 4-3-3 cały sezon i powiem że tragedia, co oni wyrabiają w meczach czasami to aż sie niedobrze robi. Owszem zdobyłe Mistrza Puchar Hiszpani w finale LM przegrałęm z Realem 1-0 czyli rezultaty są ale wyniki i styl niektórych meczów i zawodników woła o pomstę do nieba... no ale cóż gram dalej i się wku....am dalej
Najnowsze posty