Trening w FM2014

huntelaar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.11.2013, 10:59    #1
Mam pytanie, czy jakiś ogarnięty redaktor mógłby przybliżyć nam ten aspekt gry? Wiem że były organizowane całe akcje dotyczące "Pierwsze dni w nowym klubie" , pomogłoby to wielu graczom w rozpoczęciu swoich karier piłkarskich w nowym FM. Ja na przykład nie miałem styczności z FM 2013, a między 2012 a 2014 jest chyba masa różnic. Jak na razie gram klasyczny tryb, sprawdzam sobie jak działa silnik na portugalskiej lidze.

Jest wiele komentarzy dotyczących tego że bramki padają najczęściej w pierwszych 15 minutach, hokejowe wyniki. U mnie wyniki są przeróżne i takie jednobramkowe albo 0:0 często występują. Wiadomo nie brakuje też wysokich ale nie widać to jakoś bardzo.

http://i.imgur.com/tjf4MBY.png - Wyniki

Po 19 kolejkach jestem 3 w tabeli i trace 5 pkt do Benfici/Porto. Za mną Braga. Bardzo realistyczna rozgrywka :)

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.11.2013, 11:13

alq Partyzant

0
09.11.2013 11:15    #2
Podłączam się pod prośbę.
Chociaż ja styczność z FM13 krótką miałem, a i w FM14 rozegrałem już kilka sezonów to przeczuwam, że marnuję niektórych grajków i nie rozwijają się oni optymalnie. Z chęcią zobaczyłbym jakieś fachowe wskazówki i porady.

polac Partyzant

0
09.11.2013 11:37    #3
Ja natomiast mam problem z przygotowaniem kondycyjnym zespołu. Ostatni Fm przed zmianami w treningu z jakim się stykałem to FM 2007 więc archaik :). Nie ograniom jak ustawić trening przedsezonowy ,ustawiłem na początek trening kondycyjny na poziomie wysokim,potem średni i zrównoważony widzę że jest problem z kondycją a właściwie to moi zawodnicy mają w połowie meczu po 75% kondycji a na koniec bywa i po 60 %. Jaki ustawić trening przed sezonem. ? Druga sprawa to taka czy szukając trenerów w 14 można się opierać na kalkulatorach i poradach dot. treningu z 13 ? Czy przeszedł ten element jakieś zmiany ?

huntelaar Partyzant

0
11.11.2013 13:46    #4
A mówię poczekam 2-3 dni może jakimś cudem wypowie się tu jakiś Redaktor. Jednak zawiodłem się... Może zadam kilka pytań i jakiś miły człowieczek raczy odpowiedzieć.

1. Jak ustawiać trening przez sezonem. Do tej pory robiłem
2. Jakich ekspertów zatrudniać. (Wiem że jakoś liczyło się gwiazdki ??
3. Jak ustawić trening podczas sezonu aby efektywnie zwiększyć rozwój zawodników 17-21 lat.

Temat rzeka ale nie będę zadawał więcej pytań bo widzę że i tak nie ma chętnych do odpowiedzi.

McMoney Młody aktywista

0
11.11.2013 14:47    #5
chyba dużo zależy od szkółki i bazy treningowej. Ja nie narzekam. Gram w 3.Bundeslidze, lecz drużyną jaką prowadzę to RB Leipzig, szkółki i bazę mają "nowoczesna" jeśli się nie mylę. Młodzi rosną zajebiście, gracze wypożyczeni także. Jak patrze im co miesiąc jak wzrosły atrybuty, to naprawde, duża ich ilość się zwiększa,po 6-10 atrybutów idzie w górę. A nie robię nic skomplikowanego. W treningu indywidualnym nadaje im tylko pozycje na jakich grają, bądź są przewidziani do gry. Nawet nie ustawiam żeby szkolili jakiś specjalnie wybrany atrybut. Niewiem czy rosną jak powinni, czy jakbym ustawił to inaczej to czy rośli by lepiej, ale napewno na skutki ich rozwoju nie mam prawa narzekać.
Glory, Glory MAN UNITED !!

oleinar Partyzant

0
11.11.2013 16:48    #6
Ja o trening ind. proszę asystenta, a paru piłkarzom zmieniam, jak coś ważnego dla mnie. Niestety też mam problem z przygotowaniem przed sezonem bo: a) Kondycja w środku sezonu większości piłkarzy bardzo się zmniejsza. b) Jeśli włączam trening kondycyjny, to zaraz paru piłkarzy łapie kontuzje na treningach.

huntelaar Partyzant

0
11.11.2013 18:51    #7
Z tym treningiem kondycyjnym mam podobnie kurczę..

saviii Partyzant

0
15.11.2013 17:25    #8
Witam.
Co do treningu kondycyjnego - może pomogę może nie. Ale krótko przedstawię swoje przygotowania przedsezonowe.
Mianowicie ustawiam kondycje na poziom bardzo wysoki ( do czasu rozpoczęcia sezonu ) i odznaczam takie opcje jak odpoczynek przed i po meczu. W czasie okresu meczów towarzyskim kondycja jest niska to fakt. Ale lepiej zaczyna to wyglądać jak się sezon już trochę rozkręci. A po przygotowaniach przedsezonowych ( w zależności od częstotliwości meczów ) daje im dzień odpoczynku po meczu, żeby złapali trochę oddechu. Jak narazie nie narzekam sprawdza się wszystko.
Często też robię rotacje 2-3 zawodników z podstawowej jedenastki jeśli widzę że kondycyjnie zawodnik nie daje już rady ( mecz niedziela , środa, sobota ) bądz też jest "łatwiejszy mecz" to sadzam go na ławce.

Propos a propos
Gram w polskiej lidze i z tym kalendarzem spotkań jest strasznie ciasno. Jak jeszcze prowadzi się drużynę która gra w pucharach europejskich, pucharze polski i dochodzi liga jeszcze ehhh szkoda gadać gra się czasami mecz max 2 dni przerwy mecz itd..
Z tym kalendarzem to powinniśmy mieć jakąś opcje coś do powiedzenia bo czasami tak jak na złość rywalowi spokojnie mecz przełożą tak że nie gra co drugi dzień a mój zespół musi mimo bardzo gęstego kalendarza spotkań zapierdal**. Nie rozumiem tego - dwa kluby grają w środku tygodnia w pucharach - jeden z nich spokojnie może odpocząć zagrać nawet dzień później czy dwa a ja musze dostosować się do kalendarza ligowego ;/

d4rk Partyzant

0
21.11.2013 19:06    #9
troche na temat troche nie na temat... strona zchodzi troche na psy. Nikt dosiwdczony (czyt. redaktorzy) się nie wypowiedzą. Na stronie prawie nic się nie dziej. Brak talenów z 14stki... jakieś poradniki nic a nic...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.