nierówna forma

vicomino Proletariat

0
29.11.2005, 16:19    Pytanie
gram namiętnie w fm/cm od wersji cm 01-02 i nigdy nie miałem problemów takich jak z najnowszą werją - fm2006. czy normalne jest to, iż by osiagac dobre rezultaty, muszę prawie co mecz zmieniac taktykę? najpierw rozbijam inter na wyjezdzie 4-2 by w nastepnej kolejce polec na wyjezdzie bologni, praktycznie nie podejmując walki. a już wogóle nie rozumiem tego, że najskuteczniejszą taktyką okazuje się często ofensywna taktyka, z presingiem już na połowie rywali i włączoną opcją kontaatak. grając z kontry gra się raczej defensywnie i bez takiego pressingu. proszę o rady, dzięki

vicomino Proletariat

0
29.11.2005 18:28    #1
no tak. ale to chyba przesada zmieniac gruntownie taktyke co mecz. jesli wspaniale zagrali z interem, to z bologna powinni zagrac conajmniej tak samo, a nie tak, że przez caly mecz oddali moze z 3 strzaly...

Post pomocny

Rotten Proletariat

0
29.11.2005 22:17    #2
Trzeba pilnowac jaką taktyką gra przeciwnik i czasami sciśle przypilnować najlepszego zawodnika.Ja gram Valencia i w meczu z Barcelną zostawiłem Ronaldinho i robił co chciał.W drugiej połowie kazałem go przypilnować ściśle Albeldzie i prawie do piłki nie doszedł.Wiec trzeba sie dostosowywać do każdego przeciwnika.Nawet słabeusze potrafią sprawic sporo problemów jak mają taktykę która wręcz dziurawi twoją obronę.Pilnuj taktyki.Pozrdawiam

Post pomocny

Wilhelm Proletariat

0
01.12.2005 16:19    #3
To nieprawda ze na kazdy mecz trzeba stosowac inna taktyke, ba wrecz odwrotnie powinno sie stosowac jedna taktyke w ciagu sezonu lub przynnajmniej rundy.
Musisz sprawdzic ktora taktyka twoi podopieczni najlepiej graja i stosowac ja na upartego, ale....
i tu sie zgadzam z Rotten-em ze trzeba obserwowac przebieg spotkania i modyfikowac w czasie meczu indywidualne ustawienia dla poszczegolnych graczy jak i calej druzyny. Przegrywajac 0-1 w 80min. ustawiam druzyne ultraofensywnie, wprowadzam ofensywnego pomocnika za jednego obronce kaze grac dlugie pilki i 7/10 spotkan udaje mi sie zremisowac.

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.