Łatka do FM 2014

kolar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2013 23:33    #191
Hehe. to u mnie dopiero teraz napadzior zdobywa bramki. We wcześniejszych wersjach to raczej napastnicy mało trafiali, teraz strzelają dużo więcej w sezonie.

karma85 Partyzant

0
12.12.2013 19:05    #192
Z tymi kartkami to u mnie też jest coś nie tak. Ostatnio w 3 meczach pod rząd czerwone kartki i bardzo często rzuty karne ale niestety dla przeciwnika. Oni odbierają w polu karnym czysto wślizgami a moi jakoś nie potrafią :D zmieniałem taktykę już ze 100 razy na wszystkie możliwe sposoby, odbiór piłki czy delikatny czy agresywny to i tak nic nie daje :) ogólnie nie jest tak źle, jest trudniej :) denerwuje tylko że jak się ma dobry skład a się nie może dać rady bardzo słabym zespołom, które grają jak głupie normalnie. Osobiście również przyznam, że gra nie sprawia mi już takiej przyjemności jak wcześniej i wróciłem do fm 2012 :D wiadomo, że nigdy się wszystkim nie dogodzi, więc każdy według własnych odczuć i opinii powinien grać lub nie grać :)

robal15 Młody aktywista

0
12.12.2013 19:25    #193
-również potwierdzam, że jest za dużo czerwonych kartek - prawie w każdym meczu, a mam ustawione, żeby grali bez wślizgów.
-nadal noty są z dupy oraz za niskie.
-nadal mój zawodnik kryje własnego bramkarza przy ofensywnych wolnych, a pisali, że to naprawili.
-nadal każdy przeciwnik gra tylko 2 taktykami.
-nadal podają piłkę na skrzydła mimo, tego że im tego nie każę - moi boczni obrońcy mają po 30 dośrodkowań na mecz, sić! Nie da się im ustawić, aby nie dośrodkowywali - kolejny minus braku suwaków.
-ustawienia taktycznie strasznie caualowo wyglądą, a powinni je natomiast rozbudować. Przecież tyle tam można jeszcze opcji wprowadzić. Oni jeszcze bardziej to uprościli - ta gra jest teraz dla noobów.
-u mnie też napastnicy przestali strzelać po patchu, ale za to z rogu zacząłem strzelać gole w prawie każdym meczu.
-gra jest strasznie banalna. W 1. roku depo zająłem 1. miejsce w lidze z 112 pkt, a teraz jako beniaminek jestem 2. po 10 meczach.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.12.2013 o godz. 19:27

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

ukipuki Partyzant

0
12.12.2013 22:59    #194
Pierwsze słyszę. U mnie nie ma w ogóle. Każdy ma inaczej, bo to zależy od taktyki i ustawienia całego zespołu. Nie sądzę, że to wina błędów w grze. Po prostu zawsze się znajdzie coś co można najłatwiej zwalić na winę gry.

robal15 Młody aktywista

0
13.12.2013 00:13    #195
[quote="ukipuki"]Pierwsze słyszę. U mnie nie ma w ogóle. Każdy ma inaczej, bo to zależy od taktyki i ustawienia całego zespołu. Nie sądzę, że to wina błędów w grze. Po prostu zawsze się znajdzie coś co można najłatwiej zwalić na winę gry.[/quote]

Lubię takie gadanie. Przed patchem nie było kartek, po patchu nagle są. Jaki wniosek?

Każdy ślepy by zauważył, że jest to wina patcha, a nie kompetencji gracza. Jeśli nic się zmieniało w taktyce, to po patchu również nie powinno ich być a są, ba, nawet komputer je dostaje. Średnio w kolejce są cztery czerwone kartki.

ukipuki Partyzant

0
13.12.2013 00:19    #196
[quote="robal15"][quote="ukipuki"]Pierwsze słyszę. U mnie nie ma w ogóle. Każdy ma inaczej, bo to zależy od taktyki i ustawienia całego zespołu. Nie sądzę, że to wina błędów w grze. Po prostu zawsze się znajdzie coś co można najłatwiej zwalić na winę gry.[/quote]

Lubię takie gadanie. Przed patchem nie było kartek, po patchu nagle są. Jaki wniosek?

Każdy ślepy by zauważył, że jest to wina patcha, a nie kompetencji gracza. Jeśli nic się zmieniało w taktyce, to po patchu również nie powinno ich być a są, ba, nawet komputer je dostaje. Średnio w kolejce są cztery czerwone kartki.[/quote]

Ja nie neguję Twojej sugestii, ale ja nie mam problemu z kartkami, a gramy w tą samą grę, która ma tą samą poprawkę, więc ja czegoś nie rozumiem. Widocznie jednak ma znaczenie ustawienie zespołu. Może na tej łatce zmieniły się parametry i wszystko na temat.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.12.2013 o godz. 00:20

robal15 Młody aktywista

0
13.12.2013 01:16    #197
[quote="ukipuki"][quote="robal15"][quote="ukipuki"]Pierwsze słyszę. U mnie nie ma w ogóle. Każdy ma inaczej, bo to zależy od taktyki i ustawienia całego zespołu. Nie sądzę, że to wina błędów w grze. Po prostu zawsze się znajdzie coś co można najłatwiej zwalić na winę gry.[/quote]

Każdy ślepy by zauważył, że jest to wina patcha, a nie kompetencji gracza. Jeśli nic się zmieniało w taktyce, to po patchu również nie powinno ich być a są, ba, nawet komputer je dostaje. Średnio w kolejce są cztery czerwone kartki.[/quote]

Ja nie neguję Twojej sugestii, ale ja nie mam problemu z kartkami, a gramy w tą samą grę, która ma tą samą poprawkę, więc ja czegoś nie rozumiem. Widocznie jednak ma znaczenie ustawienie zespołu. Może na tej łatce zmieniły się parametry i wszystko na temat.[/quote]

Ta gra już tak ma.

Właśnie, że ustawienie zespołu nie ma znaczenia. Przecież wcześniej napisałem, że od początku gry mam ustawione, żeby zawodnicy nie grali ostro aka nie robili wślizgów. Wytłumaczyć się da, że my dostajemy za dużo czerwonych kartek ,ale że komputer dostaje w jednym dniu średnio 4 czerwone kartki to tego już się nie da wytłumaczyć. U mnie prawie w każdym meczu w kolejce jest czerwona kartka, a czasami nawet dwie.

diabelek26 Partyzant

0
13.12.2013 11:13    #198
A ja jednak dołączę do tych co uważają że FM14 jednak trochę zaniżył loty jeśli chodzi o realizm gry. Wydaje mi się że wcześniejsze wydania bardziej realistycznie wyglądały, a w obecnej edycji jednak widać że jest to po prostu "gra" schemat i to bardzo powtarzalny. Mam nadzieje, że jeszcze łatka wyjdzie i nawiąże choćby do 12.. bezsensu są komentarzy typu; zwalanie na grę, gdyż myślę mało jest ludzi tutaj którzy zaczęli w FM dopiero grać od wersji 14 więc każdy ma swoje doświadczenie i myślę, że 14 jest do tej pory najgorszym wydaniem. narzekaliśmy na 13, ale łatki były konkretne i dość szybkie a tutaj lipa... owszem można klikać kolejny mecz, ale...

ukipuki Partyzant

0
13.12.2013 19:54    #199
A co dokładnie masz na myśl, bo powiem szczerze, że nie rozumiem zarzutów braku realizmu... Dla mnie właśnie ta wersja jest realistyczna w porównaniu do paru ostatnich.

karma85 Partyzant

0
14.12.2013 00:20    #200
no jak widać każdy ma odmienne zdanie :) ale to chyba dobrze ;) Ci co uważają, że wszystko jest w porządku niech dalej cieszą się grą a Ci co twierdzą, że gra jest słaba nie muszą grać. ja uważam że ta część jest rzeczywiście najgorsza z wszystkich. może nie chodzi tu o brak realizmu ale o niektóre rozwiązania, które są na prawdę irytujące i nijak się to ma do rzeczywistości :D a nad silnikiem meczowym musieliby jeszcze dużo popracować. wydaje mi się że za ciężko się gra dobrymi drużynami a za dobrze słabymi, powinni to jakoś zrównoważyć jednak. owszem, ustawienia taktyczne mogą dużo zdziałać ale bez przesady że mając najgorszy zespół rozwalam wszystkich strzelając bramki juniorami z kontrataków a w najlepszym zespole jest problem żeby cokolwiek działało tak jak trzeba :) bo nie powinno tutaj chodzić o trafianie z taktyką i poleceniami tylko skoro dajemy ataki środkiem pola to tak powinno być, odbiór bez wślizgów, to tak w miarę możliwości powinno być. niestety mam wrażenie że gra nie stosuje się całkowicie do tego co się ustawia i dlatego jest to bez sensu ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.