Pisząc realizm w grze miałem na myśli zbyt powtarzalny, widoczny gołym okiem system w grze który w życiu realnym raczej nie występuje Każdy mecz mniej więcej odbywa się w ten sam sposób, oczywiście wyniki są rożne, ale np: na 10 meczy- średnia 12 uderzeń w słupek czy poprzeczkę. Chaos w polu karnym - bilard, atakujący strzela 5-6 razy i odbija się piłka od obrońców- średnio co drugi mecz. Wspomniane wcześniej czerwone kartki, albo bez względu na wygrany czy przegrany mecz- noty piłkarzy zaczynają się od 6 a końca na 6,9 z wyjątkami. Nie wielka reakcja na zmianę taktyki bez względu na to jakie polecenia się da. Nie wiem czy piłkarze Porto są tak słabi ale ich gwiazdy można ich kupić za 5mln euro- hm ale nie sprzeczam się może tak jest. Lewego obrońce z Dortmundu Marcela Schmelzera za 7mln. Jak zaczynałem przygodę z Tottenhamem to mogłem kupić kilku graczy z Realu, Arsenalu, Chelsea, czy man City - wystarczyła kasa. Oczywiście nie uważam, że wszystko co tu napisałem w realu nie występuje, ale porównuje do edycji wcześniejszych, które były o niebo lepsze. Myślę, że FM z roku na rok jest coraz gorszy, bo z roku na rok ten ślinik meczowy musi być inny, bo rzecz jasna Fm maniacy po kilku miesiącach go rozpracowują ( pamiętacie jedną serię gdy ustawienia rożnych ofensywnych były tak rozpracowane że ich wykonanie było skuteczniejsze jak karny? To było chyba w FM 11 lub 12 krótki słupek, środkowy obrońca, główka i gol Z silnikiem z roku na rok jest gorzej, bo brakuje pomysłu. Nie mogą zrobić tego samego- najlepszego dotąd, bo każdy nowy FM różnił by się tylko aktualizacją składów i umiejętności kopaczy, a taktykę można by był przekładać ze starego na nowego FM i były by te same sukcesy.
Nie twierdze, że gra jest skopana dosłownie, ale sporo jej brakuje, choć to oczywiście najlepszy FM na rynku, ale niestety coraz gorszy i ja w tej chwili odstawiłem na półkę choć gram w tą grę od 99r...
karma85 chyba trafnie to ujął
Miejmy nadzieje na szybką kolejną łatkę, bo Fm-a brakuje jak wody do picia
Nie twierdze, że gra jest skopana dosłownie, ale sporo jej brakuje, choć to oczywiście najlepszy FM na rynku, ale niestety coraz gorszy i ja w tej chwili odstawiłem na półkę choć gram w tą grę od 99r...
karma85 chyba trafnie to ujął
Miejmy nadzieje na szybką kolejną łatkę, bo Fm-a brakuje jak wody do picia
Najnowsze posty