Łatka do FM 2014

ukipuki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.12.2013 20:06    #231
[quote="diabelek26"][quote="ukipuki"][quote="diabelek26"][quote="Sierak"]Ilu z was było beta testerami ?: Jak czytam komenty osób które o grze wiedzą wszystko to dziw mnie bierze, że nie ogrywali ją przed premierą i nie próbowali pomóc twórcą. Myślę jednak, że chociaż teraz wasze błędy i spostrzeżenia trafiają na forum SI ;)[/quote]

Nie byłem :) jestem tylko jednym z użytkowników FM-a raczej jednym ze starszych, bo mam 31 lat i że gram jeszcze w FM- nie wstydzę się:) Kupuje- Wymagam, Wydałem pieniądze- ale to jeszcze przejdzie, natomiast, że czekałem i się rozczarowałem- to już trudniej załagodzić :) Myślę że na tyle lat doświadczenia SI, to trochę wstyd że finalną wersję wydają w tak niedopracowany sposób, bo to wygląda jakby Ci ludzie nie zagrali ani jednego sezonu we własną grę, bo chyba nie powiesz nam, że FM 2014 bez żadnej łatki to dobra gra? :D[/quote]

Ja jestem jeszcze starszym graczem, bo mam prawie 35 lat i w CM gram od wersji 3, czyli od 99 roku. Ale to nieważne kto i ile i jak długo. Po prostu sądzę, że ta wersja jest bardzo dobra, a co do esencji grania "napisami' zamiast 3d, to nie zgodzę się, że w tym momencie gram powierzchownie. Porównanie meczów 3d to Fify jest bezsensem, bo Fifa oprócz grafiki ładnej, to z menadżerką ma niewiele...[/quote]

No to ja fundamentalnie się z Tobą nie zgadzam :)

Po pierwsze ważne kto i jak długo, bo jeśli jakiś gracz zaczął pykać w tą grę od tej, aktualnej wersji, to nie może stwierdzić jednoznacznie jej wad, niedociągnięć, ani nawet swoich wymagań względem gry, bo do czego może ją porównać?. Podobnie jak i ty, zaczynałem grać od samego początku. Systematycznie CM i potem FM robił postępy z roku na rok i naprawdę byłem tymi zamianami usatysfakcjonowany, jednak FM 13 a tym bardziej 14 to ju dwa kroki w tył. Nie pisze w tym kierunku by kogoś do czegoś przekonać, bo każdy ma swoje zdanie i jeśli jesteś z FM 14 zadowolony to Ci zazdroszczę- też bym chciał :) Może to tylko wylanie frustracji, że w wolnej chwili nie mam w co grać, bo w FM 14 nie da się jak na razie grać. Nie ważne jaka taktyka i jakie transfery - ogólnie rozgrywka wygląda tak sam jak schemat i czy równanie matematyczne :)

Po drugie- na pewno nie można tego porównać do FIFY M., no bo trochę się ośmieszyłeś dając w ogóle taki przykład, bo patrząc na twoje doświadczenie - tutaj nie ma porównania. Zresztą kilka postów wyżej pisałem, że bez względu na to jaki FM 14 jest- to jest najlepszym managerem na rynku.

Po trzecie 3D to jest postęp a nie porównanie do Fify. Fifa ma grafę, ale nie ma merytoryczności, a nawet najgorsze graficznie 3D daje postęp w FM, bo ożywia rozgrywkę, daje jej jeszcze bardziej realizmu, wczuwa się w atmosferę meczu, a najważniejsze bardziej widać taktykę która sobie ułożyłeś. Nie mniej jednak nie może być tak, że od drewnianych C. Ronaldo odbiją się piłki, albo np Terry ucieka od piłki, albo stoi gdy ta go mija itd itd. Poprzednie wersje (silnik meczowy) co za tym idzie 3D było o wiele lepsze. Na tym więc polega frustracja, że mogli nie robić tego kroku w przód, już wołałbym aby stali w miejscu, a nie zrobili kilku kroków w tył.

Zresztą zobaczmy ile będzie łatek do "doskonałości" - im więcej ich będzie tym przeciwnicy tej serii i krytycy - będą mieli rację, że wydanie w wersji 14.0.0 to kpina w TYM JA ! :)[/quote]

Źle mnie zrozumiełeś jeżeli chodzi o FIFE M. Ktoś na forum porównywał i stąd mójwpis w temacie. Dla mnie seria Fifa M, to nic innego jak wielkie gó..., które nie ma nic wspólnego z menadżerem.

robal15 Młody aktywista

0
18.12.2013 20:26    #232
Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

armbi Partyzant

0
18.12.2013 20:44    #233
Ale ja porównuje FMa I FIFAM pod kątem silnika meczowego, pojmujecie? Czy jednego się nauczyliście, że nie wolno tego porównywać i klepiecie wy i wilu innych od lat. Ja nie porównuję otoczki menadżerskiej tylko ścisle przekaz z meczu 3D. Chodzi mi o fizykę ruchu, realizm postaci i boiskowych zachowań, a niektórzy sie z was uparli tylko na odzwierciedlenie taktyki i koniec, jesli tylko to się dla was liczy to grajcie na kulkach, po co zaglądacie do 3D??? Przeciez przy kulkach widać ustawienie, takcling, strzały, pressing itd. 3D to ma byc 3D, a nie jakieś papierowe wycinki z gazet, które jak drewno symulują rozpiske taktyczną. Zresztą co do tej taktyki to tez można sie mocno spierać jak FM ja odwzorowuje...

ladygaga Partyzant

0
18.12.2013 21:02    #234
[quote="robal15"]Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.[/quote]

czemu żalosny bo wszystkie mecze przegrywasz?

karma85 Partyzant

0
18.12.2013 21:30    #235
Żałośni to są ludzie, którzy tutaj piszą, że narzekają tylko Ci co ciągle przegrywają i że nie umieją grać :) to wy jesteście jakimiś zawodowcami ? coś nawciskaliście, sami nie wiecie co albo ściągnęliście taktyki z internetu i jakimś cudem udało wam się parę meczów wygrać i jesteście podjarani? ja wygrałem ligę już 3 razy pod rząd i nie jestem zadowolony z fma :) zdziwieni?? bo wygrywam to powinienem siedzieć cicho i zarzucać innym że nie umieją grać a producenci świetnie się spisali i są dla mnie najwspanialszymi osobami na świecie ? :D ta gra jest kpiną z graczy, oni się śmieją i liczą kasę. Czy widział ktoś kiedyś żeby ktoś wypuścił do sprzedaży jakąkolwiek grę, która jak się okazuje jest straszna, ma pełno niedokończonych, niedopracowanych rzeczy? ratuje ich tylko ten steam. Ale gdyby szanowali graczy to gra w dniu premiery byłaby całkowicie "pełnowymiarowa" i gotowa bez żadnych głupich aktualizacji i łatek. Skoro jest jak jest to beta testy powinny trwać do tej pory, bo gra nie jest jeszcze gotowa ;) co oni sami nie widzą co sprzedają ludziom? popieram wszystkich, którzy są oburzeni i żałują że wydali pieniądze na grę a te 100 zł o których mówicie niektórzy, że to mało to super bardzo, cieszę się że macie tyle pieniędzy, że 100 zł nie ma dla was żadnej wartości. Ciekawe czy sami te pieniądze zarobiliście, że tak gadacie. Sory bardzo, ale nie znoszę cwaniactwa i arogancji, a zdaje się że to występuje wielokrotnie w tym temacie.

ukipuki Partyzant

0
18.12.2013 21:37    #236
[quote="karma85"]Żałośni to są ludzie, którzy tutaj piszą, że narzekają tylko Ci co ciągle przegrywają i że nie umieją grać :) to wy jesteście jakimiś zawodowcami ? coś nawciskaliście, sami nie wiecie co albo ściągnęliście taktyki z internetu i jakimś cudem udało wam się parę meczów wygrać i jesteście podjarani? ja wygrałem ligę już 3 razy pod rząd i nie jestem zadowolony z fma :) zdziwieni?? bo wygrywam to powinienem siedzieć cicho i zarzucać innym że nie umieją grać a producenci świetnie się spisali i są dla mnie najwspanialszymi osobami na świecie ? :D ta gra jest kpiną z graczy, oni się śmieją i liczą kasę. Czy widział ktoś kiedyś żeby ktoś wypuścił do sprzedaży jakąkolwiek grę, która jak się okazuje jest straszna, ma pełno niedokończonych, niedopracowanych rzeczy? ratuje ich tylko ten steam. Ale gdyby szanowali graczy to gra w dniu premiery byłaby całkowicie "pełnowymiarowa" i gotowa bez żadnych głupich aktualizacji i łatek. Skoro jest jak jest to beta testy powinny trwać do tej pory, bo gra nie jest jeszcze gotowa ;) co oni sami nie widzą co sprzedają ludziom? popieram wszystkich, którzy są oburzeni i żałują że wydali pieniądze na grę a te 100 zł o których mówicie niektórzy, że to mało to super bardzo, cieszę się że macie tyle pieniędzy, że 100 zł nie ma dla was żadnej wartości. Ciekawe czy sami te pieniądze zarobiliście, że tak gadacie. Sory bardzo, ale nie znoszę cwaniactwa i arogancji, a zdaje się że to występuje wielokrotnie w tym temacie.[/quote]

Ja sam zarobiłem i nie tylko na ostatnią wersję FM, ale na CM również stare i wiem co pisze. Żaden produkt tak rozbudowany nie ma prawa być bez wad w dniu premiery. To nie tetris. Mozna by długo wymieniać tytuły gier, które są łatane długo po swojej premierze. Battlefield 3, Battlefield 4, GTA 5, czy w końcu sławna już Fifa, tym razem nie menadźer.

herbu3 Partyzant

0
18.12.2013 21:41    #237
ale ten FM to już przesada
zaraz po premierze po wynikach spotkań można było odnieść wrażenie że gra się w NHL-a

diabelek26 Partyzant

0
18.12.2013 21:51    #238
[quote="ladygaga"][quote="robal15"]Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.[/quote]

czemu żalosny bo wszystkie mecze przegrywasz?[/quote]

A Ty nie narzekasz, bo wygrywasz?

Spoko, ja też wygrywam- jeden, drugi, raz i nawet trzeci. Potem odinstalowałem grę, bo jest beznadziejna. Owszem celem jest wygrana i najlepsze wyniki, ale styl i przybliżony realizm tak samo. Cóż, kupiłem również B4 i fakt , bo w dniu premiery nie był dopracowany ale nie serce gry czyli silnik, bo on od premiery do dziś się nie zmienił. Po za tym po kilku dniach łata załatwiła wszystko. A tu co? Na CM Revolution piszą w cudnym artykule, ze SI zrobiło nam niespodziankę bo wydało z łaski 5 łatę przed świętami, a nigdy tego nie robi! WOW! Nie wiem czy jakbym dostał 50% zniżki na następny FM za to ścierwo za które zapłaciłem to byłbym zadowolony. Kolejny patch świadczy o tym, że oni ciągle pracują nad tą grą! Czy to jest normalne? Współczuje tym co kupili PRE ORDER, bo liczyli na rozgrywkę od razu i co? Mija 2 miesiąc, a łatki dalej wychodzą i to nie jest ostatnia...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2013 o godz. 21:52

armbi Partyzant

0
18.12.2013 22:25    #239
[quote="diabelek26"][quote="ladygaga"][quote="robal15"]Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.[/quote]

Spoko, ja też wygrywam- jeden, drugi, raz i nawet trzeci. Potem odinstalowałem grę, bo jest beznadziejna. Owszem celem jest wygrana i najlepsze wyniki, ale styl i przybliżony realizm tak samo. Cóż, kupiłem również B4 i fakt , bo w dniu premiery nie był dopracowany ale nie serce gry czyli silnik, bo on od premiery do dziś się nie zmienił. Po za tym po kilku dniach łata załatwiła wszystko. A tu co? Na CM Revolution piszą w cudnym artykule, ze SI zrobiło nam niespodziankę bo wydało z łaski 5 łatę przed świętami, a nigdy tego nie robi! WOW! Nie wiem czy jakbym dostał 50% zniżki na następny FM za to ścierwo za które zapłaciłem to byłbym zadowolony. Kolejny patch świadczy o tym, że oni ciągle pracują nad tą grą! Czy to jest normalne? Współczuje tym co kupili PRE ORDER, bo liczyli na rozgrywkę od razu i co? Mija 2 miesiąc, a łatki dalej wychodzą i to nie jest ostatnia...[/quote]

Co prawda to prawda. Ja tez jestem poirytowany tym, że jak nie hokejowe wyniki, to kartki, jak nie kartki, to killer-rożne, killer-główki i inne killery i tak wkółko. Ktos napisał, że tak rozbudowana gra nie może być bez wad w dniu premiery - zgadzam się, ale żeby już 2 misiąc (i pewnie nie ostatni) łatać, bo NON STOP COŚ. Napisałem na forum SI, że jest problem z transferami w ligach ruskiej, ukraińskiej i tureckiej, jakis przedstawiciel SI odpisał, że sa tego świadomi i sie przyglądają temu. Pomyślałem, że może cos w tej łacie poprawili, ale nic. Zdruzgotany nie jestem, bo przyzwyczaili fanów do błędów, ale jak przeczytałem wypowiedź jakiegoś Rosjanina na forum SI (który pewnie młóci swoja ligę), że ten problem który poruszyłem ciagnie sie od BETY FM 2013 no to już jest dziadostwo ze strony SI.

robal15 Młody aktywista

0
18.12.2013 22:38    #240
[quote="diabelek26"][quote="ladygaga"][quote="robal15"]Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.[/quote]

Spoko, ja też wygrywam- jeden, drugi, raz i nawet trzeci. Potem odinstalowałem grę, bo jest beznadziejna. Owszem celem jest wygrana i najlepsze wyniki, ale styl i przybliżony realizm tak samo. Cóż, kupiłem również B4 i fakt , bo w dniu premiery nie był dopracowany ale nie serce gry czyli silnik, bo on od premiery do dziś się nie zmienił. Po za tym po kilku dniach łata załatwiła wszystko. A tu co? Na CM Revolution piszą w cudnym artykule, ze SI zrobiło nam niespodziankę bo wydało z łaski 5 łatę przed świętami, a nigdy tego nie robi! WOW! Nie wiem czy jakbym dostał 50% zniżki na następny FM za to ścierwo za które zapłaciłem to byłbym zadowolony. Kolejny patch świadczy o tym, że oni ciągle pracują nad tą grą! Czy to jest normalne? Współczuje tym co kupili PRE ORDER, bo liczyli na rozgrywkę od razu i co? Mija 2 miesiąc, a łatki dalej wychodzą i to nie jest ostatnia...[/quote]

Nie przejmuj się jego postami - to jest troll albo gimbuz. On niczego innego nie potrafi powiedzieć.

Ja już wielokrotnie pisałem, co jest nie tak z tym silnikiem, nie chcę mi się za każdym razem tego samego powtarzać. Ogólnie to jest pierwszy Fm, w którego w ogóle nie gram, a gram już 13 lat (2000 r.) w tego typu gry. To musi coś znaczyć, co nie??? Już rok temu krytykowałem go, a w tym roku jest jeszcze gorzej. Do starych błędów z poprzedniego roku, które dziwnym trafem nie zostały w ogóle wyeliminowane doszły nowe, przez co silnik stał się niegrywalny. Nic w nim prawidłowo nie funkcjonuje, nie ma żadnej swobodny, a jedynie nakazuje Ci grać utartymi schematami.

Zauważyłem, że tylko osoby doświadczone widzą, jak ta gra stacza się na dno. Nowych użytkownik i optymistów/ignorantów interesuje tylko wygrana. Nie ważne, czy drużyna gra tak jak dana osoba tego chce - dla niej liczy się tylko wynik. Zazwyczaj takie osoby grają Barceloną lub inną potęgą i ich nie obchodzą wady silnika, tylko wynik. Póki wygrywają, jest dobrze. I takich osób jest coraz więcej tutaj. Naprawdę mi smutno jest z tego powodu, bo dzięki Waszej ignorancji ta gra się tak stoczyła. Co roku tylko słyszę ich pianie z zachwytu - jaka ta gra jest wspaniała, niczego nie trzeba zmieniać, silnik jest idealny, programiści się starają itd.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution