TAKTYKA PROBLEM

Damiankq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2013, 18:56    #1
WITAM MAM Problem.... jak grac by wygrywac???? chodzi o to ze ustawiam taktyke... tylko... musze cos jeszcze ustawiac? czy reszte dawac asystentowi ????????
np. gralem BRUGGE - MONS wtopa 0-5 ;/
z Tromsoe 5-0 win i 1-5 wtopa. ..
a gralem tiki taka taktyka i innymi..
pytanie co robie zle?
cos jeszcze mam ustawiac do taktyki? jakies treningi?
kompletnie mi nie idzie w fm 2014 gdzie w 2013 szlo doskonale...
Prosze O Pomoc ;)

szkagar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.12.2013 23:20    #2
Nie wiem na ile pozwalasz asystentowi prowadzić cokolwiek. Ale ja osobiście korzystam tylko z jego podpowiedzi przed meczem, a resztę robię sam. Kilka rzeczy jest istotnych:
1. Opanowanie taktyk przez zespół - im lepsza znajomośc tym lepiej sie ruszają i grają
2. Właściwy dobór piłkarzy i wyznaczenie im zadań - Piłkarze muszą grać na pozycjach które są dla nich naturalne (patrz na kropki przy zawodnikach na boisku - zielone dobrze, czerwone źle)
3. Motywacja przedmeczowa - Tak jak w prawdziwych meczach, zawoddnicy musza wyjść z pozytywnym nastawieniem i wierzyć w zwycięstwo. Czasem trzeba nimi potrzasnąć i zrugać za słabą postawę.
4. Morale zawodników - im wyższe morale tym lepiej :)
5. Zmęczenie - Wybierając piłkarzy patrz na % określenie ich sił na mecz - im wyżej tym dłuzej moga grać i możesz ewentualnie podkręcić im tempo.
6. taktyka i kluczowi gracze przeciwnika. Możesz wygrać z silną druzyną, jeśli wykluczych np ich napastników z gry (odcinając od podań). Opracuj sobie 3 taktyki (w tym jedną defensywną) i niech twoi pilkarze opanują je na maxa. To pomoże.
7. Pilnuj rozwoju - baza treningowa, lepsi trenerzy, skauting. Inwestuj w takich piłkarzy którzy przydadzą się drużynie na kilka lat. Jeśli cię nie stać, szukaj na wolnym rynku albo takich z kończacymi się kontraktami. Mi udało się na początku kariery Lechem (budżet transferowy 600 tys euro) ściągnąć kilku piłkarzy o ogólnej wartości miliona euro.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.