FM 14 - pierwsze wrażenia

ukipuki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.01.2014 20:05    #1041
[quote="voodoo79"][quote="ladygaga"][quote="voodoo79"][quote="ladygaga"][quote="bj8888"]Ludzie...Niektóre wasze oskarżenia w stosunku do gry są wręcz porażające...Rozumiem,że zawodnik X czy Y nie wykonuje założeń taktycznych ale powiedzcie sobie szczerze czy grając samemu w piłke( no chyba,że nie graliście to wtedy by się zgadzało) podejmowaliście zawsze dobre i racjonalne decyzje? Czy myślicie,że jak dajmy na to Lewandowski okiwa rywala na 40 metrze od bramki to ma w głowie to,co przed meczem nakreślił mu Klopp? Raczej działa podświadomie jak mu instynkt podpowiada.Dlatego jak widzę, że mój ogórkowy pomocnik ze strz. z dys.8 wali z 30 m po trybunach, to przypominam sobie jak sam czasami się zachowywałem na boisku:) Ludzie to nie maszyny i mnie bardzo cieszy,że nie podporządkowują się zawsze wszystkim zaleceniom, bo to nierealne. Co do samej gry to twierdzę,że nie jest najlepsza, lecz to najgorszej również jej sporo brakuje( moim zdaniem jest to CM03/04 i jego cuda) największą bolączką tej serii są dla mnie bramkarze i ich magiczne interwencje z 3 metrów.Nie narzekam,gdyż te sytuacje zdarzają się w 2 strony,lecz są nie realistyczne.Z napadziorem nie mam kłopotów, strzela o dziwo dużo bramek i liczę,że się nie zatnie:) a nie gram jakimś kosmicznym klubem, tylko Lechią i w 3 sezonie mam narazie bilans 16-4-1 więc całkiem całkiem.Czasami zdarzało mi się denerwować,kiedy mój obrońca wychodził i nie trafiał w piłkę, po czym robiła się dziura,lecz okazało się,że miał bardzo słabą umiejętność ustawianie się i stąd się to brało.

Reasumując, W pierwszej kolejności szukajcie problemów u siebie,a nie u innych

pozdrawiam[/quote]

Bo te dzieci mysla ze ustawia w 5 min taktyke kupia 10 zawodnikow w 1 sezonie i bede wszystko wygrywac.[/quote]

Jak widze twoje komentarze i twoj nick LadyGaga to potem rozumiem czemu tak piszesz jak blondyna nie czytasz tego co ludzie pisza a sie udzielasz o jakims wygrywaniu gamoniu. Tu nie chodzi o wygrywanie bo wygrywac w tej wersji to nie jest zaden problem, czytaj co ludziom sie nie podoba co jest zjebane przeanalizuj to w czym maja problem a pozniej komentoj .....[/quote]

a ty naucz sie grac a nie płaczesz na forum[/quote]

Uhahaha nie dosc ze blondyna to jeszcze idiotka[/quote]

Ale Panowie. Przecież chyba nie jesteśmy na forum by się obrażać, prawda? Łączy nas wspólna miłość do futbolu i FM i niech tak zostanie.

Patryk96 Partyzant

0
01.01.2014 21:13    #1042
Na moje jest za dużo kontuzji i napastnicy strzelają bardzo mało goli.

ukipuki Partyzant

0
01.01.2014 21:32    #1043
Sądzę, że to zależy od taktyki. U mnie akurat napastnicy dużo strzelają a co do kontuzji, to zmniejszyłem do minimum ograniczając ostrą grę i zatrudniając szerszy sztab.

JiMi De La... Partyzant

0
02.01.2014 00:02    #1044
Ja również miałem te same problemy. Cavani w pierwszym sezonie jakby nie on. Obrońcy...tragedia. Pomoc...bez pomysłu. Więc kombinowałem, kombinowałem, kombinowałem i wykombinowałem. I dalej kombinuję. Teraz Cavani łoi aż miło patrzeć, obrońcy walczą jak lwy. A pomoc stwarza moc rozwiązań. Kibice są zadowoleni z ,, widowiskowego ,, stylu gry a ja z wyników. Gram 4-2-3-1 Milanem. W pierwszym sezonie wicemistrzostwo serie-a i półfinał. Teraz mam drugi sezon i gra mojego zespołu to coś pięknego. Mam 2 punkty straty do lidera Napoli i właśnie zaczął się marzec.
Na początku sezonu ściągnąłem starych dziadków do zespołu: Pirlo, Seedorfa i Ronniego Gaucho. 35,38,34 lata. Tylko Seedorf okazał się nie wypałem. To co gra Gaucho to jest jakaś poezja. Pod koniec grudnia miał średnią 9,1 (!!!) a Złotą dostał Messi. Ale to nie ważne. Pirlo jest klasą sam dla siebie.
FM 14 jest świetny.

JiMi De La... Partyzant

0
02.01.2014 00:04    #1045
Jeżeli napastnik strzela na bramkę zamiast mijać bramkarza, to może trzeba go tego nauczyć? Nie logiczne?

karo Partyzant

0
02.01.2014 00:39    #1046
Silnik gry mają wszyscy taki sam, my jak i nasz komputerowy przeciwnik korzysta z takich samych rozwiązań. Zawsze tak było, że szuka się rozwiązań przynoszących najlepsze korzyści. Kiedyś mocną taktyką był diament, grany przez środek. Zadaniem twórców jest zrównoważenie wszystkich aspektów gry, by nie było sytuacji, że jedna taktyka, czy styl gry górował nad innymi. Ci co grają krótkimi podaniami i wolnym tempem, nie mogą być lepsi od tych co grają szybko i bezpośrednio. Jak na razie pod tym względzie FM wypada dobrze.

Mnie denerwuje jednak to, że polecenia zespołowe nie uaktywniają się, albo robią to w trybie niewidocznym zawodnikom. Powiedzmy biorę grę na obieg, a skrzydłowi nadal nie mają aktywowanego przetrzymywania piłki i dalej dając rajdy między obrońcami, oni i tak nie mają aktywowane więcej drybluj. Inny przykład aktywowanie podania na wolne pole, żadnym zawodnikom nic się nie uaktywnia, środkowi pomocnicy nadal mają tryb więcej ryzykownych podań nie uaktywniony. Szersze pole - zawodnicy i tak nie mają aktywowane trzymaj się linii bocznej i grają na normalnej szerokości. Zmiana trybu gry na ofensywny, albo defensywny - nie wiadomo czy linia obrony również się przesuwa, czy też trzeba ją ręcznie wybierać. Dużo klikania, przez co sprowadza się to do tego, że gra się jedną taktyką i zastosowanymi do niej poleceniami przez większą część gry. Wszystko by być pewnym, że gra się tym sposobem, co się wybiera, trzeba uaktywniać osobno poszczególnym zawodników. I wtedy wychodzi niezły bajzel, bo lista tych poleceń indywidualnych jest długa, a powinna być regulowana szybko dzięki poleceniom zespołowym, tak jak jest często na meczu. Trener krzyczy polecenie, a zawodnicy znają od razu intencje trenera i wiedzą co grać http://www.youtu(...)BaNIb5ho i taki trener nie musi tego polecenia przekazywać pojedynczo każdemu zawodnikowi.

Jak napastnicy są nieskuteczni to tak - silnego uczyć strzałów z użyciem siły, dobrego technicznie - plasowanych strzałów, lobowania, dobrego dryblera - mijania brakarza, dobrze grającego z pierwszej piłki - strzałów i podań z pierwszej piłki, o dobrej równowadze, sile - przetrzymywania piłki, szybkiego - wychodzenia na wolne pole itp.

MatiasekF1 Partyzant

0
13.01.2014 11:21    #1047
Witam, zastanawiam się nad zakupem FM14, wstrzymałem się z zakupem, aby nie czuć rozczarowania takie jakie zgotował mi FM13.
Interesuję mnie czy jest czarna skórka i jak wygląda ogólna rozgrywka i jakie są nowości, co z prasą i wywiadami, bo we wcześniejszych odsłonach to już było klikanie na pamięć.

dluki94 Partyzant

0
13.01.2014 22:17    #1048
Mam takie pytanie.Planujemy z kumplem zacząć grać przez neta,czy ktoś wie może jak to wygląda bo sobie tego nie wyobrażam zupełnie jak na dwóch innych kompach można grać razem w jednej lidze przykładowo.Wie ktoś ?

DipSet Partyzant

0
13.01.2014 22:32    #1049
Jak zrobisz co masz zrobic w danym dniu to klinasz kontynuuj i czekasz az on kliknie

dluki94 Partyzant

0
13.01.2014 23:43    #1050
a np jak on będzie długo coś robił i przez pół godziny nie będzie klikać kontynuuj to ja czekam tak ? i jak mecze wyglądają,,,każdy gra swój czy oby dwa sie ogląda ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.