To nie jest tak, że można bez problemu wygrać sobie słabszą drużyną każdy turniej, by tak było często musza wystąpić różne czynniki sprzyjające. Kiedy wypadnie mi chodź jeden kluczowy zawodnik, to nie mam kim go zastąpić. Obecnie mam ogromne luki, lewa strona bardzo słaba, wcześniej ratowałem się tym, że na lewej obronie grał Piszczek, na środku pomocy też krucho.
W przypadku MŚ 2014 miałem do dyspozycji cały skład,
nie wypadł z zespołu nikt kluczowy, którego nie dałoby się zastąpić. Pierwszy grupowy mecz rozgrywałem z Holandią. Lepiej ten mecz nie mógł się ułożyć,
dwóch z ekipy pomarańczowych zostało wyrzuconych z boiska, grając przez długi czas w 9 ulegli 2-0. Kolejny mecz z Nigerią. Wynik 3-0 dla mnie.
Pierwsza w 36 minucie samobójcza bramka ułożyła całe spotkanie. Na trzeci mecz z Meksykiem, mając już zapewniony awans z pierwszego miejsca (korzystne rezultaty innych spotkań) wystawiłem o ile mogłem
cały skład rezerwowy, od bramkarza po napastnika. Uległem 1-0. Druga runda mecz ze Słowacją zakończony wynikiem 4-2. Bramka w 2 minucie, później wykorzystany rzut karny ułatwiły sprawę.
Przewaga kondycyjna nad rywalem, którą miałem już w każdym kolejnym meczu również pomaga. Ćwierćfinał z Portugalia, która mecz 2 rundy zakończyła zwycięstwem dopiero po rzutach karnych. Poza tym wyszła w formacji diamentu, grany przez środek, co kompletnie zniwelowało ich atuty w postaci szybkich schodzących do środka skrzydłowych. Wygrana 2-1. Półfinał z Niemcami, którzy odczuwali jeszcze zmęczenie po meczu ćwierćfinałowych ze Szwajcarią, który wygrali dopiero po rzutach karnych. Jednak uległem 1-0. Mecz o 3 miejsce z Anglia, która przegrała półfinał po karnych. Jak widać Anglia miała za sobą trudny mecz, była zmęczona, ich morale uległy pogorszeniu. Ja przystępowałem do tego spotkania bez ciążącego bagażu jednego spotkania grupowego i bez żadnych dogrywek w kompletnym składzie. Morale po porażce z Niemcami nie uległy pogorszeniu, gdyż wszyscy spodziewali się tej porażki. Rezultat 2-0 dla mnie. Wynik w 78 spotkania ustalił Lewandowski - jeden z najlepszych napastników w grze, nie było tu nic nie możliwego
Obecnie odpadłem z 2 rundy MŚ 2022, trafiłem od razu na Francję (2-1, dwa karne dla nich), która następnie wygrała cały turniej, czyli gorzej trafić nie mogłem
Tym bardziej, że przed turniejem wyleciał mi ze składu Żyro i Wolski, a w kadrze zmienników, kiedy nie pojawią się dobrzy newgeni to ciężko znaleźć, jakość prezentowanej gry bardzo spada.
Najnowsze posty