Problem z defensywnymi rzutami rożnymi

Adriankov Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.01.2014, 20:06    Pytanie
Witam. Mam ogromny problem z rzutami rożnymi pod moją bramką. Do tej pory czyli od kilku dobrych edycji nigdy nie traciłem tylu goli po rzutach rożnych. Otóż gram w 3 lidze angielskiej, stoperzy wiadomo, że głową potrafią grać, boczni obrońcy mają gry głową po 12 także też nie jest źle. Ustawiam zespół następująco:

skrzydłowi kryją słupki.
stoperzy "kryj wysokiego"
środkowi pomocnicy "cofnij"
defensywny pomocnik i lewy obrońca "krycie"
prawy obrońca "krycie w polu bramkowym"
napastnik "przód"

Wcześniej miałem bez krycia bramkowego i też było fatalnie. Ktoś coś poradzi ? Bo ja już nie wiem co robić. W poprzednim sezonie straciłem z 10 -13 bramek w 46 meczach a w tym po 30 kolejkach strzelili mi już 13 i tracę przez to ogrom punktów a sam jakoś w tej edycji wyjątkowo mało strzelam.

karo Partyzant

0
12.01.2014 20:27    #1
Nie musisz się sugerować tym co napiszę, ale słupki niech kryją boczni obrońcy, ponieważ większość bramek pada po podaniu na długi lub krótki słupek, więc piłki te niech atakują z pozycji bramkowej zawodnicy dobrze grający defensywnie.

Boczni obrońcy - stój przy słupku
Środkowi obrońcy - krycie wysokich
Defensywny pomocnik i środkowi pomocnicy - krycie
Skrzydłowi - krycie niskich
Ostatnia rola opcjonalnie dla niskiego napastnika bądź szybkiego ofensywnego pomocnika - skraj pola karnego

Do przodu nikogo, zawodnik stojący na skraju pola karnego wyprowadza kontrę, przechwytując jednocześnie piłkę wybitą za pole karne.

tuhrotluv Partyzant

0
12.01.2014 20:30    #2
Może wysocy strzelają ci bramki, a twoi ŚO mają jakiś 1.85m i neizbyt wysoki atrybut gry głową?

@karo - a co jak, ktoś wybije piłkę na 30-40 metr? wtedy ten na szesnastce nie zdąży dobiec, bo tamten będzie miał masę czasu, by dograć piłkę.
Tuhrotluv - najwolniej grający menedżer w historii Football Managera.

karo Partyzant

0
12.01.2014 20:47    #3
Według mnie jest większa szansa, że po wybiciu piłki głową spadnie ona na 20 metr, a niżeli na połowę przeciwnika. Zresztą stojąc na połowie jest krótko kryty przez dwóch obrońców, ustawiając go na skraju pola karnego, nie dość że sam pełni też istotną rolę defensywną, to pierwszy dobiega do strąconej piłki. Każdy ma inny styl ustawiania, u mnie jest to skuteczne, co nie zmienia faktu, że inne ustawienia też takie mogą być.

Adriankov Partyzant

0
12.01.2014 21:05    #4
Moi DC mają gry głową 3x13 i jeden 12. Także nie jest źle, do tego skoczność na podobnym poziomie, niczym nie odstają od rywali, wzrostem także.

Adriankov Partyzant

0
12.01.2014 21:58    #5
Karo, ustawiłem tak jak radziłeś i nadal jedna wielka porażka...4 mecze, trzy bramki stracone po rogach. Dosłownie brak mi słów. Kompromitacja totalna, tyle już punktów straciłem że sam nie wiem. Karzę ćwiczyć DFG i nadal to samo, jak traciłem tak tracę, zmiany nie pomagają. Chyba czas mieć w składzie 5 kołków bo inaczej nie wiem jak z tego wybrnę.

robal15 Młody aktywista

0
12.01.2014 22:10    #6
Bo to jest bug zgłoszony już dawno na forum SI.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

DipSet Partyzant

0
13.01.2014 23:11    #7
Ja w mojej Barcelonie trace ok. 20 bramek na sezon z czego z 13 jest po rogach, więc to raczej bug

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution