Pytanie o ligi w FM 13

nuanda Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.01.2014, 23:36    Pytanie
Mam włączone wszystkie możliwe aktywne ligi. Dlaczego wśród nich nie ma Litewskiej, Łotewskiej i Estońskiej? (nie wspominając o Cypryjskiej i Maltańskiej ale to już pal sześć)
Znaleźć kraj np Łotwa można tylko poprzez zakładkę przeszukaj świat bo w zakładce menu "świat" są tylko aktywne ligi.
Gdy wejdę na jakiś np. łotewski klub to pisze tam, że "brak aktualnej ligi" a wszyscy łotewscy piłkarze grający od zawsze w swym kraju są oczywiście nieaktywni...
O co chodzi, tak ma być, to taki "urok" trzynastki czy ja jestem ślepy i coś przegapiłem w ustawieniach itp...
(w głębi szczegółów podczas gry uruchomiłem nawet wcześniej nieaktywne 3 ligi w Italii i w Anglii ale możliwości włączenia lig z byłych republik bałtyckich nie znalazłem)

p.s a jeśli tak ma być to czy wysłanie scouta do tego kraju ma sens, szczególnie pod kątem tzw newgenów?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.01.2014, 23:38

German Partyzant

0
16.01.2014 22:44    #1
Zależy jak uformujesz sobie wcześniej bazę, pod kĄtem piłkarzy. Ja zawsze dodaje zawodników o krajowej reputacji ze wszystkich kontynentów, i mimo, że nie mam grywalnej ligi Mołdawii czy Łotwy, to kilkunastu piłkarzy w zespołach z tych krajów się pojawia.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.01.2014 o godz. 22:51

nuanda Partyzant

0
23.01.2014 15:38    #2
Okej ale czy tą bazę można modyfikować pod tym kątem w trakcie rozgrywki, tak jak to ma miejsce z innymi ustawieniami choćby w aktywowaniu poszczególnych lig czy dodawaniu tzw głębi szczegółów? Innymi słowy czy mogę to jeszcze zmienić?
A po drugie rozumiem, że w ten sposób można tylko dodać kilku grających w tej lidze graczy a co z samymi ligami? Czy to znaczy, że w FM13 tych lig nie można włączyć, nie można grać klubami z tych lig i nie można ich aktywować przy grze w innym kraju? Dlaczego? Taki urok "trzynastki"?
Przyznam, że grając wcześniej dość długo w FM 11 w polskiej lidze nie zauważałem takich pobocznych rzeczy, w FM 13 chcę się zabawić na całego i na długo a nagle okazuje się, że kilka lig europejskich jest nieaktywnych (z byłymi bałtyckimi republikami radzieckimi na czele) o dziesiątkach lig z pomniejszych krajów na świecie nie wspominając (np: z afrykańskich mam bodajże tylko RPA).
Jeśli tak jest to okej przeżyje ale mam pytanie czy mogę w tych nieaktywnych krajach/ligach szukać tzw newgenów? (głównie mam tu na myśli Afrykę) bo o to mi głównie chodzi.
Czy wystarczy jak przed terminem dodawania newgenów wyślę do danego kraju scoutów? Czy muszę grzebać w ustawieniach i szukać rozwiązania problemu?
Sprawdzę to dziś wieczorem pod kątem ustawień reputacji zawodników ale wydaje mi się, że w ustawieniach mam ustawione wszystko na maxa (za wyjątkiem głębi szczegółów bo przy maksymalnej gra traciła swoją grywalność ze względu na baaaaaardzo wydłużony czas zapisywania wszystkiego pomiędzy poszczególnymi dniami)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 23.01.2014 o godz. 15:40

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.05.2014 02:08    #3
jakieś pomysły, ja nie kojarzę żebym miał problemy z wyborem krajów ale faktycznie w Afryce czy Azji jest tylko kilka państw do wyboru. nie mają licencji albo scoutów żeby zrobić grę dla każdego państwa ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.