Mnie od zawsze śmieszy fakt,że za złe wyniki zwalniany jest trener. Zawsze nad tym rozmyślam,czym on winien ? To nie nasza wina,że mamy przeciętnych piłkarzy. Nie mamy słabych, mamy przeciętnych. Raz zagrają naprawdę dobrze, a raz to jest poziom IV ligi.To tak samo jak np no nie wiem.. z pracą na etat.Załóżmy że malarz-tapeciarz. Twój szef kazał Ci pomalować ścianę na biało,pomalowałeś,ale nie tak jak sobie to życzył szef. Przychodzi właściciel firmy i mówi że pracownik robotę zjebał,nie podoba mu się i zwalnia szefa,mimo,że złą pracę wykonał pracownik-malarz. To tak samo z piłką. Dlaczego zwalniają trenerów za słabe wyniki,mimo,że to piłkarze słabo grają ? Nawet jakby Polskę prowadzili razem Ferguson,Wenger,Mourinho,Klopp,Smuda,Kaziu Górski naszej Świętej Pamięci i inni,bo tak wymieniać mogę a wymieniać to i tak to w grze polskich kopaczy nic nie zmieni. Trenerzy dużo dają, pod warunkiem,że piłkarze mają jakieś umiejętności, a trener od tego jest, by te jego umiejętności wyszły na światło dzienne. Jeśli jest temat o naszej repce, to ja czuje, że w przyszłości będziemy się liczyć spowrotem w piłce kopanej, tak jak to było kilkadziesiąt lat temu. Teraz to jest raczej nie możliwe,bo moim zdaniem piłkarze są zbyt słabi. Trzeba poczekać na zmianę pokoleń, może to coś da. Póki co wielkich zmian na moje oko nie widzę.
A co do samego wczorajszego meczu, to go nie oglądałem, bo mi się godziny popierdzieliły. Wiem,że wygraliśmy 3:0 ale w internecie i tak jest na ten mecz spadło trochę krytyki. Ale nie dziwię się.. Przejebiemy,źle bo znów trzeba śpiewać "nic się nie stało"wygramy gładko 3;0 (z tego co mi wiadomo poziom meczu był słabiuteńki) również źle. Obojętnie jakbyśmy nie grali, obojętnie jakbyśmy wysoko nie wygrali zawsze jest jakieś "ale" i osobiście mnie to wkurwia w tym narodzie, bo non stop narzekają
Ja tam może się nie cieszę,bo to zwykły mecz kontorlny ( ja go nie nazywam nawet towarzyskim) ale jestem zawodolony że wczoraj z Norwegami 3;0 wygrali. Zawsze to się zapisze gdzieś w historiach między tymi krajami
P.S Rozpsiałem się tyle dlatego,bo mi się po prostu nudzi
)
Najnowsze posty