Witam. Gram 5 sezon Coventry City i w poprzednim zająłem 13.miejsce w EPL co można uznać za wielki sukces patrząc przez pryzmat totalnej przebudowy drużyny. Jednak największą bolączką jest brak kibiców na stadionie. Do sezonu 16/17 CCFC grali na wynajętym obiekcie w Northampton, gdzie miałem komplety widowni nawet na meczach z outsiderami Championship. Niestety powrót po 16 latach do elity nie przyniósł poprawy frekwencji. Na mecze z mało renomowanymi rywalami przychodziło po 3-4 tysiące ludzi - na ich rodzimym stadionie The Ricoh Arena mieszczącym ponad 30 tysięcy. Średnia frekwencja wynosiła ok. 6.5 tysiąca. czyli tyle ile na meczu z Millwall sezon wcześniej.
Na FM 14 nie ma opcji dnia kibica, by zachęcić do przyjścia - przynajmniej nie dotarłem do tego. Czy istnieje opcja podniesienia frekwencji, bo i tak w sezonie 17/18 po zwycięstwie wyjazdowym udało się w 2.kolejce zebrać 11 tysięcy na meczu z Evertonem. Bilety nie są jakieś drogie - 35 euro, reputacja krajowa, a ludzi na stadionie nie ma.
Czy jest na to metoda, czy będę czekał koljne 10 sezonów by przyszedł komplet, bo zwykle zapełnienie wynosi max. 30 %
Na FM 14 nie ma opcji dnia kibica, by zachęcić do przyjścia - przynajmniej nie dotarłem do tego. Czy istnieje opcja podniesienia frekwencji, bo i tak w sezonie 17/18 po zwycięstwie wyjazdowym udało się w 2.kolejce zebrać 11 tysięcy na meczu z Evertonem. Bilety nie są jakieś drogie - 35 euro, reputacja krajowa, a ludzi na stadionie nie ma.
Czy jest na to metoda, czy będę czekał koljne 10 sezonów by przyszedł komplet, bo zwykle zapełnienie wynosi max. 30 %
//Edytowano 6 razy, ostatni raz 29.03.2014, 21:23
Najnowsze posty