Rozwój talentów

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.04.2014, 22:21    Pytanie
Witajcie !
Mam mały problem związany z ogrywaniem zawodników. Gram Norwich w angielskiej Premier League. W drugim sezonie ściągnąłem kilku młodych zdolnych juniorów i kilku mniej utalentowanych, za których sprzedaż w przyszłości chciałbym wybudować większy stadion. I tutaj moje pytanie, lepiej będzie jeśli będę zostawiał wszystkich zawodników u siebie czy może ich wypożyczać ? U mnie na grę(5-20 minut raz na 3-4 mecze i kilka występów w pucharach) mogliby liczyć w zasadzie tylko ci z największym potencjałem, mam bardzo wyrównaną kadrę i ciężko kogoś sprzedać żeby zrobić miejsce młodym, a w takim razie co zrobić z tymi mniej utalentowanymi ? Lepiej będzie trzymać ich w drużynie u-21 bez gry w pierwszym zespole czy wypożyczyć gdzieś żeby się ograli ? Jeśli tak to na co przedewszystkim zwracać uwagę na jakość bazy czy regularność występów ?
Mam nadzieję że ktoś pomoże chociaż trochę odpowiedzieć na to nurtujące mnie od dłuższego czasu pytanie, byłbym naprawdę bardzo wdzięczny.

German Partyzant

0
07.04.2014 16:19    #1
Powyżej 18-19 roku wypożyczaj ich do klubów gdzie będą grać regularnie. Spośród ofert wybieraj z tych klubów które mają najlepsze obiekty treningowe, wtedy najszybciej rosną im atrybuty. Bynajmniej ja tak robie, i nawet z 3,5 gwiazdkowca wycisne 5 baniek. Może nie jestem mistrzem wciskania kitu piłkarskiego jak Mahdi, ale zyski są.

Użytkownik uznał post za pomocny

Cinek1013 Partyzant

0
08.04.2014 10:04    #2
Aha, czyli u ciebie osiągnięcie 18 lat jest równoznaczne z wypożyczeniem ? Oceny meczowe i jakość ligi mają znaczenie w rozwoju młodego talentu ?
W sensie, czy lepiej do klubu grającego ligę wyżej ale z trochę gorszą bazą czy do klubu walczącego o awans ligę niżej ale z lepszą baza ?
Dzięki za zainteresowanie :)

andryi Partyzant

0
08.04.2014 13:14    #3
Dość łatwo jest zauważyć kiedy zawodnik zacznie rozwijać się trochę wolniej. U młodych zdolnych często taki moment następuje tak jak napisał German, w wieku 18-19 lat. Wtedy trzeba ich wypożyczyć. Baza treningowa ma znaczenie, ale głównym kryterium najszybszego rozwoju jest ilość występów i reputacja ligi. Innymi słowy młody zawodnik szybciej się rozwinie jeśli będzie zaliczał występy przeciw mocniejszym zespołom. Skoro grasz Norwich to wypożyczanie zawodników do Championship będzie idealne, bo grają tam mocne zespoły, jest sporo meczy w których junior może się wykazać, oraz jeśli jeszcze nie zna języka to się poduczy ;) . Oczywiście przed wypożyczeniem juniorka do konkretnego klubu sprawdź bazę treningową, ilość zawodników którzy mogą grać na jego pozycji ( tak żeby nie miał zbyt dużej konkurencji) , oraz taktykę którą gra zespół (żeby się okazało że juniorek będzie zbędnym rezerwowym). Nie ważne czy to będzie zespół walczący o awans czy broniący się przed spadkiem, ważne żeby zaliczał jak najwięcej występów na swojej pozycji.

andryi Partyzant

0
08.04.2014 13:17    #4
aa i dodam jeszcze że zawodnicy z wysoką determinacją rozwijają się szybciej . Równie ważny jest jego profesjonalizm, ale to atrybut ukryty. Więc tu musisz się zdać na opinię skauta bądź sztabu szkoleniowego ;)

Cinek1013 Partyzant

0
08.04.2014 20:40    #5
Aha, a czy mógłbyś mi jeszcze jedną rzecz przybliżyć ? Tych bardziej utalentowanych też lepiej wypożyczyć jak nie będą u mnie zbyt dużo grać(5-20 minut co 3-4 mecze) czy dawać im szanse tak jak pisałem po 5-20 minut + puchary ?
Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za zainteresowanie :)

Pikawa Artysta Rewolucji

0
08.04.2014 20:46    #6
Ja najbardziej utalentowanych zawsze zostawiam przy sobie - lepiej zmarnować go u siebie, niż żeby miał zmarnować się u kogoś. Przynajmniej mam wtedy świadomość, że próbowałem wykrzesać z chłopaka wszystko.

.

robal15 Młody aktywista

0
08.04.2014 21:23    #7
Ja natomiast wszystkie talenty trzymam u siebie. Jakoś na wypożyczeniach słabo się rozwijają.

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

andryi Partyzant

0
09.04.2014 15:17    #8
To już Twoja decyzja selekcjonera . Musisz tu wykazać się nosem, czy zawodnik może być już przydatny do pierwszego składu czy jeszcze za wcześnie. Jak już pisałem, by się rozwijać - zawodnik musi jak najwięcej grać. Ja osobiście zawsze w pucharach krajowych wystawiam rezerwy i juniorów. Wtedy najlepiej widzę czym charakteryzuje się na boisku dany zawodnik i czy już jest gotowy do pierwszego składu. Jeśli nie jest gotowy, i ma jeszcze spory potencjał do wykorzystania to go wypożyczam. Te końcówki spotkań tez się przydają w rozwoju, bo zawodnik cały czas utrzymuje gotowość do gry i jest w odpowiedniej kondycji. Warto mu zaznaczyć, by występował w drużynie rezerw co niektóre mecze. Możesz pomyśleć jeszcze w ten sposób: - jeśli junior jest gotowy cały czas do gry, to w razie kontuzji gracza ze ścisłej czołówki składu może wskoczyć na jego miejsce. Nie zaszkodzi spróbować, a zawsze może okazać się strzałem w przysłowiową dziesiątkę ;)

sebastiano399 Partyzant

0
10.04.2014 20:06    #9
Wszystkich swoich utalentowanych zawodników, którzy chcą grać w pierwszym składzie a ja uważam, że jeszcze za wcześnie - wypożyczam, ale tam gdzie będą grali. Raz zdarzyło mi się, że klub oferował status kluczowego gracza na wypożyczeniu dla mojego zawodnika, a w rzeczywistości zaliczył kilka ogonów. Tak mnie oszukali...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.