Eerste Divisie

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2014, 17:56    Pytanie
Powie mi ktoś na jakiej zasadzie są przyznawane miejsca w barażach dla klubów?

http://zapod(...)b046.png

Dodam, że VVV już od chyba 10 kolejki ma baraże zagwarantowane.

zolahc Młody aktywista

0
07.04.2014 18:01    #1
zly link

Mar1992 Przodownik pracy

0
07.04.2014 18:03    #2

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.05.2014 14:25    #3
spróbuj wrzucić na imgur, bo nadal zły link :)

Falcon Przodownik pracy

0
11.05.2014 14:52    #4
W zasadach ligowych nic nie piszę?

W drugiej lidze holenderskiej jest z tym trochę śmiesznie bo wystarczy być najlepszym w tzw. period. Już tłumacze o co chodzi.

Period czyli okres na jaki podzielona jest rozgrywka. Trwa on 6 kolejnych kolejek czyli 1-6,7-12, 13-18 itp. Ostatnie 2 kolejki nie są wliczane do żadnego z periodu.

Zwycięzca ligi bezpośrednio awansuje do Eredivisie.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 11.05.2014 o godz. 18:44

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

0
11.05.2014 17:13    #5
wow, ciekawe, chętnie sam to przetestuję. Są jeszcze jakieś podobne ligi gdzie są jakieś odmienności. Coś pokroju Apertury w Meksyku(?) czy innym południowoamerykańskim państwie?

czyli kto awansuje tam? 3 zwycięzców tych periodów? plus zwycięzca z pary barażystów?
a co jeśli 2 razy jeden klub wygra taki period?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.05.2014 o godz. 17:24

Falcon Przodownik pracy

0
11.05.2014 19:11    #6
[quote="myfunnygame"]wow, ciekawe, chętnie sam to przetestuję. Są jeszcze jakieś podobne ligi gdzie są jakieś odmienności. Coś pokroju Apertury w Meksyku(?) czy innym południowoamerykańskim państwie?

czyli kto awansuje tam? 3 zwycięzców tych periodów? plus zwycięzca z pary barażystów?
a co jeśli 2 razy jeden klub wygra taki period?[/quote]

Zacznijmy jeszcze raz bo z tym faktycznie jest trochę śmiesznie.

Zwycięzca awansuje bezpośrednio do Eredivisie i obojętnie czy wygrał po drodze period czy też nie.

Zwycięzcy poszczególnych period'ów mają zagwarantowane miejsce w barażach( niezależnie od miejsca w lidze na koniec sezonu, ale o tym dalej), czyli 6 drużyn. Oprócz tego do baraży przystąpią 2 kluby które zajęły 16 i 17 miejsce w Eredivisie.

Jeśli któraś drużyna wygra period po raz kolejny to wtedy do baraży awansuje drużyna która skończyła na 2 miejscu dany period.

I teraz pisze o tym dlaczego warto być wyżej na koniec sezonu w tabeli?

Kluby które zakończą sezon na miejscach 2-5 grają między sobą o awans, natomiast pozostałem 2 kluby z Jupiler League, grają z drużynami z Eredivisie. Mamy tutaj 8 drużyn podzielonych na 4 pary które graja 2 mecze. Następnie zostają 4 kluby, podzielone na 2 pary i tutaj już zwycięzcy awansują do Eredivisie jako 2 i 3 drużyna.

Może to trochę skompilowanie jest rozpisane,ale obecnie kluby rozgrywają baraże i warto zobaczyć kto ,z kim gra i jaką pozycję miał w tabeli. Wtedy się to robi bardziej przejrzyste.

Od siebie dodam, że do Eredivisie może awansować Sparta Rotterdam, która w tabeli Jupiler League zajęła ... 16 miejsce.

Co do innych lig to w Belgii jest jakoś tam z barażami dziwnie

Oprócz tego na pewno Brazylia bo tam to w ogóle nie wiem o co chodzi. Wiem, że są jakieś mistrzostwa stanowe i tyle.

0
12.05.2014 02:15    #7
Czyli grając w FM wystarczy wygrać pierwszych 6 kolejek a potem mieć wywalone tylko pod koniec sezonu zawalczyć o wzrost morale i awans z ostatniej pozycji staje się realny?
buahahaha, co za patoliga

Falcon Przodownik pracy

0
12.05.2014 10:02    #8
[quote="myfunnygame"]Czyli grając w FM wystarczy wygrać pierwszych 6 kolejek a potem mieć wywalone tylko pod koniec sezonu zawalczyć o wzrost morale i awans z ostatniej pozycji staje się realny?
buahahaha, co za patoliga[/quote]

Nie wiem jak to jest odwzorowane w fm, ale tak jest w rzeczywistości. Wczoraj były baraże

Dordrecht (2)- Venlo (5)
Excelsior (3)- Den Bosch (4)
Nijmegen (*17)- Sparta Rotterdam (16)
Waalwijk (*16)- De Graafschap (7)

Z* drużyny z Eredvisie. Pozostałe mają wpisaną lokatę na koniec sezonu z Jupiler League.

I tak o awans zagrają:

Excelsior- Waalwijk
Sparta- Dordrecht

Zwycięzcy tych par awansują( w jednym przypadku zostaną) w Eredivisie. Oprócz tego bezpośrednio awansowała drużyna Willem II

Użytkownik uznał post za pomocny

sanki88 Partyzant

0
12.05.2014 12:48    #9
Kiedyś grałem w 2 lidze holenderskiej. W 12 albo jeszcze wcześniej, teraz już dokładnie nie pamiętam. I tam był odwzorowany ten śmieszny system, więc teraz, w 14, tym bardziej powinien być. Pamiętam że objąłem zespół w połowie sezonu (zacząłem bezrobotny) i miałem się bronić przed spadkiem. Wygrałem parę meczy, wyprowadziłem zespół na bezpieczne miejsce, a przy okazji okazało sie, że zagram w barażach o awans ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.