Cena Zawodnika

bocian Proletariat

0
01.12.2005, 14:07    Pytanie
Bardzo dziwi mnie pewien fakt:
Gram Borussią,kupiłem Altintopa z kaiserslautern,który został 4 razy pod rząd zdobywcą złotego buta strzelców w europie,strzela mnóstwo bramek w reprezentacji,jednak nikt nie zainteresował się jego kupnem,a wartośc jaką posiadał wzrosła zaledwie o 2 miliony euro.Dodam że gdy do mnie przyszedł miał 25 lat.

ja. Proletariat

0
01.12.2005 15:41    #1
to jest stala bolaczka cm/fm... wg. mnie dosyc upierdliwy problem ze wzrastaniem reputacji (zawodnika/klubu)... rosnie w dziwny sposob, jak dla mnie przynajmniej... w tym wypadku byc moze po prostu kaserslautern ma niska reputacje jako klub, co wplywa na nizsza reputacje zawodnikow (nizsza ich wartosc wzgledna)... dodatkowo kluby komputerowe maja dosyc dziwna taktyke zakupowa... i moze z ich wzorow po prostu wychodzi, ze altintop to kiepski gracz ??
podobnie dziwne sa przypadki gdy gra sie malymi klubami. ja w fm05 mialem kilunastosezonowa kariere z leighRMI- zakaonczona 6 krotnym zdobyciem premiership z rzedu i 4 triumfami w LM (z przerwa)... a nadal zawodnicy z podstawowego skladu jakiegokolwiek wielkiego klubu (real, milan, itp) nawet nie chcieli ze mna rozmawiac... inna spraawa, ze poziom zarobkow mimo kilkset milinow fuintow na koncie byl bliszy drugiej lidze angielskiej niz europejskim potegom...:/

Post pomocny

Wilhelm Proletariat

0
01.12.2005 16:12    #2
to prawda co mowi ja. jest to bolaczka kazdego managera, wydaje sie ze programisci nie potrafili znalezc obiektywnych kryteriow nadawania zawodnikom wartosci.
Jest to denerwujace tym bardziej ze w transferach panuje chaos, czesto komputer potrafi kupowac zawodnikow slabych pomijajac woogole tych wyrozniajcych sie. Sprawa kupna jest jeszcze gorsza, aby kupic klasowego zawodnika trzeba czesto dac 200% jego podsatawowej wartosci. Ja tak mialem w lidze tureckiej gdzie za transfer wewnatrz ligi musialem zamiast 3 mln euro dac ponad 7. Szkoda tylko ze nie dzila to w druga strone, komputer nie da nam wiecej jak 130 - 150% wartosci podstawowej.

Post pomocny

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.12.2005 16:22    #3
Problemy z reputacją występowały w FM 2005, ale podobno miały być poprawione w FM 06. Jaki jest etgo efekt, do końca nie wiem, bo nie miałem jeszcze zbyt dużo czasu na pogrywanie w tę część :)

Post pomocny

myspace.com/marneszanse

Wilhelm Proletariat

0
01.12.2005 16:26    #4
Reaper doskonala porada....

Post pomocny

jakubkwa Człowiek Renesansu

0
01.12.2005 17:17    #5
Wilhelm - doskonaly przyklad postu nic nie wnoszacego do dyskusji :> Zreszta tak jak i moj :>

Post pomocny

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

0
01.12.2005 23:43    #6
Wilhelm akurat tutaj nikt nie potrzebuje porady, tu się raczej toczy dyskusja. Wtrąciłem swoje trzy grosze, może nie wniosły zbyt wiele do dyskusji, ale nikt o tym wcześniej nie wspomniałem to ja to zrobiłem.

Post pomocny

myspace.com/marneszanse

sztazi Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
02.12.2005 01:24    #7
Nie mogę się zgodzić że zawodnicy najbardziej "drożeją" do 21 r.ż. Na podstawie badań oraganoleptycznych (FM 2005 - 400h, Fm 2006 (póki co)- 90h ) stwierdzam, że najwięcej zyskują na watrości ok. 24-25 lat, może nawet później, do tego w 2k6 nie bez znaczenia są zdobywane trofea i dobre wystepy w reprezentacji.
Co do transferów komp często zachowuje się irracjonalnie. Nigdy prawie nie kupuje młodych i dobrze się zapowiadających, a celuje w 28-30 latków.

Post pomocny

Wilhelm Proletariat

0
02.12.2005 15:47    #8
powiedz mi zatym czemu w/w zawodnik po zdobyciu tylu trofeów tak mala zyskal na cenie???

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.