realistyczna wartość

mmm Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.09.2006, 21:22    Pytanie
Czemu w fm piłkarze są drożsi niż w rzeczywistośći np.Rud van Nistelrooy przeszedł z man utd za 15 mln euro a w grze warty jest ok.30 mln euro a niemówie już ile trzeba za niego zapłacić.Fabio Cannavaro,Emerson,Rud van Nistelrooy,Mahamadou Diarra kosztowały real 62,5 mln euro a grze musiał bym zapłacić koło 110 mln euro.To jest do poprawy i myśle że w fm 2007 zostanie poprawione.
I jeszcze jedno pytanie czy wy robicie coś takiego:gracie lepszym klubem np.tak jak ja man utd i składacie oferte konkraktu np.voroninovi (koniec kontraktu 01.07.2006) a gdy do was przejdzie oczywiście za free wystawiacie go i sprzedajeci zarabiajac na tym 8 mln. euro niejest to tak duża kwota ale sprzedając tak 5 piłkarzy zarabiam 40 mln. euro.Moim zdaniem to też powinno zostać poprawione a z ciekawości chcę się dowiedzieć czy wy też tak robicie???

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.09.2006 21:38    #1
mmm, real zapłacił za RVN tak mało dlatego, że Manu chciało go sprzedać, bo był skłócony z managerem. Cannavaro, Emerson - kosztowali tak mało dlatego, że Juve zdegradowano do Serie B. Za Diarrę Real zapłacił coś koło 25mln euro ( nie wiem czy dobrze pisze ).. ta wartosc jest realistyczna poniewaz Lyon nie chcial sprzedawac kluczowego piłkarza za śmieszne pieniądze, to samo było z Essienem.

SZk Pierwiastek Inteligencki

Grupa: Ekspert
0
15.09.2006 21:50    #2
Numer ze sprzedawaniem pilkarzy z wolnego transferu jest stary jak swiat. Co do realizmu cen, to pamietaj, ze to sa ceny sprzed roku, wiele czynnikowa wypisal obserwator. Poza tym kwoty transferow sa niechetnie ujawnianie, nie sadze, by SI moglo zadzwonic do klubu i zapytac, jaka jest cena zaporowa danego pilkarza... Jest to szacowane.

pilkarzyk Partyzant

0
17.09.2006 17:55    #3
Przyznaje, jesli mam malo pieniedzy, a duze potrzeby to robie ten numer z wolnym transferem, bo niby czemu nie?

Pogromca Partyzant

0
17.09.2006 18:33    #4
to podajcie z 7 pilkarzy wartosciowych ktorym sie kontrakt konczy w 2006 (poczatek gry) i 2007 (1. sezon) roku gry :P

sefko1 Przodownik pracy

0
19.09.2006 14:53    #5
A ja robie inny numer. Kupuje gracza z listy transferowej. Np. Goliński za 3 tys USD. Łabędzki za 3 tys USD. A potem sprzedaję ich za 300-500 tys USD. Nie dużo, ale na realia Polskiego klubu wystarczy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.