Więc od początku posiadam Football Managera w wersji 14.1.3. Od razu przyznaję się,że jest to wersja piracka, ogólnie to było tak ze od zawsze grałem w FIFE, ale styczność z Managerem miałem w poprzednich latach. FIFA 15 u mnie nie pojdzie, wiec zrobiłem sobie przerwę od 14 i postanowiłem pograć w managera, a że 15 tka tuż tuż nie opłaci mi się kupować 14, wiec bez hejtów proszę. Zaczałem kariere Realem Madryt bo to mój ulubiony klub. Nie wgrywałem nić dodatkowego, składy mam aktualne z poprzedniego sezonu, Morata, DI Maria itd są w Realu. Nie moge robić zrzutów z gry, nie wiem czemu no ale mniejsza z tym będę starał się lecieć na pieszo.
W moim składzie nie zaszły jakieś wielkie zmiany w stosunku do pierwotnego składu. Odszedł Arbeloa do PSG w jego miejsce sprowadziłem Di Scigilo z Milanu, zaś jako rywala dla Karima Benzemy sporowadziłem Roberta Lewandowskiego, a Illaramendii udał się na wypożyczenie do Juventusu w którym gra regularnie.
Moja pierwsze mecze zaczałem od wybrania taktyk które najbardziej mi pasują pierwsza z nich była ta:
http://www.footb(...)adrid_CF
jest to 4-3-3 z którą Real gra w rzeczywistości. W moim składzie na każdą pozycję są dwa równorzędni zawodnicy więc z rotacją jako takiego problemu nie miałem.
Napastnik:Benzema/Lewandowski/Morata
Lewe skrzydło: Ronaldo, Jese
Prawe skrzydło: Bale /Di Maria/Isco/Ronaldo
Ofensywny Pomocnik Di Maria/Isco/Morata
Środkowy pomocnik:Alonso/ Modric, Casemiro/Khedira/
Lewa obrona: Marcelo, Coentrao( trapiony kontuzjami nonstop)
Stoper: Pepe, Ramos/Varane, Nacho,
Prawa obrona:Carvajal Di Sigilio/ a w ostatecznosci Nacho
Bramka wiadomo Iker i Diego.
ta taktykę stosuję przeciwko słabszym zespołom w meczach domowych spisuję się swietnie, z silniejszymi przeciwnikami wprowadzam małą modyfikację miejsce ofensywnego DI Marii zajmuję ktoś ze środkowych pomocników cofam jednego z nich i wtedy w środku pola gram np. Trojką Alonso, Modric Khedira . w zalezności od kondycji itd. Innymi taktykami które stosuję to 4-4-2 A w sumie 4-3-1-2 bo Ronaldo na skrzydle ustawiam wyzej, Lewy z Karimem w ataku reszta zgodnie z formacją. Fukcjie ataku wsprcia ustawiam w zależności od rywali.
Na mecze domowe narzekać absolutnie nie moge, jak już pisałem wczesniej tylko 1 remis i kompelet wygranych w lidze, w lidze mistrzów 3 grupowe spotkania u siebie wygrane, a przed chwilą pokonałem City u siebie po bramce Isco i aż się boję rewanzu. Przykładowo biorąc pod uwagę mecze tylko u siebie w lidze hiszpanskiej miałbym 1 miejsce, zaś mecze wyjazdowe dopiero 9, w ostateczności daje to 2 miejsce w lidze z 15 puntkową stratą do Barcelony. Jak już pisałem w pucharze odpadłem z Sosiedad mimo ze u siebie wygrałem, w lidze mistrzów mecze wyjazdowe w grupie to 1 remis 2 porażki przez to awansowałem z dosyć słabej grupy tylko z 2 miejsca. na mecze wyjazdowe próbowałem już wszystkiego murowania bramki, ofensywy gry z konty efektów brak. Co najlepsze na poczatku sezonu chyba takiego problemu nie miałem dopiero teraz , może to jakiś błąd w przygotowaniach w pre sezonie/ co do polecen stosuję równe zależnie od taktyki przeważnie każe grać po ziemi, atakować skrzydłami w polecaniach indywidualnych Ronaldo każę cześciej strzelać i grać wyzej, ofensywny pomocnik ma dryblować i podawać ryzykowanie zaś napastnik ma wychodzic na wolne pole. nie mogę tego dokładnie opisać bez zrzutów..
Jeszcze raz podkreślam ze na mecze domowe wszystko działa pięknie, na wyjazdowe probowałem już miliona kombinacji polecen, ustawien i wszystko na nic, przegrywając mecze u siebie nie wygram niczego w tym sezonie. Jeśli możecie rozpiszcie tu swoję pomysły na gre na wyjeżdzie. Bo siedze na tym dwa dni i nic. Dodatkowo podaje linka do podobnego tematu, nie tylko ja mam ten problem. Powinnenm to pisać w tamtym poscie, ale znalazlem go dopiero po czasie:
http://www.cmrev(...)#p182399
ps; równie bywa z meczami wyjazdowymi, czasami przeciwnicy mnie cisną a czasami ja cisne caly mecz oni oddadza 4 strzały z czego 3 to bramki. Mój rekord w strzałach to 43 oddane 35 celnych i chyba z tego padły 4 bramki.
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 15.09.2014 o godz. 22:04
Najnowsze posty