Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.10.2014 17:34    #111
Subskrypcje nie działają prawidłowo. Odznaczyłem newsy o kontuzjach, a i tak je dostaję.

Do interfejsu bardzo szybko się przyzwyczaiłem. Jedynie nie podoba mi się interfejs taktyczny. Poprzedni był bardziej przejrzysty. W tym nie mogę podejrzeć kluczowych atrybutów dla moich zawodników dla danej roli, zamiast tego mamy kółeczko. Jeśli chcę zobaczyć, jakie mój zawodnik ma kluczowe parametry na danej pozycji, to muszę wejść w inną zakładkę "piłkarze", i tam dopiero są one podświetlone.

Brak tłumaczeń albo puste pola.

Zjebali kluczowe parametry dla bramkarza. Zamiast koncentracji oraz opanowania ma grę z pierwszej piłki. WUT?

Gra szybciej działa, jedynie zapisywanie dłużej trwa.

Scouting mi się podoba. Teraz będzie trudniej wyszukać dobrego zawodnika. Nareszcie zrobili, że jednego grajka systematycznie się odkrywa, a nie od razu. Znając dzisiejszą gimbazę, to jeszcze więcej osób sięgnie za jakiś edytor albo listę talentów w grze.

Na razie jeszcze meczu nie zagrałem ani transferów nie porobiłem (wyłączyłem 1. okienko), więc mojego pojazdu na najważniejsze elementy tej gry nie doświadczycie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.10.2014 o godz. 17:34

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

szkucik Partyzant

0
25.10.2014 17:39    #112
też macie taki szpital??

ndz Partyzant

0
25.10.2014 17:42    #113
szkucik: ja na początku miałem masakrę, musiałem grę 4 razy zaczynać, bo nie miałem kim grać! Serio, wywalało mi np 4 piłkarzy w jednym meczu... Ale za 4tym razem cały sezon mi przeleciał praktycznie bez kontuzji, nie mam pojęcia dlaczego (były oczywiście jakieś, ale takie bardziej naturalne, co jakiś czas ktoś wypadał na 2-6 tygodni).
Mialem wrażenie, że w tym FM zmęczenie zawodników mocno wpływa na kontuzje, ale potem ustawiłem sparing na sparingu i nie potwierdziło się to, cholera wie - jakby przed grą był rzut kostką kto jakie będzie miał szczęście.

Pr0fes0r Partyzant

0
25.10.2014 17:51    #114
O tym nie dowiecie się z niusów :P
Przypominam, że problemy z tłumaczeniem najlepiej zgłaszać tutaj:

http://forum(...)-polsku/

karramia Partyzant

0
25.10.2014 18:24    #115
za duzo kontuzji i goli samobojczych!

Slayer666 Partyzant

0
25.10.2014 18:50    #116
ja tam nie mam żadnego problemu z kontuzjami, gram WHU obciążenia treningowe wysokie zarówno w sparingach jak i całym sezonie, w scouting się nie zagłębiałem ale problemu z raportami na temat piłkarzy nie mam,pewnie dlatego,że gram na "odsłaniaj atrybuty zawodników", fajnie,że piłkarze zgłaszają mi swoje problemy jeśli chodzi o trenign, Obiang uważa,że za mało uwagi jest skupionej na kondycji i powinienem dokupic trenera siłowego, szkoda,że nie da się grac środkiem, trochę idiotyzm bo gram 4-1-1-1-3 z opcją graj szeroko i skrzydłami, co jest absurdem,ale dzięki temu ogrywam Arsenal czy Chelsea

kell1987 Partyzant

0
25.10.2014 19:06    #117
[quote="Slayer666"]ja tam nie mam żadnego problemu z kontuzjami, gram WHU obciążenia treningowe wysokie zarówno w sparingach jak i całym sezonie, w scouting się nie zagłębiałem ale problemu z raportami na temat piłkarzy nie mam,pewnie dlatego,że gram na "odsłaniaj atrybuty zawodników", fajnie,że piłkarze zgłaszają mi swoje problemy jeśli chodzi o trenign, Obiang uważa,że za mało uwagi jest skupionej na kondycji i powinienem dokupic trenera siłowego, szkoda,że nie da się grac środkiem, trochę idiotyzm bo gram 4-1-1-1-3 z opcją graj szeroko i skrzydłami, co jest absurdem,ale dzięki temu ogrywam Arsenal czy Chelsea[/quote]
no właśnie ja widzę progres. gram teraz w Portugalii i od początku sezonu mam już przewagę w każdym meczu, chociaż przegrywałem..ale w ostatnim meczu ograłem spokojnie lidera 3:0

ndz Partyzant

0
25.10.2014 19:12    #118
Fakt, bramek pada sporo, tutaj wyniki po pierwszym sezonie w BPL: https://www.dropb(...)jpg?dl=0
A tutaj dla porównania zeszły, prawdziwy sezon: http://www.eurof(...)2013-14/

Ale bez bramek ta gra mogłaby być trochę nudna. ;)

Udało się komuś stworzyć ciekawą taktykę opartą o mocny środek pola czy dalej wszyscy są zmuszeni przez silnik do napierdzielenia skrzydłami?

Slayer666: dobrze rozumiem, jeden defensywny, jeden środkowy, jeden ofensywny i trzech napadziorów?

romantico Partyzant

0
25.10.2014 19:23    #119
Jak widzę co się dzieje na oficjalnym forum SI to aż ręce opadają - dwa dni i od wypuszczenia bety a tak wiele zgłoszonych błędów - silnik taktyczny leży i kwiczy, interfejs leży i kwiczy, transfery jeszcze nie leża ale kwiczą. Kontuzje, zbyt dużo goli, zbyt dużo bezsensownych wykopów, gra obrony...panowie zachęcam do przeczytania. Dwa tygodnie przed premiera a oni wypuszczają tak zbugowana grę. Jednym słowem większość graczy znów dała się nabrać na chwyty Milesa. Przez rok panowie z SI nie popracowali a znów gra będzie biła rekordy popularności.

robal15 Młody aktywista

0
25.10.2014 19:42    #120
These are just some, but not all of the known issues with the FM15 Pre Release BETA:

Stability

There are some issues with Mac OS 10.6.8
We still need to do some further optimisation on the Match and User Interface

User Interface

- This still needs to be polished in places

Match

- Poor goalkeeping, particularly at lower levels - sometimes leading to unusually high scores
- Too many poor back-passes leading to goals
- There are too many goals from direct free-kicks
- There are too many own goals, or incorrectly-awarded own goals
- Players occasionally control the ball with their head in unrealistic situations
- Some animations will require further polish – particularly with regards to 'skating'
- Some skin tones currently appear lighter than intended due to a lighting issue
- The touchline team talk options need some tweaking

AI

- Balancing is ongoing to the AI managers' transfers and squad building
- Balancing is ongoing to managerial appointments
- Balancing is ongoing to user job interviews and job offers
- Some players become unhappy too quickly (and some are too easy to talk around)
- There are some graphical issues on the conversation history screen
- Users can currently make only one board request per day
- There is missing information on transfer window round-up news in some situations
- AI managers occasionally give contradictory opinions about penalty decisions to the press

btw, największego talentu na świecie nie ma w grze. Gra w reprezentacji Norwegii, a w grze go nie ma... TOTALNE DNO.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.10.2014 o godz. 19:49

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution