Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

BeKaSiak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.10.2014 22:07    #301
Zauważyłem następującą rzecz, jeżeli gracz strzela na bramkę to jest 99% szans, że dojdzie i dobije piłke na pustą bramke oraz druga rzecz, że obrońca często będący bliżej piłki i tak do niej nie zdąży, bo szybszy będzie zawodnik znajdujący się dalej od piłki(?)

youngroscoe Partyzant

0
27.10.2014 22:08    #302
[quote="Slayer666"]rozwajają mnie co nie którzy tutaj, bierze klub z 5 ligi angielskiej i się dziwi,że traci śmieszne gole, padają absurdalne samobóje albo wyniki, zobaczcie kiedyś na streamie(jeśli ktokolwiek to transmituje) i sami się przekonacie,że na takim amatorskim poziomie "bugi"to normalna rzecz,coś jak nasze kartofliska i B klasa, gram Saint Etienne, i poza zbyt częstymi golami po wrzutkach,trudno się do czegoś przyczepic, wysokie wyniki ? Raz ograłem Reims 7-1 bo byłem w gazie ostrym, poza tym 4 porażki, 7 remisów i 3 miejsce w tabeli 46 zdobytych,16 straconych, grunt to trening i solidnie przepracowana zima, w rundzie rewanżowej miałem 7 zwycięstw z rzędu ale potem znowu przyszła zadyszka,więc poprawiłem taktykę,pozmieniałem w składzie i znowu wyszedłem na prostą a nie,że nie wyszedł mecz to chuj rzucam kariere i wylewam żale,że zabugowana gra i nie ma jak grac[/quote] Tak jak mówię od wielu lat gram w niskich ligach angielskich, i uwierz mi że strata 3 goli z 40 metrów w jednym meczu, strzelonych przez gościa ze strzałem z dystansu 3, to nie są śmieszne gole, i brak czystego konta żadnej drużyny przez 8 kolejek z rzędu to też nie są normalne wyniki, ja rozumiem że fajnie jest wziąć klub z Ligue 1 i mieć w nosie graczy którzy lubią mieć trudniej, ale nie znaczy że muszę akceptować takie błędy, i to nie jest tak, że nie wyszedł mi mecz, bo nie jestem nowym graczem żebym nie wiedział jak w to grać i nagle robił wszystko na głupka. Także doceniam twój fachowy komentarz ale zostaw go dla siebie jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, poza tym, że skoro tobie się takie rzeczy nie zdarzają to wszyscy inni to idioci.

youngroscoe Partyzant

0
27.10.2014 22:15    #303
[quote="BeKaSiak"]Zauważyłem następującą rzecz, jeżeli gracz strzela na bramkę to jest 99% szans, że dojdzie i dobije piłke na pustą bramke oraz druga rzecz, że obrońca często będący bliżej piłki i tak do niej nie zdąży, bo szybszy będzie zawodnik znajdujący się dalej od piłki(?)[/quote] Zatrzymuje się obrońca i czeka aż napastnik dobiegnie do piłki, o tak u mnie jest identycznie.

matirix20 Partyzant

0
27.10.2014 22:17    #304
Pytam się już3 raz. Kiedy premiera Demo?

Pikawa Artysta Rewolucji

0
27.10.2014 22:19    #305
Byłoby świetnie gdyby każda osoba mająca jakiekolwiek wątpliwości co do działania FMa wstawiała na forum "dowody zbrodni" w postaci filmików/screenów. Wtedy rozmowa na ich temat byłaby troszkę bardziej konstruktywna :>

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.10.2014 o godz. 22:22

.

kell1987 Partyzant

0
27.10.2014 22:30    #306
[quote="youngroscoe"][quote="BeKaSiak"]Zauważyłem następującą rzecz, jeżeli gracz strzela na bramkę to jest 99% szans, że dojdzie i dobije piłke na pustą bramke oraz druga rzecz, że obrońca często będący bliżej piłki i tak do niej nie zdąży, bo szybszy będzie zawodnik znajdujący się dalej od piłki(?)[/quote] Zatrzymuje się obrońca i czeka aż napastnik dobiegnie do piłki, o tak u mnie jest identycznie.[/quote]
ja jako trener z drugiej ligi malezyjskiej jak najbardziej przyłączam się do tego...moi lub przeciwni obrońcy robią to samo

kell1987 Partyzant

0
27.10.2014 22:31    #307
[quote="pikawa94"]Byłoby świetnie gdyby każda osoba mająca jakiekolwiek wątpliwości co do działania FMa wstawiała na forum "dowody zbrodni" w postaci filmików/screenów. Wtedy rozmowa na ich temat byłaby troszkę bardziej konstruktywna :>[/quote]
ja dodałem screena z mojego terminarzu z wynikami po 5:4,

luis1892 Partyzant

0
27.10.2014 22:37    #308
Ja miałem dziwnie na początku kariery Liverpoolem. Co mecz, wygrywając obojętnie ile, rywal zawsze doprowadzał do remisu. Przez to mialem 8 remisów na 8 meczy. Nieważne, czy Chelsea czy Hull, zawsze wyrównywali. Nawet jak wygrywałem 4-0. Do tego większość bramek padała po podaniach za plecy moich obrońców, choć mialem cofnięta obronę.
Za to teraz, gdy znajomość taktyki wzrosła, każdy mecz wygrywam dość wysoko i do zera. Mam dopiero marzec, a Balotelli ma juz 28 bramek.

Z błędów które zauważyłem, to wymienię te, które mnie najbardziej wkurzają.
Bramkarze, którzy w dziwny sposób bronią strzały, które w życiu nikt by nie obronił, a lekkie strzaly wybijają na parę metrów w boki. Dość dziwnie to wygląda.
Do tego dochodzi sytuacja, w której mój napastnik ma pustą bramkę przed sobą i wystarczy, że dostawi nogę, a zamiast tego robi kółeczko i traci piłkę lub obija słupki. Bardzo często marnują też bardzo dogodne sytuacje. Dodam, ze wykończenie mają powyżej 15.
Jakimś dziwnym cudem piłka lecącą poza boisko, zawsze zostanie zatrzymana przez piłkarza dokladnie na lini.
I najbardziej wkurzający błąd. Sędziowie nie gwiżdżą fauli na moich piłkarzach. Dostanę perfidną kosę od tyłu- nic, mój piłkarz biegnie sam na sam, ostra wejście obrońcy ewidentnie na czerwoną- nic, 100 fauli w polu karnym w trakcie meczu- dalej nic. Serio jak dostanę dwa rzuty wolne w meczu to jest cud. Przeciwnikowi za to gwiżdże nawet najmniejsze popchnięcie. Przez to mialem juz odstawić grę i czekać na pelna wersje z nadzieją, ze to poprawią, ale za dobrze mi idzie w lidze, wiec jakos to przeboleję.

youngroscoe Partyzant

0
27.10.2014 22:54    #309
Kolejna rzecz którą zauważyłem, to statystyki w raporcie pomeczowym, mianowicie kliknięcie jakiejkolwiek zakładki zmienia tylko obraz na boisku po prawej stronie, zaś lista statystyk pozostaje bez zmian tzn, kliknięcie np na podania pokazuje tylko podania 'na boisku' zaś lista nie pokazuje ile tych podań było, ile celnych, ile kluczowych i jaki procent, tak jak to miało miejsce w 14.

Sir Mih Partyzant

0
27.10.2014 23:04    #310
mógłby ktoś po krótce opisać nowe role zawodników? np raumdeuter itp - ew screeny z opisami ;)

+ prosze jeśli ktoś może o screen składu realu z raportem asystenta, tj - oceny w gwiazdkach i opis w jakiej roli czuje się najlepiej

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.