No właśnie - wg. mnie tu jest największy ból FM 2014. Próbujesz pozyskać / sprzedać zawodnika, dajesz mu niezłą pensję lub jeśli sprzedajesz oferujesz czasem za bezcen (np. zawodnik wart 1.5 Mn za 500-300 tyś.) a tu zaczynają się schody - albo nikt nie chce kupić, albo zawodnik zaczyna rzucać kwoty "z d*upy" , po czym zrywa porozumienie i przechodzi do innego klubu o podobnej reputacji za połowę tego co chciał.
Sprzedać kogoś sensownie też kłopot - zmniejsz cenę radzą, daję nawet za 0, żeby wyzbyć się gościa który nie pasuje do mojej wizji składu i nawet za darmo go kluby nie chcą, a nie ma pensji z kosmosu i ostatni w kopaniu też nie jest.
A innym razem uweźmie się jakiś klub na typa, który nie jest tego wart i nic nie poradzisz - musisz sprzedać
Scouting też leży i kwiczy -wysyłam np. scouta Włocha z współczynnikami searchingu 18/18 i znajduje mi jakiś bubków, którzy może i mają potencjał, ale chyba mocno ukryty i wymagający szlifów przez 6 lat na które nie mam czasu - presja wyniku, jak w życiu
Daję wyszukiwanie wg. umiejętności na 4 gwiazdki - znajduje 1-2 gości. Wkurzam się, ręcznie sprawdzam składy rezerw lepszych klubów i z 20 ciekawych gości znajduję, którzy bez problemu przechodzą albo na wypożyczenie albo na stały kontrakt - można ?? Można.
Gdzie czasy FM2008 gdzie takiego Guarina czy innych grajków "łapało" 1-2 wyszukiwanie, i byli to gracze z umiejętnościami i dużą perspektywą. A teraz znajduje "siuśków" ze statsami 9-10 , wiekiem 18-19 lat i informacją , że t może być czołowy kopacz Bundesligi - taaa chyba austriackiej, przy szkoleniu w Barcelonie przez 10 lat....
Najnowsze posty