Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

Makaronczterojaj... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.10.2014 13:50    #361
[quote="Cajmer"][quote="romantico"][quote="Gietz"][quote="romantico"]Gietz w dalszym ciągu liczę na Twoją siłe przebicia w SI i podesłanie mi jakiegoś kluczyka by merytorycznie z Tobą podyskutować o tym jak SI oszukuje graczy wypuszczając na rynek grę pełna błędów. Tak, tak wiem - jest to beta, tylko ta śpiewkę znamy już z poprzednich wersji.
I prosze nie irytuj się tak na mnie. po prostu nie jestem masochosta i nie lubie być oszukiwany.[/quote]
Chyba się przeliczysz - nie ma zwyczaju wysyłania gry do każdego internetowego trolla który się jej domaga.
Myślę że rozmowa z tobą i Marakonemczterojajecznym się wyczerpała. Przedstawiliście swoje racje, ja swoje i chyba do przodu się nie posuniemy. Ja też nie jestem masochistą i nie czepię przyjemności z czytania waszych źle adresowanych wrzut.

@Tylko_STILON - nie odpisałeś o jakich zawodników chodziło, więc spróbowałem ściągnąć każdego zawodnika z Rakowa Częstochowa grając tym razem Śląskiem. W pierwszym okienku maksymalna cena jaką na początku dyktował Raków dotyczyła Brzęczka i było to 600 000 zł (2/3 płatne od razu, 1/3 w ratach + sparing), bez problemu zbite do 350 000 zł. Graczy spoza wieku młodzieżowca można było sprowadzić za 20 - 30 tysięcy złotych.[/quote]

Drogi Gietz, jezeli nazywanie mnie Trollem spowoduje wzrost Twojego poczucia wartosci to prosze Cie bardzo. Niestety nie mam dostepu do bety, lecz z nierciepliwoscia oczekuje dema by dyskusja na tym forum nie przybrala trollowego wymiaru, gdyz widocznie przedstawiona przeze mnie prosba nie zyskala Twego uznania. Smutne jest to, ze wiele razy czytam "zgloszone","zglosilem" itp, co swiadczy o tym, ze gra jest niedopracowana w wielu aspektach - nawet w Twojej dzialce, ktora sie zajmujesz i obawiam sie, ze polityka SI ktora po czesci reperezentujesz do tego sie ogranicza, do przyjmowania zgloszen, co po czesci zostalo juz przetestowane po finalnej jak sie okazalo latce do FM14. Mam nadzieje, ze demo wyjdzie dosyc szybko, gdyz chcialbym z Toba jeszcze podyskutowac, lecz na bardziej merytorycznym podlozu.[/quote]
tak chamskiego sepienia gry w zyciu nie widzialem, ile ty masz lat kolego ?! jeszcze te twoje (i kolegi makaron...) ironiczne wpisy o tym, ze ludzie grac nie potrafia itd. sa na bardzo niskim poziomie inteligencji... a trolle to bardzo trafne okreslenie na was, brawo Gietz :)[/quote]

Towarzysz Lenin zwykł o takich jak Pan mawiać cytuję "pożyteczny idiota".

tim Partyzant

0
29.10.2014 14:00    #362
Chyba moderator powinien coś w końcu zrobić z romantico i makaronem. Już nie chodzi o jakość ich wpisów, ale o to, ile razy można powtarzać to samo. "Nie kupię gry, niech mi Gietz da", "pożyteczni idioci", "gra ma pełno błędów". Ciągle mielenie tego samego i zaśmiecanie dyskusji.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 14:02

ndz Partyzant

0
29.10.2014 14:13    #363
Ok, jestem w trakcie trzeciego sezonu już w trybie Classic i mogę chyba coś więcej powiedzieć o becie. Pierwsze wrażenie było negatywne, drugie pozytywne, a teraz? Sam nie wiem.
Generalnie nic się nie zmieniło. Są nowe animacje i inne pierdoły, interface się zmienił (ekran taktyczny to jest jakaś masakra, praktycznie uniemożliwia bezbolesne prowadzenie drużyny, której nie znamy - wymaga ciągłego klikania, żeby zapoznać się z atrybutami piłkarzy na danych pozycjach - KOSZMAR).
Bramek faktycznie pada dużo, nie jest tak źle jak pisza wszyscy, zdarzają się często mecze z pogromami, ale większość wyników jest na normalnym poziomie (BPL), moze troche przekokszonym, ale nie jest tak, że pada 10 goli w co drugiej kolejce.
Większość bramek pada po identycznych scenariuszach, oglądając je ma się wrażenie deja vu i to kompletnie zabija jakąkolwiek przyjemność według mnie. Schemat w większości przypadków jest identyczny, ale też - nie tak źle jak koledzy wyżej pisali. Grając na wyższym poziomie rozgrywki obrońca zdąży przed napastnikiem i nie każde parowanie bramkarza kończy się bramką, ale nie da się zaprzeczyć - dzieje się tak b. często.
Poziom trudności jest naprawdę niski. Nic się nie zmieniło, dalej tworząc dobrą taktykę bez żadnych zmian mozna sobie po prostu klikać i grać dalej, robić transfery i oglądać mecze, bo treningiem z powodzeniem zajmuje się asystent. Ot cała rozrywka - klik, klik, klik. W normalnym trybie trzeba kliknąć kilka razy więcej na rozmowach motywacyjnych i na konferencjach prasowych oczywiście, które też są schematyczne - jak zawsze (trochę w ten tryb grałem, ale generalnie wolę tryb Classic).

Nie powinno być przecież tak, że gra topowym klubem to bułka z masłem, szczególnie z trudnej lidze. W 3 w lidze tylko raz przegrałem z topową drużyną - z Arsenalem, często remisowałem też z City i tyle. Z Chelsea na przykład 6 meczy i 6 zwycięstw. Powinno być zdecydowanie trudniej, no chyba że stworzyłem killer taktykę i oszukałem silnik, w co szczerze wątpię. Jest zbyt łatwo.

Można sobie podnieść poziom trudności jak w każdej edycji sięgając po gorszy zespół i nim walcząc o ustalone przez siebie cele, ale dalej to tylko składa się na: stworzenie taktyki i dobranie piłkarzy pod nią. Koniec kropka. Dalej tylko klikamy i czekamy na efekty.

Liczyłem na coś więcej, na lepszą rozrywkę i rozgrywkę. Wieje nudą, mecze nie dają emocji, bo wiadomo z góry że w sumie sezon jest wygrany, nie wiadomo tylko jak pójdzie w pucharach grając rezerwami, no i LM też potrafi zaskoczyc, ale to też kwestia dobrania samych gwiazd, by pokonać Bayern (przegrałem 3:2 w finale LM miażdżąc po drodze przeciwników).

Nuda, nuda i jeszcze raz nuda, do tego niewygodny interface - jak dla mnie skreślają tę grę.

ndz Partyzant

0
29.10.2014 14:20    #364
Aha, jakby ktoś chciał sprawdzić tę taktykę: https://www.dropb(...)tac?dl=0 to proszę

romantico Partyzant

0
29.10.2014 14:52    #365
[quote="tim"]Chyba moderator powinien coś w końcu zrobić z romantico i makaronem. Już nie chodzi o jakość ich wpisów, ale o to, ile razy można powtarzać to samo. "Nie kupię gry, niech mi Gietz da", "pożyteczni idioci", "gra ma pełno błędów". Ciągle mielenie tego samego i zaśmiecanie dyskusji.[/quote]

Drogi Tim jezeli chcesz byc dym..y przez SI to kupuj- w Twoim przypadku to dym..ko sie zaczelo. Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. Stac mnie na kupienie pelnej wersji, chcialem tylko dostep do bety, by udowodnic swoje racje, ale jak to problem do nieprzeskoczenia to poczekam na demo. Pewnie ludzie Twojego pokroju nie zauwaza tego co wtedy napisze o bledach, bo ja skupiam sie na logice gry a nie by bezmyslenie klikac "next day". Pozdrawiam Cie cieplutko TIM.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 14:55

tim Partyzant

0
29.10.2014 15:19    #366
[quote="romantico"] Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. [/quote]

I musisz tę informację nieustannie powtarzać na 20 rożnych sposobów? To nie jest dyskusja na temat. "Dlaczego mam traumę po FM14". Jeśli masz potrzebę nieustannego opowiadania o tym, to stwórz sobie osobny wątek. A jak chcę się zapoznać z błędami w FM 15, których nie wyłapałem, to sobie wchodzę na forum SI, gdzie ludzie z reguły podają konkretne i przemyślane uwagi, a nie wszystko, co im akurat do łba przyszło. I naucz się w końcu jednej rzeczy: to, że ludzie nie popierają Twojego i makarona trolowania, nie oznacza jeszcze, iż są bezkrytyczni wobec Si czy FM. Znaczy to po prostu tyle, że nie podoba im się nieustanne powtarzanie tych samych ogólników i wymyślanie durnych zarzutów w rodzaju "bo reguły w tej i tamtej lidzie się nie zgadzają, więc gra jest do dupy" (co, jak pokazał Gietz, jest zarzutem wyssanym z palca).

romantico Partyzant

0
29.10.2014 15:28    #367
[quote="tim"][quote="romantico"] Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. [/quote]

I naucz się w końcu jednej rzeczy: to, że ludzie nie popierają Twojego i makarona trolowania, nie oznacza jeszcze, iż są bezkrytyczni wobec Si czy FM. Znaczy to po prostu tyle, że nie podoba im się nieustanne powtarzanie tych samych ogólników i wymyślanie durnych zarzutów w rodzaju "bo reguły w tej i tamtej lidzie się nie zgadzają, więc gra jest do dupy" (co, jak pokazał Gietz, jest zarzutem wyssanym z palca).[/quote]

A Ty co Kaczyński, że mówisz w imieniu całego narodu?
Tim skontaktuj się z psychiatrą bo masz tendencje to wymyślania czegoś, co człowiek nie powiedział.
Gietz jest pracownikiem SI wiec nigdy nie napisze nic złego na temat gry. Chyba, że chce szybko opuścić ich szeregi :-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 15:29

Timomaas Partyzant

0
29.10.2014 15:41    #368
[quote="romantico"][quote="tim"]Chyba moderator powinien coś w końcu zrobić z romantico i makaronem. Już nie chodzi o jakość ich wpisów, ale o to, ile razy można powtarzać to samo. "Nie kupię gry, niech mi Gietz da", "pożyteczni idioci", "gra ma pełno błędów". Ciągle mielenie tego samego i zaśmiecanie dyskusji.[/quote]

Drogi Tim jezeli chcesz byc dym..y przez SI to kupuj- w Twoim przypadku to dym..ko sie zaczelo. Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. Stac mnie na kupienie pelnej wersji, chcialem tylko dostep do bety, by udowodnic swoje racje, ale jak to problem do nieprzeskoczenia to poczekam na demo. Pewnie ludzie Twojego pokroju nie zauwaza tego co wtedy napisze o bledach, bo ja skupiam sie na logice gry a nie by bezmyslenie klikac "next day". Pozdrawiam Cie cieplutko TIM.[/quote]
Skoro Cię stać na kupienie pełnej wersji, to może kup, sprawdź i potem się wypowiadaj, bo jak do tej pory to swoje opinie o FM15 opierasz na zeszłych edycjach gry. Jaki to ma sens? Żaden, więc może daj sobie spokój, aż wyjdzie demo i wtedy dołączysz, bo wreszcie będziesz wiedział o czym piszesz. A żebranie o kluczyk było mega słabe i żałosne.
Pozdrawiam

Slayer666 Partyzant

0
29.10.2014 15:42    #369
W sumie to środkiem też da się grac tylko trzeba miec wykonawców, mój Tielemans wymiata w drugim sezonie,gram co prawda skrzydłowymi ale pełią oni role schodzących napastników i gra ogólie toczy się w środku,szkoda tylko,że oborńcy wybijają do przodu zamiast grac krótkimi podaniami,jedyny plus to szybko stwarzane sytuacje coś ala Liverpool z poprzedniego sezonu

romantico Partyzant

0
29.10.2014 16:04    #370
[quote="Timomaas"][quote="romantico"][quote="tim"]Chyba moderator powinien coś w końcu zrobić z romantico i makaronem. Już nie chodzi o jakość ich wpisów, ale o to, ile razy można powtarzać to samo. "Nie kupię gry, niech mi Gietz da", "pożyteczni idioci", "gra ma pełno błędów". Ciągle mielenie tego samego i zaśmiecanie dyskusji.[/quote]

Drogi Tim jezeli chcesz byc dym..y przez SI to kupuj- w Twoim przypadku to dym..ko sie zaczelo. Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. Stac mnie na kupienie pelnej wersji, chcialem tylko dostep do bety, by udowodnic swoje racje, ale jak to problem do nieprzeskoczenia to poczekam na demo. Pewnie ludzie Twojego pokroju nie zauwaza tego co wtedy napisze o bledach, bo ja skupiam sie na logice gry a nie by bezmyslenie klikac "next day". Pozdrawiam Cie cieplutko TIM.[/quote]
Skoro Cię stać na kupienie pełnej wersji, to może kup, sprawdź i potem się wypowiadaj, bo jak do tej pory to swoje opinie o FM15 opierasz na zeszłych edycjach gry. Jaki to ma sens? Żaden, więc może daj sobie spokój, aż wyjdzie demo i wtedy dołączysz, bo wreszcie będziesz wiedział o czym piszesz. A żebranie o kluczyk było mega słabe i żałosne.
Pozdrawiam[/quote]

Dupczenie Was przez Si też jest słabe i żałosne, ale tego nie oceniam :-)

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.