Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

bolko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.10.2014 18:39    #381
siemka ;)
ogl to u mnie fm15 jakos super płynnie nie hasa,tylko ze mam 12 lig grywalnych( do drugiej ligi z 6 krajów), wiec może to jest przyczyna... możecie mi powiedzieć o co chodzi z wyborem lig? czy w rozgrywkach LM I LE mam kluby z krajów nie wybranych jako grywalne?

Pr0fes0r Partyzant

0
29.10.2014 20:04    #382
Przypomnę, że z błędami tłumaczenia zapraszam tutaj:

http://forum(...)-polsku/

Fleszu Partyzant

0
29.10.2014 20:07    #383
Grałem już w kilka FM-ów może niezbyt wiele ale mam wrażenie, że FM 2015 to gniot nad gnioty. Wybrałem zespół York ze Sky Bet League 2 z opcji zacznij jako bezrobotny. Oczywiście zespół ten był w trakcie sezonu i zajmował miejsce na dole tabeli. W poprzednich FM-ach bardzo chętnie brałem takie zespoły i wyprowadzałem nawet do pierwszej trójki albo czwórki w danej lidze. W FM 2015 obrona zachowuje się beznadziejnie i wpada masę bramek. Niestety tylko dla przeciwnika. Nawet jak wygrywamy 2:0 to pod koniec meczu komputer strzela bramki z niczego. Powiedziałbym, że komputer oszukuje. Takiej masakry w poprzednich FM nie widziałem. Zawodnicy poruszają się zupełnie jakby żadna taktyka nie była ustawiona nie mówiąc już o strzałach przeciwnika zza pola karnego. Wchodzą prawie zawsze. Ktoś już pisał wcześniej o pierwszym strzale dla komputera,że wpada prawie zawsze. Potwierdzam. Przecież to masakra. Nie rozumiem też dlaczego przebudowano interface. W FM 2014 był dobrze poukładany szczególnie ekran taktyki. Nie rozumiem dlaczego na ekranie taktyki gdzie jest lista zawodników nie widzę na jakich grają pozycjach. Przecież to podstawowa informacja, która jest potrzeba. Również w FM2014 było widać na ekranie taktyki role i obowiązki. Teraz trzeba klikać dodatkowo żeby to zobaczyć. Podsumowując takiej lipy to nie widziałem dawno. Co prawda to beta ale już żałuję wydanych pieniędzy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 20:12

Slayer666 Partyzant

0
29.10.2014 20:15    #384
U mnie ani nie wchodzi pierwszy strzał przeciwnika ani nie dostaje goli z 40 metrów, pozmieniaj trening bo to podstawa w FM 15, taktyka też pewnie wymaga poprawy, zauważyłem,że najlepiej spisuje się ustawienie z dwoma reumatorami na skrzydłach i fałszywą 9 w ataku, do tego kontrola w nastawieniu i porządny rozgrywający

romeinho Partyzant

0
29.10.2014 20:30    #385
OK wobec tego zgłaszam błąd z niewidoczną pensją przy oferowaniu kontraktu na niższych rozdzielczościach. Fotka z bugiem na poprzedneij stronie.

Fleszu Partyzant

0
29.10.2014 20:47    #386
[quote="Fleszu"]Grałem już w kilka FM-ów może niezbyt wiele ale mam wrażenie, że FM 2015 to gniot nad gnioty. Wybrałem zespół York ze Sky Bet League 2 z opcji zacznij jako bezrobotny. Oczywiście zespół ten był w trakcie sezonu i zajmował miejsce na dole tabeli. W poprzednich FM-ach bardzo chętnie brałem takie zespoły i wyprowadzałem nawet do pierwszej trójki albo czwórki w danej lidze. W FM 2015 obrona zachowuje się beznadziejnie i wpada masę bramek. Niestety tylko dla przeciwnika. Nawet jak wygrywamy 2:0 to pod koniec meczu komputer strzela bramki z niczego. Powiedziałbym, że komputer oszukuje. Takiej masakry w poprzednich FM nie widziałem. Zawodnicy poruszają się zupełnie jakby żadna taktyka nie była ustawiona nie mówiąc już o strzałach przeciwnika zza pola karnego. Wchodzą prawie zawsze. Ktoś już pisał wcześniej o pierwszym strzale dla komputera,że wpada prawie zawsze. Potwierdzam. Przecież to masakra. Nie rozumiem też dlaczego przebudowano interface. W FM 2014 był dobrze poukładany szczególnie ekran taktyki. Nie rozumiem dlaczego na ekranie taktyki gdzie jest lista zawodników nie widzę na jakich grają pozycjach. Przecież to podstawowa informacja, która jest potrzeba. Również w FM2014 było widać na ekranie taktyki role i obowiązki. Teraz trzeba klikać dodatkowo żeby to zobaczyć. Podsumowując takiej lipy to nie widziałem dawno. Co prawda to beta ale już żałuję wydanych pieniędzy.[/quote]
O matko taktykę musisz dopasować do zawodników, których masz a do tego do przeciwnika. Nie ma tak, że coś się zawsze sprawdza. Trening ustawiam na początku na taktykę aby zapoznali się z nią jak najszybciej.

romantico Partyzant

0
29.10.2014 21:05    #387
[quote="Fleszu"][quote="Fleszu"]Grałem już w kilka FM-ów może niezbyt wiele ale mam wrażenie, że FM 2015 to gniot nad gnioty. Wybrałem zespół York ze Sky Bet League 2 z opcji zacznij jako bezrobotny. Oczywiście zespół ten był w trakcie sezonu i zajmował miejsce na dole tabeli. W poprzednich FM-ach bardzo chętnie brałem takie zespoły i wyprowadzałem nawet do pierwszej trójki albo czwórki w danej lidze. W FM 2015 obrona zachowuje się beznadziejnie i wpada masę bramek. Niestety tylko dla przeciwnika. Nawet jak wygrywamy 2:0 to pod koniec meczu komputer strzela bramki z niczego. Powiedziałbym, że komputer oszukuje. Takiej masakry w poprzednich FM nie widziałem. Zawodnicy poruszają się zupełnie jakby żadna taktyka nie była ustawiona nie mówiąc już o strzałach przeciwnika zza pola karnego. Wchodzą prawie zawsze. Ktoś już pisał wcześniej o pierwszym strzale dla komputera,że wpada prawie zawsze. Potwierdzam. Przecież to masakra. Nie rozumiem też dlaczego przebudowano interface. W FM 2014 był dobrze poukładany szczególnie ekran taktyki. Nie rozumiem dlaczego na ekranie taktyki gdzie jest lista zawodników nie widzę na jakich grają pozycjach. Przecież to podstawowa informacja, która jest potrzeba. Również w FM2014 było widać na ekranie taktyki role i obowiązki. Teraz trzeba klikać dodatkowo żeby to zobaczyć. Podsumowując takiej lipy to nie widziałem dawno. Co prawda to beta ale już żałuję wydanych pieniędzy.[/quote]
O matko taktykę musisz dopasować do zawodników, których masz a do tego do przeciwnika. Nie ma tak, że coś się zawsze sprawdza. Trening ustawiam na początku na taktykę aby zapoznali się z nią jak najszybciej.[/quote]

Fleszu jakbys nie zauwazyl to zawsze bedzie tak, ze zauwazone u Ciebie bledy u innych "znawcow" nie beda sie pojawialy. I jak zauwazono....pewnie nie umiesz nic ustawic, zgrac. Jednym slowem jestes idiota nawet gdybys zagral 10000 godzin w FMa "bo u kumpla Zdzicha " to nie wystepuje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 21:07

student137 Partyzant

0
29.10.2014 21:13    #388
Kolejna dawka błędów.

1. W polskiej lidze jak ktoś nie gra już w Pucharze Polski to ma wolne od 17.03 do 18.04 reszta gra 2 mecze pucharowe. Ktoś ma podobnie.

2.Liczba samobójów przeraża, jest ogromna. W moich 37 meczach ligowych padło około 23 goli samobójczych dla obu ekip, a w innych meczach też wiele padało. Zdarzało się, że w 3 meczach pod rzad padały, bywało wręcz tak,że w meczach było wiecej samobójów niż normlnych bramek.

3.Zawodnicy non stop chcą renegocjować kontrakt, zdarza się, ale na 9 prób żaden się nie zgodził na negocjacje po sezonie. Morale się psuje i cały zespół ma pretensje do mnie że się nie zdecydowałem negocjować. Tylko ja się pytam z czego, jak mam pewne ograniczenie i nawet jakbym chciał to nie mogę, a zespół się sypie.

4. Na koniec standardowe kontuzje, za dużo ich, są momenty w którym jest kontuzjowanych 30-45% zawoników 1 składu.

marivsh Partyzant

0
29.10.2014 21:35    #389
Odnośnie negocjacji kontraktów, to wpływ na to ma pewnie odpowiedni poziom dyscypliny (atrybut) w czasie tworzenia menadżera - im wyższy, tym rzadziej piłkarze przychodzą do szefa, więc sytuacji renegocjacji nie powinno być.

student137 Partyzant

0
29.10.2014 21:44    #390
[quote="marivsh"]Odnośnie negocjacji kontraktów, to wpływ na to ma pewnie odpowiedni poziom dyscypliny (atrybut) w czasie tworzenia menadżera - im wyższy, tym rzadziej piłkarze przychodzą do szefa, więc sytuacji renegocjacji nie powinno być.[/quote]

dzięki za info. Gram od zero, powoli zbieram doświadczenie, robię kursy itd. Tylko z tego co widać ten wybór jest dość ryzykowny, jestem skonfliktowany całym zespołem. W lidze będe 3-5 a wszyscy mają pretensje :D Wynik będe miał ewidentnie ponad stan czeka mnie to samo co RUCH w następnym sezonie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2014 o godz. 21:47

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.