Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

karo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2014 11:05    #421
Ekran taktyczny jest nieporęczny. Na siłę wciskają tą segregacje zawodników na pozycjach, a nie każdy chce to oglądać na każdym kroku, by się sugerować tym przy wyborze składu. Wybór rezerwowego utrudniony, a skin ciemny nie dla mnie.

Analizowałem bazę danych i talenty mające potencjał -9, bądź 150+ poniżej 21 roku życia. Jedyny polski zawodnik na liście R. Wolski z PA 150.
Zastanawiam się co młody Polak musi zrobić by mieć potencjach -9. Na liście znajduje się nawet kilku angielskich zawodników z drugich lig. Połowa zawodników, która dostała potencjał -9 nie odnajdzie się w dorosłym futbolu. Dla przykładu Milik grający pierwsze skrzypce w niesłabej reprezentacji Polski, zostający królem strzelców EMME U-21, ma potencjał bodajże -8, albo i niżej. Gdyby był Anglikiem i miał już takie osiągnięcia w takim wieku, byłby zdecydowanie wyżej oceniony. Z takim potencjałem tj. -8 to nie powinien dostać się do drużyny Ajaksu, gdzie dwóch pozostałym rezerwowych napastników w tym zespole ma potencjał -9. Dużo nie wymagam, jeden góra dwóch zawodników z potencjałem -9 i byłoby sprawiedliwie, tym bardziej że wyniki są. Warto tez wspomnieć, o 5-7 zawodnikach z potencjałem -9 w rezerwach angielskich klubów, typu (Liverpool, Arsenal) połowa tych graczy nawet nie zadebiutuje w kadrze.

fanki82 Partyzant

0
31.10.2014 12:41    #422
najbardziej mnie bawią kwoty transferowe 15 latek leszczynski kosztuje pare groszy a żadają za nie go 92 mln E chore to jest i tak jest co chwile z róznymi piłkarzykami

bini Partyzant

0
31.10.2014 12:43    #423
Ja już się nawet przekonałem do ekranu taktycznego i uważam, że jest całkiem fajny. Kwestia przestawienia się z tego co mieliśmy do tej pory.
kontuzji mam owszem więcej niż kiedykolwiek ale są to głównie drobne parodniowe kontuzje. Nie zdarzyło mi się jeszcze mieć więcej jak 3 zawodników z kilkutygodniową kontuzją.
jedyne czego mi brak to naprawionego wyświetlania paneli ze składem itp gdzie kolumny znikają lub się przestawiają się. To będzie poprawione w wersji premierowej więc spoko, przemęczę się jeszcze pare dni.

Co do Milika z postów wyżej, to jego ostatnie dobre mecze w kadrze nie mogły mieć wpływu na to co jest w grze, bo baza danych została oddana wcześniej. Co do reszty argumentów to zgoda, ale należy pamiętać że to zawsze jest subiektywna opinia researchera, każdy może uważać inaczej. Nigdy w grze nie oddasz gracza tak by pasował wszystkim, ten sam problem jest przecież też w Fifie (i na pewno każdej innej grze tego typu).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.10.2014 o godz. 12:50

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
31.10.2014 13:18    #424
[quote="karo"]Zastanawiam się co młody Polak musi zrobić by mieć potencjach -9. Na liście znajduje się nawet kilku angielskich zawodników z drugich lig. Połowa zawodników, która dostała potencjał -9 nie odnajdzie się w dorosłym futbolu. Dla przykładu Milik grający pierwsze skrzypce w niesłabej reprezentacji Polski, zostający królem strzelców EMME U-21, ma potencjał bodajże -8, albo i niżej. Gdyby był Anglikiem i miał już takie osiągnięcia w takim wieku, byłby zdecydowanie wyżej oceniony. Z takim potencjałem tj. -8 to nie powinien dostać się do drużyny Ajaksu, gdzie dwóch pozostałym rezerwowych napastników w tym zespole ma potencjał -9. Dużo nie wymagam, jeden góra dwóch zawodników z potencjałem -9 i byłoby sprawiedliwie, tym bardziej że wyniki są. Warto tez wspomnieć, o 5-7 zawodnikach z potencjałem -9 w rezerwach angielskich klubów, typu (Liverpool, Arsenal) połowa tych graczy nawet nie zadebiutuje w kadrze.[/quote]
Pomijając Polaków za granicą, brak naszych zawodników z potencjałem -9 jest moją decyzją. Na tę chwilę nie widzę nikogo o potencjale na miarę Lewandowskiego, za to kilku graczy nadających się na -8. Poza tym nie naciągajmy faktów, Milik nie gra pierwszych skrzypiec w reprezentacji Polski, nie gra pierwszych skrzypiec w Ajaxie i kompletnie zawiódł w niemieckich klubach.

[quote="fanki82"]najbardziej mnie bawią kwoty transferowe 15 latek leszczynski kosztuje pare groszy a żadają za nie go 92 mln E chore to jest i tak jest co chwile z róznymi piłkarzykami[/quote]
Drugi raz na to trafiam, 15-latków nie ma w bazie, więc domyślam się że to newgen? Masz może sejwa z taką sytuacją żeby przekazać go do SI? To pewnie kwota zaporowa, ale nawet ona nie powinna być tak wysoka. Najwyższe wymaganie z jakim się spotkałem to 7.5M euro których żądał Lech od Legii za transfer Kownackiego po dobrym sezonie 14/15.

Makaronczterojaj... Partyzant

0
31.10.2014 13:27    #425
[quote="romantico"]Już dawno o tym pisałem. Nie dziwne, że ta gra nie ma "miodu". To odgrzewany kotlet na starym oleju, który już dawno zaczął śmierdzieć. Szkoda, ze tak malo osób to zauważa. Szacunek dla tych co już zauważyli.[/quote]

Kolego, kolega jest jakims oszołomem,tak na tym forum napisało stado. A stado ma rację i stąd mamy demokrację.

Pozdrówko.

fanki82 Partyzant

0
31.10.2014 13:40    #426
mam save pilkarz to Marcin Leszczynski z Borussii.M narodowosc Niemcy 15 lat teraz za niego zadaja 60 mln E za bramkarza Udnesse scuffet zadaja 94 mln E itak jest bardzo czesto z treningiem tez cos nie halo bo prawie wszyscy sa niezadowoleni? a United zdobylem mistrza

// Edytowano 6 razy, ostatni raz 31.10.2014 o godz. 13:44

Slayer666 Partyzant

0
31.10.2014 13:57    #427
ale mnie wkurwia sępienia o przedłużenie umów, Saint Maxim wymiata w drugim sezonie to dałem mu nowy kontrakt aż tu nagle Pogba,Hamouma i Perrin też chcą podwyżkę a jak odmówiłem to morale im spadły, w dodatku szatnia stoi za nimi :OOO

Pikawa Artysta Rewolucji

0
31.10.2014 14:39    #428
Ja się wcale nie dziwię, że gra Wam nie sprawia przyjemności bądź nie ma "miodu". Gdybym rozgrywał sezon w kilka godzin, naciskając przez większość czasu spację to też bym sobie po prostu odpuścił i odłożył grę na półkę (w obecnej sytuacji co najwyżej anulował zamówienie).
.

damianooo777 Partyzant

0
31.10.2014 15:12    #429
Mlody Polak jak widac musi zyskac wieksze uznanie w oczach Gietza. Np co do takiego Kownackiego mozna by zaryzykowac, chlopak strzelal i asystowal w najwyzszej lidze w kraju w wieku 16 lat, plus bramka w eliminacjach do ligi europejskiej, do tego regularnie strzela dla reprezentacji mlodziezowej. Widac ze chlopak ma dobrze poukladane w glowie, do tego naprawde bardzo dobre warunki fizyczne jak na swoj wiek. Wiem, ze to nie oznacza ze musi byc wielka gwiazda, ale to gra, wiec mozna by czasem bardziej podciagnac takiego grajka. Chodzi mi o to ze gdy ktos np w takim chorwackim hajduku, mialby podobne statystki i warunki, to mysle ze mial by -9. Mysle ze wielu graczy majacych potencjal -9 nie zainsteniej w ogole w doroslej pilce, a jednak dostaja wieksze zaufanie. Co do Milika to sie nie zgodze, bo uwazam ze tu akurat mamy doczynienia z jednym z najwiekszych talentow w swojej kategorii wiekowej i jemu spokojnie mozna dac -9 . W mlodziezowym futbolu ma duze osiagniecia jako napastnik. Widac bylo ze bez niego Nasza mlodziezowka radzila sb slabo. Warunki fizyczne ma dobre, w ajaxie radzi sb coraz lepiej i widac ze to jeden z najlepszych zawodnikow tego klubu. Kiedy dostaje okazje to strzela. Mysle ze gdyby dostal tyle czasu co Sightorsson to strzelil by 2 razy wiecej i widac ze to nie do konca forma na treningach czy w meczach decydowala o tym ze to Islandczyk byl pierwszym wyborem, tylko to ze chca go sprzedac jak najszybciej za dobre pieniadze, a dostana je wtedy jak bedzie on gral i strzelal regularnie, na czym Milik traci. A to ze nie poradzil sb w bundeslidze to mysle ze Lewandowski tez by sb nie poradzil, gdyby trener na niego nie stawial i co najwazniejsze gdyby nie mial szczescia, bo umowmy sie ze w pilce potrzebne jest naprawde duzo szczescia, a szczesciem Lewego moim zdaniem byly kontuzje najpierw Kagawy, a pozniej Barriosa, co pozwolilo mu grac regularnie, bez duzej presji, bo wiedzial ze nie ma zmiennikow, plus doborowe towarzystwo i mamy zawodnika, ktoremu kiedys tez nie dano by potencjalu na -9. Wezemy takiego Timo Wernera, w poprzednim sezonie az 30 meczow w bundeslidze 4 gole i 5 asyst, ponad tysiac minut wiecej od Milika, wiem ze gra na boku pomocy i ze to w miare dobry wynik jak na slaby stuttgart i ze to niemiec, no ale 30 meczow robi swoje, taki zawodnik widzi ze ma zaufanie i moze sie pokazac, a Milik w Leverkusen nie dostawal szans no Kissling mial swoj najlepszy sezon, krol strzelcow, a w Augsburgu tez za wiele nie gral, bo trener wolal postawic na swoich, czyli mniej presja i szczescie tez nie do konca dopisywalo. Ale widac ze Milik potencjal ma naprawde duzy. Wiec przydalo by sie czasem troche wiecej zaufania.

Diablo5555 Partyzant

0
31.10.2014 15:30    #430
[quote="pikawa94"]Ja się wcale nie dziwię, że gra Wam nie sprawia przyjemności bądź nie ma "miodu". Gdybym rozgrywał sezon w kilka godzin, naciskając przez większość czasu spację to też bym sobie po prostu odpuścił i odłożył grę na półkę (w obecnej sytuacji co najwyżej anulował zamówienie).[/quote]
Dokładnie to samo uważam, w ogóle się dziwie jak ktoś do mnie na STEAM'ie pisze, że już ma sezon zrobiony(zaczęliśmy mnie więcej w tym samym czasie), ja dopiero mam wrzesień, a on już sezon skończył i przygotowania do drugiego, no serio...???!!!
Co do interfejsu, też marudziłem, ale przegrałem już prawie 40h i się z nim oswoiłem i bardzo mi przypasował, po prostu kwestia posiedzenia dłużej.
Ja tam nadal mam miodność z rozgrywki, bardziej niż w 14. Racja co nie co trzeba połatać wiadome, ale POTRAFIĘ PRZYMKNĄĆ na to oko. Nie to co niektórzy, co non stop marudzą.

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.