Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.11.2014 04:05    #631
Nie wiem dlaczego, ale mi połowa opcji nie chce działać prawidłowo...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Makaronczterojaj... Partyzant

0
05.11.2014 07:06    #632
bardzo słabo chodzi grafika na najwyższych detalach. A radiator tak chłodzi,że można spać z komputerem zamiast termofora.
Po kiego robili te stadiony, jak wstawiają tak krótką migawkę ,że nic nie widać. Wyniki z LM Legią są chore. W pierwszym dwumeczu 18:1 i 88 strzałów.Ale to i tak nic bo ktoś wygrał 20:1. Teraz zobaczymy co w 6 lidze angielskiej

manager1910 Partyzant

0
05.11.2014 08:12    #633
Po rozegraniu całego sezonu w I Lidze Polskiej można zauważyć kilka błędów.
Najpoważniejszym jest jakaś luka, która sprawiła, że w trakcie meczu w 1 min. meczu gracz Chrobrego Głogów ma kontuzję jest zmiana i NAGLE na boisku zostaje tylko 6!! piłkarzy i mecz toczy się dalej ( nie było innych kontuzji ani czerwonych) po prostu zniknęli. dlatego wyniki po 8-0, 10-0 itd. Dotyczy to drużyny Chrobrego. Poza tym dużo jest rozbieżności w opisie infrastruktury stadionowej m.in: złe daty budowy stadionu dotyczy nowo wybudowanego stadionu Jagielloni. Brakuje informacji o inwestycjach stadionowych GKS Tychy i Widzewa Łódź. Ten pierwszy jest już mocno zaawansowany, a budowa stadionu Widzewa rusza w styczniu 2015 r. ( umowy dawno podpisane, wizualizacje i podstawowe dane podane w ubiegłym tygodniu)
Ponadto brakuje opcji: rejestracja zawodników w rozgrywkach ( kto jest ten gra bez konieczności rejestracji ), nie wiem czy jest taka opcja ale nie znalazłem możliwości zabrania drużyny na zgrupowanie zimą lub latem. Owszem w pierwszym okienku transferowym sama wyskoczyła wiadomość zabierz drużynę na zgrupowanie i wybierz piłkarzy, ale jak samemu zorganizować takie zgrupowanie.
Tak więc reasumując: znikający piłkarze, dane stadionowe ( szczególnie Tychy i Widzew ), możliwość organizowania zgrupowań ).
Poza tym gra jest w porządku :)

zxxz Partyzant

0
05.11.2014 08:45    #634
Panowie, mam Bete i takie pytanie , które dodatki z fm14 działają w fm15 bo u mnie działają koszulki, loga klubów, zdjęcia piłkarzy a nie chcą bandy reklamowe, prawdziwę nazwy klubów i kontuzję.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
05.11.2014 09:12    #635
[quote="matirix20"]Trochę bezsensu że jest atrybut przyjęcie piłki i technika. Po za tym czemu nie ma atrybutu gra z pierwszej piłki?[/quote]
Ten atrybut zawsze miał nie do końca odpowiednią nazwę - po angielsku funkcjonuje jako First Touch i opisuje przyjęcie piłki, Technika (głównie) prowadzenie w pełnym biegu i pośrednio wpływa na masę sytuacji boiskowych.

[quote="manager1910"]Najpoważniejszym jest jakaś luka, która sprawiła, że w trakcie meczu w 1 min. meczu gracz Chrobrego Głogów ma kontuzję jest zmiana i NAGLE na boisku zostaje tylko 6!! piłkarzy i mecz toczy się dalej ( nie było innych kontuzji ani czerwonych) po prostu zniknęli. dlatego wyniki po 8-0, 10-0 itd.[/quote]
Masz zapis tego meczu? Jeśli tak to prześlij proszę na adres

[quote="manager1910"]Poza tym dużo jest rozbieżności w opisie infrastruktury stadionowej m.in: złe daty budowy stadionu dotyczy nowo wybudowanego stadionu Jagielloni.[/quote]
Stadion Jagiellonii został potraktowany jak przebudowany a nie zbudowany od nowa, więc data jest poprawna. Zrobiłem tak żeby uniknąć informacji o przenosinach na nowy stadion, kiedy w rzeczywistości cały czas grano na tym samym boisku.

[quote="manager1910"]Brakuje informacji o inwestycjach stadionowych GKS Tychy i Widzewa Łódź. Ten pierwszy jest już mocno zaawansowany, a budowa stadionu Widzewa rusza w styczniu 2015 r. ( umowy dawno podpisane, wizualizacje i podstawowe dane podane w ubiegłym tygodniu)[/quote]
Wizualizacje i podstawowe dane musiałyby być dostępne o wiele wcześniej żeby dostać się do gry, baza zamykana jest z pewnym wyprzedzeniem, a wokół stadionu było sporo niedopowiedzeń. Stadion GKS Tychy jest wprowadzony poprawnie, pojemność 15 300, Stadion Miejski Tychy - możesz spojrzeć na to ponownie?

gregryszka Partyzant

0
05.11.2014 09:21    #636
U mnie to samo, pisalem wczesniej,Dolcan lapie trzy kontuzje,potem scgodzi kilku graczy,nikt nie wchodzi,graja w 6,wygrywam 7-0

gregryszka Partyzant

0
05.11.2014 09:21    #637
U mnie to samo, pisalem wczesniej,Dolcan lapie trzy kontuzje,potem scgodzi kilku graczy,nikt nie wchodzi,graja w 6,wygrywam 7-0

z_fartem Partyzant

0
05.11.2014 09:53    #638
[quote="robal15"]U mnie każdy przeciwnik gra tą samą taktyką...[/quote]

Mam to samo w lidze dunskiej. Raport scouta pokazuje np 442 albo inna u przeciwnika, a i tak graja 4141...no czasem 352.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2014 o godz. 09:55

paweldemon Partyzant

0
05.11.2014 09:56    #639
"Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że FM nie ma bugów. Ma i będzie miał przez poziom złożoności, który teoretycznie posiada ALE śmiem twierdzić że jest zdecydowanie lepiej jak w FM14/12 i trzeba to pisać wprost. FM14 był bublem w który można było grać tylko przez jakiś czas (zamykając jedną powiekę oka, a drugą porządnie mrużąc) - po spędzeniu przy nim większej ilości swego czasu wiedziałem gdzie piłkarz zagra futbolówkę, wiedziałem jak akcja się skończy bądź jak zaraz padnie bramka. Był tak schematyczny, że postanowiłem po prostu zrezygnować z dalszej gry. Nie będę wklejał screenów awesome comebacków (6:0, masa strzałów, do 6:6, 6 strzałów, 6 celnych, 6 bramek), których doświadczyłem czy setek innych dziwnych rzeczy/sytuacji (choćby bramki widmo), które powtarzały się, powtarzały i jeszcze raz powtarzały gdyż na samą myśl aż mnie mdli"
HAHAHAHAHAHAHAHA coś piękego....WIELKI myśliciel i strateg po milionie godzin spędzonych na ustawianiu taktyki....przyznaje, że FM 14 to BUBEL....czekałem na to rok ,ale warto było HAHAHAHAHAHA

Pr0fes0r Partyzant

0
05.11.2014 10:07    #640
[quote="matirix20"]Trochę bezsensu że jest atrybut przyjęcie piłki i technika. Po za tym czemu nie ma atrybutu gra z pierwszej piłki?[/quote]

Jak napisał Gietz, "First Touch" nie było do końca idealnym tłumaczeniem, co w tym roku wyszło bardzo jaskrawo, gdy SI dodało ten atrybut bramkarzom (zresztą parę stron wcześniej w tym temacie ktoś słusznie to krytykował).

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution